GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Δώστε τις λίστες στο λαό»!

Του Θανάση Νικολαΐδη   ΕΙΧΑΝ κάποτε την άνεση για αγώνα. Για τις στραβές δομές και τις απάτες, στην Ελλάδα της αρπαχτής. Ω...

Του Θανάση Νικολαΐδη  
ΕΙΧΑΝ κάποτε την άνεση για αγώνα. Για τις στραβές δομές και τις απάτες, στην Ελλάδα της αρπαχτής. Ωστόσο, κόμματα και πολιτικοί…τάιζαν κουτόχορτο, κρατώντας το ψητό για εαυτούς και αλλήλους. Για τα παιδιά, τους συγγενείς και φίλους, κολλητούς κάθε βαθμίδας και ηθικής. Τότε, λοιπόν, που συνέβαιναν τα όργια και βολτάριζε πάνω απ’ τα κεφάλια μας η πολιτική αλητεία (τους), οι ίδιοι νομοθετούσαν κι εμείς αμέριμνοι αλλά όχι ανεύθυνοι τους χειροκροτούσαμε. 
ΚΑΙ γέμισε (τη γέμισαν) η Βουλή «εργαζόμενους» υπεράριθμους και τριγύρω αστυνομικούς-φύλακες, τυχερούς και ευνοημένους. Διόρισαν με την ψυχή τους κι ήταν διακομματική η αμαρτία τους. Μετακλητοί γίναν’ μόνιμοι ελέω ν. Σιούφα και το……….
ΑΣΕΠ έλειπε σε…διακοπές.
ΣΗΜΕΡΑ όλοι τους ξεσπαθώνουν και τα κόμματα αλληλοσπαράσσονται. Ενίοτε για το τίποτα και, στο βάθος, ψήφος. Ωστόσο, μόλις οσμιστούν τον «κίνδυνο», σιωπούν και συμμαζεύονται. Δεν ανεμίζουν τη χαντζάρα, στομωμένη η μάχαιρά τους, πεσμένοι οι τόνοι και άλλα λόγια. Δεν είδαν και δεν άκουσαν για ρουσφέτια και διορισμούς απ’ το παράθυρο, δεν άκουσαν για τη λίστα που τους ζητάμε σήμερα, για τις φωνές που τους βάλαμε χτες.
ΔΕΝ είναι δα κατόρθωμα και δεν στοιχίζει το…χαρτί της λίστας. Δεν πρόκειται για φαντομάδες κι ούτε είναι απόρρητο κρατικό. Επιμένουμε, λοιπόν, σε ονόματα, με οδό και αριθμό. Και, βέβαια, αν υπήρχε κόμμα άσχετο και αθώο, η εμπροσθοφυλακή του θα ζήταγε και θα απαιτούσε απ’ τα υπόλοιπα κόμματα τον πλήρη κατάλογο των ευνοημένων, στήλη με τον μισθό τους και σε άλλη στήλη τον πολιτικό που πραγματοποίησε το ρουσφέτι και συναυτουργό της ανήθικης πράξης.
ΤΗΝ αρνούνται πεισματικά. Γιατί; Γιατί απ’ τα ονόματα του ευνοουμένου και μόνο θα μαντέψουμε τους «δράστες» διαβάζοντας ονόματα συγγενών και μετρώντας την πολιτική ηθική τους. Κι ύστερα; Μια καρφωτή ματιά του ψηφοφόρου πάνω σε συγκεκριμένες φάτσες πολιτικών θα τις κάνει να μην κοιμούνται. Χωρίς λόγια περιττά και λεονταρισμούς, να κάνουν το απλούστερο(;) κι ας είναι οδυνηρό γι αυτούς. Υπάρχουν κι άλλες λίστες που μας κρύβουν, για αυτό…«Δώστε τις λίστες στο λαό»!
ΩΣΤΟΣΟ, με διάσπαση άρπαγα απέναντι στο ανυπεράσπιστο και…αχανές δημόσιο, δεν περιμένουμε τίποτα. Ο φοροφυγάς θα τρυγάει τα λίγα του διπλανού του, ο «ανάπηρος» θα τρώει απ’ τη μερίδα του ανάπηρου κι ο κάθε πολίτης θα χρειάζεται έναν χωροφύλακα ξοπίσω του, μη παρασπονδήσει. Μη πληθύνουν οι ψιλοαπατεώνες, πριν…χοντρύνουν.

4 σχόλια


  1. Στρατιώτης για ενάμιση μήνα (!)
    το alter ego του cool Αλέξη!

    ALTER EGO του Αλέξη Τσίπρα είναι εδώ και χρόνια ο (διευθυντής του πολιτικού γραφείου του) Νίκος Παππάς.

    Όμως το τελευταίο διάστημα -και συγκεκριμένα αμέσως μετά τις εκλογές του Ιουνίου -είχε χαθεί από το προσκήνιο.
    Ο λόγος δεν ήταν άλλος από... το ότι πήγε να υπηρετήσει τη στρατιωτική θητεία του.

    //////////////////////////////////
    Όχι όμως σαν χιλιάδες άλλους νέους.

    Αν και 37 ετών, έμεινε μέχρι τώρα εκτός Στρατεύματος ως μόνιμος κάτοικος εξωτερικού (!), ιδιότητα που, με βάση τον νόμο, του δίνει το δικαίωμα για μειωμένη εξάμηνη θητεία. Είναι επίσης πατέρας δύο παιδιών.

    Ο κ. Παππάς παρουσιάστηκε λοιπόν στον Στρατό Ξηράς στην Τρίπολη στις 16 Ιουλίου (όπου, κατά πληροφορίες μας, πάντως, τον περισσότερο χρόνο του τον αφιέρωσε στο διάβασμα) και στη συνέχεια έκανε χρήση άλλης μιας προνομιακής διευκόλυνσης που του παρέχει ο νόμος.

    Συγκεκριμένα, όσοι έχουν συμπληρώσει το τριακοστό πέμπτο έτος της ηλικίας τους μπορούν να εξαγοράσουν το υπόλοιπο της θητείας τους, αφού προηγουμένως υπηρετήσουν τουλάχιστον 45 ημέρες.

    Ο πιο στενός συνεργάτης του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ δεν χρειάστηκε, επομένως, να περιμένει πολύ ούτε να παραμείνει για καιρό ντυμένος στο χακί. Μόλις συμπληρώθηκε ο ενάμισης μήνας, εξαγόρασε τους υπόλοιπους 4,5 και πήρε άρον άρον το απολυτήριο του.

    Κατά πληροφορίες, μάλιστα, ο κ. Παππάς, αμέσως μετά την απόλυση του από τον Στρατό, πήρε το αεροπλάνο και πέταξε στη Θεσσαλονίκη για να ρυθμίσει τις λεπτομέρειες σχετικά με την επικείμενη επίσκεψη του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ.

    Επίσης πήγε και στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, όπου έτυχε να συζητείται, προχθές, στην «ώρα του πρωθυπουργού», ερώτηση του κόμματός του για την οικονομία...

    ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ.....Κ Ο Ρ Ο Ϊ Δ Α χεχεχεχε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Δώστε τις λίστες στο λαό»!
    ΗΝΤΑ ΛΕΓΕΙΣ ΜΩΡΕ ΘΑΝΑΣΗ
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΤΩΝ "ΑΓΟΡΩΝ" ΣΑΝ ΤΟΝ ΣΑΤΑΝΙΣΤΗ LORD JACOB ROTHSCHILD ;
    ΘΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΣΑΝ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΝ ΛΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ;
    ΕΚΕΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Ο φοροφυγάς θα τρυγάει τα λίγα του διπλανού του, ο «ανάπηρος» θα τρώει απ’ τη μερίδα του ανάπηρου κι ο κάθε πολίτης θα χρειάζεται έναν χωροφύλακα ξοπίσω του, μη παρασπονδήσει. Μη πληθύνουν οι ψιλοαπατεώνες, πριν…χοντρύνουν."
    ΤΟΝ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΒΑΛΕΙ;
    ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΟΤΙ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΑ ΑΡΘΡΑ ΣΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΤΣΗ ,ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΣΕ ΖΕΣΤΟ ΧΡΗΜΑ .
    ΡΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση