GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Σαμαράς είπε, από τη ΔΕΘ, για τις περικοπές ότι προσπαθεί να είναι οι "τελευταίες"...

Ο  πρωθυπουργός  Αντ. Σαμαράς από το βήμα της 77ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης παραδέχθηκε, ότι στην κατάρτιση του επώδυνου πακέτου μέτρων...

Ο  πρωθυπουργός  Αντ. Σαμαράς από το βήμα της 77ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης παραδέχθηκε, ότι στην κατάρτιση του επώδυνου πακέτου μέτρων, ύψους 11,5 δισ. ευρώ έγιναν και αδικίες, προέταξε το επιχείρημα πως αυτές θα είναι οι τελευταίες περικοπές και ζήτησε να υποστηριχθεί η πολιτική του για να διασωθεί η χώρα.
«Σας λέω την αλήθεια, δεν γινόταν αλλιώς…Η μείωση των δαπανών έπρεπε να γίνει έτσι κι αλλιώς. Δεν μπορεί μία χώρα να ζει με δανεικά» είπε στην ομιλία του και υπογράμμισε ότι γίνεται προσπάθεια οι περικοπές να μην είναι οριζόντιες περικοπές και να είναι οι τελευταίες.
Παράλληλα έθεσε και πάλι ως αιχμή του δόρατός του, την απειλή της εξόδου της χώρας από το ευρώ, ενώ για μια ακόμη φορά προσδιόρισε ως το βασικό αντίπαλό του, το εγχώριο λόμπι της δραχμής και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ.
Αν και δεν αναφέρθηκε ονομαστικά στον Αλ. Τσίπρα, υπενθύμισε τη χθεσινή του αναφορά στη Βουλή περί Αργεντινής και μίλησε συνεχίζοντας την προεκλογική επιχειρηματολογία του για τις συνέπειες που θα υπάρξουν από τη χώρα εάν τεθεί εκτός ευρώ και επιστρέψει στη δραχμή.
Θέλοντας  να καθησυχάσει όσους δυσανασχετούν, υποστήριξε ότι όλες οι δεσμεύσεις του ισχύουν στο ακέραιο, αλλά προσδιόρισε το χρόνο της πραγματοποίησής τους σε ορίζοντα τετραετίας.
«Αυτές θα είναι οι τελευταίες περικοπές και προσπαθούμε να μην είναι οριζόντιες» τόνισε και συμπλήρωσε ότι «μέσα σε αυτά που κόβονται, είναι και εισοδήματα που δεν έπρεπε να αγγιχτούν».
Ο  κ. Σαμαράς θέλησε να δώσει και ελπίδα και δεσμεύτηκε ότι η Ελλάδα σε δυο χρόνια θα είναι διαφορετική, λέγοντας: «Θα έχει φανεί φως στην άκρη του τούνελ».

2 σχόλια

  1. ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ; Ε ΑΣ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η κτηνωδία της πολιτικής κάστας στο μεγαλείο της. Με κοστούμι και γραβάτα παρακαλώ. Η απόλυτη έλλειψη πολιτικής αξιοπρέπειας, ο απόλυτος
    αυτοεξευτελισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση