GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δίμηνο… σπριντ για Ομπάμα-Ρόμνεϊ

Στην τελική ευθεία μπαίνει η προεκλογική εκστρατεία των δύο διεκδικητών της προεδρίας, του Μπαράκ Ομπάμα και του Μίτ Ρόμνεϊ, μετά και ...

Στην τελική ευθεία μπαίνει η προεκλογική εκστρατεία των δύο διεκδικητών της προεδρίας, του Μπαράκ Ομπάμα και του Μίτ Ρόμνεϊ, μετά και την ολοκλήρωση του συνεδρίου των Δημοκρατικών.
Η τελευταία ημέρα του συνεδρίου του Δημοκρατικού Κόμματος με την ομιλία του Ομπάμα επρόκειτο αρχικά να πραγματοποιηθεί σ’ ένα μεγάλο υπαίθριο στάδιο 74.000 θέσεων, όμως η απειλή καταιγίδας έκανε τους διοργανωτές να μεταφέρουν την εκδήλωση σε μια πολύ μικρότερη κλειστή αίθουσα, την Time Warner Cable Arena, ένα γήπεδο μπάσκετ 20.000 θέσεων. Το αποτέλεσμα ήταν να μείνουν έξω πολλοί που είχαν εισιτήρια.
Με την ομιλία του Ομπάμα άρχισε η τελευταία φάση της μάχης για το Λευκό Οίκο. Αμφότεροι οι υποψήφιοι θα επαναλάβουν σήμερα την προεκλογική εκστρατεία.
Ο Ομπάμα πρόκειται να αναχωρήσει μαζί με τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν για το Νιού Χαμσάιρ, δύο σημαντικές πολιτείες στις οποίες ο Ρόμνεϊ έχει προγραμματίσει να μεταβεί την ίδια ημέρα. Τα δύο στρατόπεδα έχουν στραμμένη την προσοχή τους στα μηνιαία στοιχεία για την ανεργία του Αυγούστου, που αναμένεται να δημοσιοποιηθούν σήμερα το πρωί από το υπουργείο Εργασίας και αποτελούν ένα κρίσιμο οικονομικό δείκτη.
Με την ανεργία να παραμένει σ’ ένα επίμονα υψηλό 8,3% σε εθνικό επίπεδο, ακόμη και μια ελαφρά αλλαγή θα μπορούσε να ενισχύσει τα οικονομικά επιχειρήματα είτε του Ρόμνεϊ είτε του Ομπάμα, σε μια εκστρατεία στην οποία κυριαρχεί η συζήτηση για τη δημιουργία θέσεων εργασίας.
Μια αύξηση της ανεργίας θα δώσει ώθηση στον Ρόμνεϊ, ο οποίος υποστηρίζει πως είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να αυξήσει την απασχόληση και πως ο Ομπάμα δεν είναι ικανός να το κάνει.
Όμως μια μείωση της ανεργίας, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, θα ενίσχυε τη θέση του Ομπάμα πως η πολιτική του για την αύξηση της απασχόλησης είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, έστω κι αν χρειάστηκε περισσότερος χρόνος απ’ ό,τι αναμενόταν για να γίνει φανερό το αποτέλεσμα.
Το στρατόπεδο του Ρόμνεϊ ανακοίνωσε πως θα κυκλοφορήσει σήμερα 15 νέα τηλεοπτικά σποτ για την οικονομία με τίτλο «Ένα Καλύτερο Μέλλον» σε οκτώ Πολιτείες -το Κολοράντο, τη Φλόριντα, την Αϊόβα, τη Νεβάδα, το Νιου Χαμσάιρ, τη Βόρεια Καρολίνα, το Οχάιο και τη Βιρτζίνια.
Το βράδυ της Πέμπτης, το συντηρητικό στρατόπεδο υποστήριξε πως στην ομιλία του ο Ομπάμα «υπερασπίστηκε τις ίδιες πολιτικές με αυτές που δεν λειτούργησαν αυτά τα τέσσερα τελευταία χρόνια. “Έδωσε νέες υποσχέσεις, αλλά δεν έχει τηρήσει αυτές που είχε δώσει πριν από τέσσερα χρόνια. Οι Αμερικανοί θα τον θεωρήσουν υπόλογο — ξέρουν ότι δεν είναι καλύτερα τώρα και ότι είναι καιρός να αλλάξει η χώρα κατεύθυνση», δήλωσε ο Ματ Ρόαντς, διευθυντής της προεκλογικής εκστρατείας του Ρόμνεϊ.
Το τριήμερο συνέδριο των Δημοκρατικών στο Σάρλοτ δεν είχε την ενέργεια και τον ενθουσιασμό εκείνου του 2008 στο Ντένβερ, όμως Δημοκρατικοί είπαν πως είναι ευχαριστημένοι.
«Το μήνυμα του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα είναι ένα μήνυμα ελπίδας και έμπνευσης. Καταλαβαίνει πολύ καλά τι χρειάζεται η χώρα για να προοδεύσει», δήλωσε η Τίφανι Ράσμπερι, σύνεδρος από τη Νέα Υόρκη.
«Η ομιλία του μας ενέπνευσε», είπε ο Αζιέμ Άντεργουντ, σύνεδρος από το Ρέντον της Πολιτείας της Ουάσινγκτον.
Το επόμενο μεγάλο γεγονός στο πολιτικό ημερολόγιο είναι τώρα το πρώτο από τα τρία προεδρικά ντιμπέιτ που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Οκτωβρίου στο Ντένβερ.
Ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την αντιπροεδρία Πολ Ράιαν θα συναντηθούν επίσης σ’ ένα ντιμπέιτ στις 11 Οκτωβρίου στο Ντάνβιλ του Κεντάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση