GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέες συλλήψεις αλλοδαπών στο αεροδρόμιο του Ακτίου

Άλλοι τέσσερις αλλοδαποί συνελήφθησαν στο πολιτικό αεροδρόμιο του Ακτίου, διότι επιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλαστά έγγραφα.


Άλλοι τέσσερις αλλοδαποί συνελήφθησαν στο πολιτικό αεροδρόμιο του Ακτίου, διότι επιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλαστά έγγραφα.

2 σχόλια

  1. Με εντολή Σαμαρά, ιδιώνυμο τα αδικήματα των λαθρομεταναστών.

    Με εντολή του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, η Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης προωθεί προς το υπουργείο Δικαιοσύνης, νομοθετική ρύθμιση, ώστε, όταν οι παράνομοι μετανάστες τελούν οποιοδήποτε εκ δόλου αδίκημα, η παράνομη είσοδός τους στη χώρα να εκλαμβάνεται ως επιβαρυντική περίσταση.

    Δηλαδή, εφόσον ένας λαθρομετανάστης συλληφθεί για....
    εκ δόλου αδίκημα, τότε η ποινή η οποία θα του επιβληθεί, θα είναι ανώτερη εκείνης που προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας για τους νόμιμους πολίτες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ποινή θα αυξάνει κλιμακωτά ανάλογα με τη βαρύτητα του αδικήματος.

    Επί παραδείγματι, δεν θα αντιμετωπίζει αυξημένη ποινή ένας λαθρομετανάστης, ο οποίος εμπλέκεται σε τροχαίο ατύχημα, όμως θα του επιβάλλεται προσαυξημένη ποινή εάν είναι δράστης βιασμού, υπεξαίρεσης, πλαστογραφίας, εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, διακίνησης και προώθησης λαθρομεταναστών, ληστείας κ.ά. αδικημάτων. Ως αιτία της ρύθμισης αυτής, αναφέρεται ότι δεν είναι νοητό άτομα που έχουν εισέλθει λαθραία στη χώρα, να έχουν την ίδια ποινική μεταχείριση με τους νόμιμους μετανάστες ή τους ημεδαπούς. Στόχος της ρύθμισης είναι η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και η αποτροπή της εισόδου νέων μέσα από την αυστηροποίηση του Ποινικού Κώδικα.

    Κινητοποίηση για τους λαθρομετανάστες από Συρία

    To ζήτημα του μεταναστευτικού ρεύματος από τη Συρία τέθηκε εξάλλου σήμερα επί τάπητος σε σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό και την συμμετοχή του υπουργού Εθνικής Αμυνας, Πάνου Παναγιωτόπουλου, του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια και του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστή Μουσουρούλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση