GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις κινητοποιήσεις των δήμων

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο συμπαραστέκεται στις κινητοποιήσεις των Δήμων που απειλούνται με χρεωκοπία από τις πολιτικές τ...


Ο ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο συμπαραστέκεται στις κινητοποιήσεις των Δήμων που απειλούνται με χρεωκοπία από τις πολιτικές του μνημονίου, λόγω των τεράστιων περικοπών και των κατακρατημένων πόρων που τους αναλογούν.
Η τοπική αυτοδιοίκηση εκτός του ότι αποτελεί ένα λαϊκό θεσμό που βρίσκεται κοντά στον πολίτη, αποτελεί κομμάτι του Κοινωνικού Κράτους προσφέροντας κοινωνικές υπηρεσίες σε καθημερινή βάση στους πολίτες. Η αδυναμία λειτουργίας της, -που όπως φαίνεται έχει δρομολογηθεί από την τρόικα εσωτερικού και εξωτερικού- θα συμπληρώσει την εικόνα πλήρους κατάρρευσης του ήδη κουτσουρεμένου Κοινωνικού Κράτους στην χώρα μας.
Η προωθούμενη αδυναμία λειτουργίας των Δήμων θα έχει σαν αποτέλεσμα να αναγκασθούν να προχωρήσουν οι Δήμοι σε ιδιωτικοποιήσεις δημοτικών υπηρεσιών, κάτι που άλλωστε ήδη εφαρμόζεται λόγω των νεοφιλελεύθερων πολιτικών των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Αυτό που πρέπει να διεκδικήσουν σήμερα οι πολίτες είναι αντί για την κατάρρευση της τοπικής αυτοδιοίκησης, περισσότερη αποκέντρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση