GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Φωλιά» σπατάλης και νεποτισμού το ΚΕΕΛΠΝΟ...

Από το  www.kentri.gr/. Την κατάργηση του Κεντρου Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), ζητάει από τον πρόεδρο τη...

Από το  www.kentri.gr/.

Την κατάργηση του Κεντρου Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), ζητάει από τον πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και διαφάνειας της Βουλής, το Κίνημα για τη Διαφάνεια κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής.
Ήδη από την διεξαγόμενη έρευνα από το ΣΔΟΕ, το ΚΕΕΛΠΝΟ αναδεικνύεται ως κέντρο σπατάλης και νεποτισμού.
Έρευνα έχει διατάξει και ο Οικονομικός Εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, αλλά όσο παραμένουν στη θέση τους τα διοικητικά στελέχη του αμαρτωλού φορέα στόματα μένουν σφραγισμένα.
Την εικόνα της φαυλεπίφαυλης λειτουργίας του, περιγράφει στην επιστολή του προς την προαναφερθείσα παραπάνω Επιτροπή της Βουλής, το Κίνημα για τη Διαφάνεια.
Γράφει μεταξύ των άλλων:
«Το ΚΕΛΠΝΟ είναι ένας φορέας εκτός δημοσίου λογιστικού, ο οποίος όμως χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Δημόσιο και ο οποίος σπαταλάει ιδιαίτερα μεγάλα ποσά ανεξέλεγκτα και πολλές φορές παράνομα. Διασπαθίζονται εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε υπερτιμολογήσεις, υπερκοστολογήσεις «δώρα» σε ημετέρους, φίλους κλπ.
Είναι επί έτη ολόκληρα εκτός ΑΣΕΠ και προσλαμβάνει, παραβιάζοντας όχι μόνο το δίκαιο αλλά και την ηθική. Το υπαλληλικό προσωπικό, βασικά συγγενείς, φίλοι κατά «βούληση» του γενικού διευθυντή και του εκάστοτε υπουργού έχει ξεπεράσει τα 1200 άτομα και το όργιο συνεχίζεται. Αναγνωρίζεται από όλους ως «πλυντήριο» κάθε υπουργού πέρα από το επίπεδο προμηθειών και σε επίπεδο προσλήψεων.
Μια ενδεικτική περίπτωση: Ο γιός του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Υγείας, εντεταλμένου για τον «έλεγχο» του Κέντρου, ο οποίος τοποθετήθηκε υψηλόβαθμος υπάλληλος για να «διασφαλίζει» «ασυλία». 

Στην επιστολή αναφέρονται ονόματα και ιδιότητες που συμμετέχουν στο πλουσιοπάροχο πάρτυ, του Κέντρου που υποτίθεται, είναι άγρυπνος φρουρός για την προστασία μας από νοσήματα.
Αναφέρει δε ότι, κατά καιρούς έχουν διενεργηθεί έλεγχοι, που όμως δεν έχουν οδηγηθεί σε πορίσματα και τελεσίδικες αποφάσεις. Γιατί τα πάντα εξαγοράζονται, ελέγχονται και καθοδηγούνται.
Και η επιστολή καταλήγει:
Είναι επομένως επιτακτική ανάγκη μέσα στην κρίση αυτή η διεφθαρμένη υπηρεσία να καταργηθεί και να περιέλθει στην Κρατική Υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για να υπάρχει έλεγχος τόσο στα οικονομικά όσο και στις προσλήψεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση