GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ν. Αφρική: Αύξηση στους μισθούς προτείνει η Λονμίν στους απεργούς

Στόχος να επιστρέψουν στις εργασίες τους από την Τετάρτη, αν δεχθούν το πριμ   Με στόχο την επιστροφή στην εργασία από την Τετά...

Στόχος να επιστρέψουν στις εργασίες τους από την Τετάρτη, αν δεχθούν το πριμ
 
Με στόχο την επιστροφή στην εργασία από την Τετάρτη, ο όμιλος Λονμίν πρότεινε πριμ 1.500 ραντ (140 ευρώ) στους απεργούς μεταλλωρύχους της Μαρικάνα αν αποδεχτούν τις προτάσεις για αύξηση του μισθού.
Το πρωί της Τρίτης οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν σε γήπεδο της περιοχής για να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων που προηγήθηκαν.
Διανεμήθηκαν φυλλάδια της Λονμίν, στα οποία διατυπώνεται η πρόταση του ομίλου, μετέδωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.
Μεταξύ άλλων, προβλέπεται αύξηση 1.875 ραντ (173 ευρώ) μηνιαίως που θα ανεβάσει τους μισθούς στα 9.000 ραντ (830 ευρώ).
«Θα δοθεί πριμ 1.500 ραντ ΑΝ αυτή η προσφορά γίνει δεκτή και αν (οι εργαζόμενοι) επιστρέψουν στις εργασίες τους την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου» αναφέρεται σε ξεχωριστό σημείο.
Η πρόταση δεν περιλαμβάνει άλλα πριμ, μόνο το βασικό μικτό μισθό, με επιπλέον επίδομα κατοικίας και ιατρική κάλυψη.
Ο ίδιος ο πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής κάλεσε τις δύο πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία, τονίζοντας πως η κρίση στον τομέα εξόρυξης μετάλλων απειλεί την ανάπτυξη, τις θέσεις εργασίας και μπορεί να πλήξει την εμπιστοσύνη των επενδυτών.
Σε ομιλία του με την ευκαιρία της έναρξης του συνεδρίου της μεγαλύτερης συνομοσπονδίας συνδικάτων της Νότιας Αφρικής, ο πρόεδρος Τζέικομπ Ζούμα εξήγησε ότι «δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να βυθιστούμε στην ύφεση».
«Το ποσό της χαμένης παραγωγής εξαιτίας των απεργιών εδώ και εννέα μήνες στα ορυχεία χρυσού και λευκόχρυσου πλησιάζει τα 4,5 δισεκατομμύρια ραντ» (417 εκατομμύρια ευρώ) σημείωσε.
Το ποσό αντιστοιχεί περίπου στο 2% των εσόδων του κράτους που προέρχονται από τον τομέα των εξορύξεων, ο οποίος με τη σειρά του είναι ένας από τους βασικότερους για την οικονομία της χώρας.
Σχόλια αναγνωστών (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση