GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πήγαινε μία βόλτα… αν τολμάς!

Εάν έχετε την παραμικρή υποψία υψοφοβίας το χωριό Yushan της Κίνας θα πρέπει να διαγραφεί από τη λίστα των πιθανών ταξιδιών σας. Γιατί...

Εάν έχετε την παραμικρή υποψία υψοφοβίας το χωριό Yushan της Κίνας θα πρέπει να διαγραφεί από τη λίστα των πιθανών ταξιδιών σας. Γιατί παρά την πανέμορφη τοποθεσία του, η μόνη σύνδεση που έχει με τον υπόλοιπο κόσμο είναι ένα… συρματόσκοινο με μήκος ενός χιλιομέτρου, που αιωρείται σε ύψος 400 μέτρων από το έδαφος.
Ένα μεταλλικό «κλουβί» που κινείται ανάμεσα στα βράχια είναι ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο μεταφέρονται άνθρωποι και αγαθά προς και από το χωριό.
Ο πληθυσμός του Yushan φτάνει τα 200 άτομα και πριν φτιαχτεί αυτή η εναέρια «συγκοινωνία», το 1997, οι χωρικοί έπρεπε να περπατούν πολλές μέρες για να φτάσουν στο πιο κοντινό χωριό.
Το συρματόσχοινο δουλεύει με μηχανή diesel και ο χειριστής Zhang Xinjian αφηγείται: «Άρχισα να δουλεύω εδώ όταν φτιάχτηκε το σύστημα, κανείς δεν ήθελε να το αναλάβει. Επειδή ο πατέρας μου ήταν ο επικεφαλής του χωριού, ανέθεσε σε μένα τη δουλειά».
Η λίπανση των σχοινιών είναι μία επικίνδυνη δουλειά και ο Zhang πρέπει να μπαίνει στο «κλουβί» και να βάζει λάδι κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Δείτε τις φωτογραφίες










Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση