GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο γέρων φασισμός

Γράφει ο Καρτέσιος   Το να γελοιοποιείς την πίστη κάποιου είναι βλακώδες και δείχνει ασέβεια στο δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού τ...


Γράφει ο Καρτέσιος  

Το να γελοιοποιείς την πίστη κάποιου είναι βλακώδες και δείχνει ασέβεια στο δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού του ατόμου. Το να διασκεδάζεις μ’ έναν νεκρό είναι φτηνό και πρόστυχο. Το να χρησιμοποιείς όμως την πίστη κάποιων για να επιβάλεις τον φασισμό είναι τραγικό κι επικίνδυνο χωρίς όρια. 
 Όσοι κυνήγησαν τη σελίδα του Παστίτσιου στο fb, όσοι χρυσαυγίτες έκαναν ερώτηση στη Βουλή, όσοι εισαγγελείς διέταξαν τη δίωξη, ένα είναι σίγουρο. Ότι δεν είχαν γνωρίσει τον γέροντα Παΐσιο. Ίσως να τον είχαν ακουστά, ίσως να τον είχαν στο μυαλό τους σαν μέντιουμ, σαν κάτι υπερφυσικό από αυτά που αρέσκονται τα στείρα μυαλά να φαντασιώνονται, όμως σίγουρα δεν τον είχαν γνωρίσει.
Τον γέροντα Παΐσιο τον είχα γνωρίσει σε πολύ δύσκολες προσωπικές μου στιγμές. Δεν πρόκειται να δώσω λογαριασμό σε κανένα επειδή τον σεβόμουν και τον αγαπούσα. Όταν κάποιοι μ’ έφτυσαν χοντρά για το πρόβλημά μου, εκείνος με παρηγορούσε κι όσοι μιλάνε θεωρητικά και με στόμφο για αλληλεγγύη, ας μάθουν ότι εκείνος μου έδειξε πώς είναι να τη βιώνεις. 
Αυτοί λοιπόν που μ’ έφτυσαν στα δύσκολά μου, αυτοί τώρα τρέχουν σαν υστερικοί να υπερασπιστούν τη μνήμη του γέροντα Παΐσιου. Όμως αυτοί είναι απλώς υποκριτές. Οι χειρότεροι είναι οι μηχανισμοί του Κράτους. Αυτοί που επέβαλαν την αδικία, που αδιαφορούν για όσους αυτοκτονούν, που θεωρούν λογικό να εξαθλιώνονται οι άνθρωποι για τον πλουτισμό των τραπεζών, ανέλαβαν να υπερασπιστούν τον γέροντα Παΐσιο. Είναι γελοίο. Είναι γελοίοι. Όμως κυρίως είναι επικίνδυνοι γιατί παίζουν με τη μνήμη ενός ανθρώπου που υπηρέτησε την πίστη του δίχως να ενοχλήσει κανέναν, για να κάνουν επίδειξη δύναμης της κρατικής καταστολής. 
Όλοι αυτοί που κερδοσκόπησαν πάνω στον γέροντα Παΐσιο εκδίδοντας βιβλία ακόμη και με φανταστικές ιστορίες που είχαν πρωταγωνιστή τον ίδιο, πλαστογραφώντας τα χαρίσματά του και μετατρέποντάς τα σε τσίρκο, είναι αυτοί που σήμερα «θίγονται» για την προσβολή του σε ένα social media. Οι κερδοσκόποι πάντα είχαν απύθμενο θράσος. 
Δεν ξέρω πώς θα αντιδρούσε σήμερα ο γέροντας Παΐσιος αν ζούσε. Μάλλον θα αδιαφορούσε, ίσως και να γελούσε. Άλλωστε, όσο ζούσε είχε ακούσει πολύ χειρότερα πράγματα για εκείνον όχι μόνο από άθεους αλλά κι από τους ζηλωτές της Εσφιγμένου και τους παλιοημερολογίτες ανά την Ελλάδα.
Για να το τελειώνω το θέμα, επειδή δε νιώθω άνετα να μιλάω για έναν άνθρωπο που μόνο ευγνωμοσύνη του χρωστάω, θα θυμίσω σε όλους αυτούς τους Ελληναράδες ότι ο γέροντας Παΐσιος μόνο νερό και λουκούμι είχε στην καλύβα του για να κερνάει. Λοιπόν, ποτέ δε στέρησε το κέρασμά του σε αλλόθρησκο ή ξένο. Με όλους μιλούσε και σε όλους έδινε νερό να ξεδιψάσουν. Ούτε τα λόγια του στέρησε από μουσουλμάνο, ούτε τη γαλήνη και την ξεκούραση από αλβανό. 
Όσοι λοιπόν θέλουν να κάνουν καριέρα ελληνόψυχου και χριστιανού πάνω στον γέροντα Παΐσιο, ατύχησαν. Όσοι πάλι, αρέσκονται σε διαδικτυακούς ηρωισμούς απέναντι σε νεκρούς, είναι ήδη καταδικασμένοι από τη δειλία και το φόβο τους να τα βάλουν με τους ζωντανούς. 
Όμως, παρ’ όλα αυτά, οι δεύτεροι είναι ελεύθεροι να το κάνουν. Οι πτωχοί τω πνεύματι δεν είναι πάντα μακάριοι και κανένα δικαστήριο δεν έχει δικαίωμα να δικάζει απόψεις. 
 
 
 

5 σχόλια

  1. ΤΣΟΥΠ και το ΑΡΧΙΔΙ £υριζα...για το μαλακισμένο το Παρίσιο

    Πετάχτηκε σαν την πορδ@ ο γελοίος Παπαδημούλης να μας απειλήσει κιόλας...

    Τι εξισώνει βρε βλάκα ο Νόμος;
    Αποφάσισε ο εισαγγελέας κράτηση του κρετίνου και τσιρίζεις;
    2-3 μήνες με αναστολή θα φάει... που την είδες την εξίσωση με την παιδεραστία...

    Γελοίοι...
    τόσες μέρες οι ισλαμοφασίστες καίνε, σπάνε, σκοτώνουν και δεν είπατε μια κουβέντα και τώρα θυμηθήκατε τις παπαριές σας για την ελευθερία του λόγου...

    Μας απειλεί κιόλας το ρεμάλι ότι θα πάει μάρτυρας υπεράσπισης!

    Ρε πήγαινε όπου, αλλά χωνέψτε το: το 90% των Ελλήνων είναι χριστιανοί ορθόδοξοι... όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσετε τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσετε να αποβάλλετε το μίσος επειδή γεννηθήκατε Έλληνες !!

    Αϊ ΣΙΧΤΙΡ στην ..γλώσσα σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. Ελευθερία του λόγου με παραβίαση του Συντάγματος δεν νοείται εκτός αν το πολιτικό σύστημα είναι κομμουνισμός.

    Κυρίαρχη θρησκεία στην Ελλάδα είναι ο ορθόδοξος χριστιανισμός και όχι η αθεΐα και η εξύβριση του έχει αυτόφωρο.

    Δεν μπορεί το κάθε αναρχο@ρχίδι να λοιδωρεί την κυρίαρχη θρησκεία του Έθνους γιατί ο νόμος προβλέπει αυτόφωρο για εξύβριση των θείων.

    Τα περί ελευθερία του λόγου η κ@ριόλα ο Παπαδημούλης να πάει να τα πει στην υπεράσπιση του Τσαουσέσκου.

    Κ@λοΣυριζαίοι ανθέλληνες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΟΙ ,ΙΕΧΩΒΑΔΕΣ ,ΑΘΕΟΙ, ΚΑΙ ΑΚΑΘΑΡΤΟΙ .ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΣΑΣ ΟΤΙ ΠΑΘΕΤΕ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΒΡΩΜΕΡΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΕ ΑΛΛΑ ΤΟ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΠΑΙΔΙΑ...
    ΦΟΒΕΡΟ ΤΟ ΕΜΠΑΙΣΕΙΝ ΕΙΣ ΧΕΙΡΑΣ ΘΕΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΡΤΑΤΕΣ ΕΕΕΕ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΚΙ......ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΜΙΣΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑΖΩΡΑΙΟΥ.ΕΙΔΕΣ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΩΑΜΕΘ.ΕΚΕΙ ΜΙΛΙΑ ΔΕΝ ΒΓΑΛΑΤΕ ΑΝΑΝΔΡΟΙ ,ΕΔΩ
    ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ.ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΕ ΚΟΣΜΟΣ ΕΝΩ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΙΟΝ ΣΑΣ.ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΕΙΣΑΣΤΕ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΛΑΚΕΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση