GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκεί κατάντησες Αντώνη Σαμαρά!

Γράφει ο Δευκαλίωνας. http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/ Η θέση της στήλης είναι πλέον γνωστή. Η Ελλάδα οδηγείται στην χρεοκοπία...

Γράφει ο Δευκαλίωνας.
http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/
Η θέση της στήλης είναι πλέον γνωστή. Η Ελλάδα οδηγείται στην χρεοκοπία λόγω της αδιαλλαξίας της τρόικα η οποία εμμένει στην πιστή εφαρμογή των ανέφικτων οικονομικών μνημονιακών προγραμμάτων. Μοιραία, κάποια χρονική στιγμή που θα επιλέξουν οι διεθνείς αντιδραστικοί κύκλοι, μία έκθεση της τρόικα που θα...
επισημαίνει την αποτυχία εφαρμογής των ούτως ή άλλως ανέφικτων οικονομικών μνημονιακών προγραμμάτων θα συνοδευτεί από μη καταβολή της απαραίτητης δόσης. Άρα, χρεοκοπία.
Πότε θα είναι αυτή η χρονική στιγμή; Όταν η Ελληνική Χρεοκοπία θα είναι το αναγκαίο και ικανό γεγονός που θα συνεισφέρει στην απόλυτη επιτυχία των σχεδιασμών όλων αυτών των διεθνών αντιδραστικών κύκλων.
Και ποιος μπορεί να είναι ο σχεδιασμός των διεθνών αντιδραστικών κύκλων; Σίγουρα χρηματιστηριακός για βραχυπρόθεσμα κέρδη. Αυτή την εποχή όλα τα διεθνή χρηματιστήρια, παρά την διεθνή αναταραχή, καταγράφουν νέα υψηλά. Όποιος γνωρίζει ή μπορεί να προσεγγίσει με ασφάλεια μία χρονική περίοδο κατά την οποία θα συμβούν αρνητικής γεωπολιτικής σημασίας γεγονότα (π.χ. μία κρατική χρεοκοπία) και παίξει την αγορά long, θα έχει τεράστια κέρδη εφ’ όσον προκύψουν τα αρνητικής σημασίας γεωπολιτικά γεγονότα.
Προσέξτε σ’ αυτό το σημείο ένα πολύ πραγματικά σοβαρό δεδομένο. Όποιος παίξει την αγορά long με παράγωγα προϊόντα και επιβεβαιωθεί η πρόβλεψη του, θα κερδίζει για κάθε 1 ευρώ πονταρίσματος πάρα πολλά ευρώ κέρδη. Αυτή είναι η λογική των παράγωγων χρηματοοικονομικών προϊόντων. Όποιος αποδέχεται το παραπάνω συλλογιστικό πλαίσιο θα πρέπει να αποδεχθεί ότι οποιαδήποτε γεγονός, τυχαίο ή μεθοδευμένο, που αποσταθεροποιεί αυτή την κρίσιμη στιγμή το Ελληνικό Πολιτικό Πλαίσιο συμβάλει στην επιτάχυνση της Ελληνικής Χρεοκοπίας.
Και εξηγούμαστε. Μιλάμε για την υπόθεση σκανδάλου Μειμαράκη. Είμαστε οι τελευταίοι που θα υπεραμυνθούμε της αθωότητας ενός πρώτης γραμμής παραδοσιακού δεξιού πολιτικού. Ας το κάνουν άλλοι αυτό. Αλλά μία υπόθεση που έχει στοιχειοθετηθεί το 2010 και την οποία κρατούσε στο συρτάρι του ο τότε υπουργός οικονομικών, βγαίνει σήμερα σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία στον αέρα. Αρκεί να πληροφορηθούμε το όνομα του υπουργού οικονομικών το 2010 για να καταλάβουμε ότι κάτι πάει στραβά και δεν πρόκειται για μία τυχαία αποκάλυψη.
Υπουργός Οικονομικών το 2010 ήταν ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Καλά καταλάβατε. Ο άνθρωπος που αντί να βρίσκετε στο εδώλιο του ειδικού δικαστηρίου συμμετέχει έστω και έμμεσα στην επιχείρηση κάθαρση. Εκεί κατάντησες Αντώνη Σαμαρά!

* Φωτομοντάζ από το "Γρέκι"

3 σχόλια

  1. Τελευταία ενημέρωση: 31.05.2012.

    Το πλαίσιο της επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου εφόσον κερδίσει τις εκλογές έδωσε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς σε ομιλία του στο ΕΒΕΑ.

    -Πρώτον, αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων και των πολυτεκνιικών επιδομάτων στα επίπεδα του 2009 καθώς και των ειδικών επιδομάτων. Επίσης αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν οι ομολογιούχοι και τα ασφαλιστικά ταμεία.

    -Δεύτερον, επέκταση του επιδόματος ανεργίας στα δύο χρόνια

    -Τρίτον, επίδομα ανεργίας και για τους αυτοαπασχολούμενους που σήμερα δεν δικαιούνται κανένα βοήθημα. «Σε αυτά τα επιδόματα θα δώσω την μεγάλη προσωπική μάχη», ανέφερε χαρακτηριστικά

    -Τέταρτον, να ρυθμιστούν οι φορολογικές επιβαρύνσεις των προηγούμενων χρόνων ώστε να μην ξεπερνούν το 25% του μέσου οικογενειακού εισοδήματος και να μετακυλίσουν τα υπόλοιπα

    -Πέμπτο, να μην πέσουν άλλο οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα. «Διαφωνώ με την άποψη ότι για να υπάρξει ανάπτυξη πρέπει να πέσουν οι μισθοί. Στηρίζουμε τις συβάσεις εργασίας. Για τη μετενέργεια ζητούμε να επιστρέψουν στα προηγούμενα επίπεδα», είπε.

    -Έκτο, όταν σταθεροποιηθούν τα έσοδα, αύξηση του αφορολόγητου στις 8000 ευρώ και μετά στις 10.000 ευρώ

    -Έβδομο, αντικατάσταση του χαρατσιού από νέο ΕΤΑΚ

    Σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών για επιχειρήσεις. Άμεση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 9% μέσα στην επόμενη χρονιά.

    -Όγδοο, σταδιακή μείωση της φορολογίας στα φυσικά πρόσωπα μέχρι 32% από το 45% που είναι σήμερα. «Η αύξηση των φορολογικών συντελεστών από το 2010 μέχρι σήμερα προκάλεσε μείωση των εσόδων κατά 9%», είπε ο κ. Σαμαράς.

    - Ένατο, τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ να επεκταθούν για δύο ακόμη χρόνια. «Θα θεσπίσουμε για το 2013 3,5 δις. ευρώ περικοπές και όχι επτά δισ. Έτσι, οι περικοπές θα γίνουν από τη σπατάλη του δημοσίου και όχι από μισθούς».

    -Δέκατο, δεν θα απολύονται οι δημόσιοι υπάλληλοι για μία τριετία μετά το κλείσιμο δημοσίων οργανισμών. «Όχι άλλες οριζόντιες περικοπές, όχι άλλη μείωση μισθών και συντάξεων, όχι άλλη περικοπή του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, όχι άλλη φορολόγηση. Όσοι μιλούν για μονομερή καταγγελία οδηγούν σε ρήξη με τους εταίρους και οδηγούν σε νέους φόρους και περικοπές».

    -Ενδέκατο, μέτρα για τους δανειολήπτες. Η μηνιαία δόση δεν θα ξεπερνά το 30% του εισοδήματος.

    -Δωδέκατο, ανατολή των συνεπειών του Τειρεσία για όσους έχουν υπαχθεί.

    -Δέκατο τρίτο, εξασφαλίζουμε ρευστότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω ειδικής τράπεζας και εγγυοδοσία από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ. «Βασικός μηχανισμός αποκατάστασης της ρευστότητας είναι η επιστροφή των καταθέσεων», είπε και επανέλαβε την πρόταση Μόντι για πανευρωπαϊκή εγγύηση των καταθέσεων.

    -Δέκατο τέταρτο, συμψηφισμός οφειλών από και προς το δημόσιο

    -Δέκατο πέμπτο, αποδέσμευση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου.

    -Δέκατο έκτο, αποφασιστική προώθηση των αποκρατικοποιήσεων και των συμβάσεων παραχώρησης.

    -Δέκατο έβδομο, πέρα από την οικονομία, πολιτική για την αποκατάσταση της ασφάλειας του έλληνα πολίτη. Αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης και της εγκληματικότητας, αποκάλυψη των κουκουλοφόρων, πάταξη του παραεμπορίου.

    -Δέκατο όγδοο, επίσπευση της ανακήρυξης της ΑΟΖ για να αξιοποιήσουμε τον υποθαλάσσιο ενεργειακό μας πλούτο.

    Η Ο.Π.Λ.Α....Να συλληφθεί άμεσα , όχι μόνο ο νεαρός Παστίτσιος .. ακούτε ρε χρυσά κλούβια αυγά παρακράτος του συστήματος , δεν σας είδα να την παιφτετε στην Συγγρού!!!αυτα θα τα κάνομε εμείς ,και εσεις θα τους υπερασπίζεστε ως ΓΝΩΣΤΟΝ..

    Η Ο.Π.Λ.Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα ζήσετε 3 μήνες κολασμένους -Νοέμβριο, Δεκέμβριο, Ιανουάριο.... Θα χυθεί αίμα στην Αθήνα..

    O Τim κάτω από το εφηβικό χαμόγελο κρύβει έναν πολύ σκληρό και πειθαρχημένο χαρακτήρα.

    Όταν γκρεμίζονταν η Lehman Brothers ο Geithner, ήταν από εκείνους που έβαλαν πλάτη για να σωθεί το οικοδόμημα των ΗΠΑ. Αυτό τουλάχιστον οφείλεις να το γνωρίζεις...


    Ο Αμερικανός επισκέπτης είχε φτάσει αργά το απόγευμα από την Ουάσιγκτον και ο Έλληνας συνομιλητής του ήταν ο πρώτος στην λίστα των 7 που έπρεπε να συναντήσει.

    Παλιά καραβάνα της αμερικάνικης διπλωματίας, γνώριζε την Αθήνα καλύτερα από το μενού των McDonald's, εδώ όπου συνήθιζε να γευματίζει καταναλώνοντας 1,5 λίτρο κόκα κόλας.

    Στο πρόσωπο ήταν φτυστός ο παλιός ηθοποιός ...Τζακ Πάλανς-αυτό ήταν το παρατσούκλι του-λίγο πιο κοντός από τον διάσημο σταρ και με μια κοιλιά Έλληνα ταβερνιάρη στην Αστόρια.

    Το αντίθετο από τον τρελαμένο με τα σπορ Τim, ο οποίος ακόμη κι όταν κατέρρεε η Lehman φορούσε το σορτσάκι του και έτρεχε σαν παλαβός στους δρόμους της Ουάσιγκτον.

    Στον «Τζακ» δεν άρεσαν τα σπορ που απαιτούσαν φυσική κόπωση.

    Μπορούσε όμως να αντέξει τρία μερόνυχτα ξύπνιος ώσπου ο συνομιλητής του να υποταχθεί ολοκληρωτικά στο έλεός του.


    Ο Τζακ βρέθηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα τον χειμώνα του 1975, έφηβος ακόμη, όταν η «17 Νοέμβρη» είχε εκτελέσει τον Ρίτσαρντ Γουελς.

    Η οικογένειά του και η οικογένεια του σταθμάρχη Γουέλς μοιραζόντουσαν τα καλοκαίρια τα διπλανά εξοχικά σε συγκρότημα του Long Island και ο Τζακ ήταν φίλος με την κόρη του Μόλυ.

    Στην Αθήνα ο Τζακ είχε κάποιους πολύ καλούς φίλους, δυο τρεις παλιές οικογένειες επιχειρηματιών, οι οποίες είχαν μεσουρανήσει στην κοινωνική ζωή της πόλης στη δεκαετία του 1970.

    Στη συνέχεια, τρομαγμένες από την επέλαση του νεοπλουτισμού και τα κουμπούρια που είχαν πάρει φωτιά, κράτησαν χαμηλούς τόνους κλείνοντας ακόμη και τις επιχειρήσεις τους.


    Μιλώντας μαζί τους ο Αμερικανός είχε όλο το παζλ της εγχώριας πολιτικής ζωής.

    Όσο για τους αριθμούς οι οποίοι συχνά αποτελούν τον αδιάψευστο μάρτυρα ο Τζάκ τους είχε όλους.

    Τις δύο προηγούμενες φορές βρέθηκε στην Αθήνα σαν μέλος της αποστολής που συνόδευε τα στελέχη της νομικής φίρμας Debevoice & Plimpton αλλά και της BlackRock που ακολούθησε.

    Οι αριθμοί που είχε ο Τζακ στην κατοχή του ήταν τα ποσά με τα οποία είχαν λαδωθεί από την Siemens οι συγκεκριμένοι (πολλοί) Έλληνες πολιτικοί.

    Ήταν επίσης τα ποσά που είχαν βγάλει στο εξωτερικό πολιτικοί, επιχειρηματίες και απλοί πολίτες τα τελευταία χρόνια-κάπου κοντά στα 70 δις. Από σε στιγμή θα έφτανε στα χέρια του και η λίστα με τις offshore που είχαν στήσει σε 47 χώρες του κόσμου «επιφανείς» συμπολίτες μας.

    Μπούντζουκας Τηλέμαχος Ο.Π.Λ.Α




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 26 Σεπ 2012 12:07:00 μ.μ.
    Ο/Η Ανώνυμος είπε...

    Οι γνώσεις του Τζακ δεν επέτρεπαν στον συνομιλητή του να ψελλίσει καν λέξεις όπως ηθική, πατρίδα, ιδανικά.

    -Είστε ένα μάτσο σκατά, γαμιόληδες, πουλάτε και την μάνα σας, φτάσατε ως εδώ ληστεύοντας τους προγόνους σας και λεηλατώντας το μέλλον των παιδιών σας...



    Το στόμα του ξερνούσε ακατάπαυστα μπινελίκια για την σκατοφάρα των Ελλήνων.

    Αφού ο υπουργός άκουσε όλο το πρελούδιο ο Αμερικανός μπήκε στο ψητό:

    O Tim και ο Barack πιστεύουν πως η κυβέρνηση Σαμαρά δεν θα δει την Άνοιξη. Θα ζήσετε 3 μήνες κολασμένους -Νοέμβριο, Δεκέμβριο, Ιανουάριο- με τον κόσμο στους δρόμους και με νεκρούς. Θα χυθεί αίμα στην Αθήνα.

    Η κυβέρνηση θα καταρρεύσει και το περιβάλλον θα είναι τόσο εκρηκτικό που δεν θα τολμάτε να οδηγηθείτε σε εκλογές.

    Αλλά ακόμη κι αν παίξετε, μετά από τόσο αίμα, το χαρτί των εκλογών η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που θα είναι ο νικητής, δεν θα αντέξει πάνω από δύο μήνες.

    Εγώ βρίσκομαι εδώ για να επιλέξω τον κορμό της κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας-έτσι θα ονομαστεί-η οποία θα αναλάβει τον Ιούλιο του 2013.

    Θέλω να είσαι μέσα στους 7. Για τον ρόλο σου και την θέση σου θα τα πούμε στο επόμενο ταξίδι μου. Το υπολογίζω στα μέσα του Φεβρουαρίου κι ενώ στην Αθήνα θα κηδεύετε τους νεκρούς από την εξέγερση.

    Τότε αναγκαστικά θα βγουν από το καβούκι τους κάποιοι δικοί σας που σήμερα λουφάζουν.

    Ως τότε, αφού μιλήσω με όλους σας, θέλω να σχηματισθεί μια άτυπη «Κυβέρνηση του Βουνού», όπως είχατε στον εμφύλιο και να έχετετακτικές συναντήσεις παίρνοντας όλες τις προφυλάξεις για να μην διαρρεύουν ονόματα και καεί το εγχείρημα.

    Είναι ο μόνος τρόπος για να γλιτώσετε τον εμφύλιο και τον διαμελισμό.

    Οι Τούρκοι καραδοκούν σαν κοράκια για να κερδίσουν την μισή Θράκη και το μισό Αιγαίο στα Διεθνή Δικαστήρια.

    Αυτή τη φορά δεν θα χρειασθεί να ρίξουν ούτε μια σφαίρα. Τόσο μαλάκες είστε...

    -Θεωρείς ξοφλημένη την κυβέρνησή Σαμαρά;, τόλμησε να ρωτήσει ο Έλληνας υπουργός.

    -Σκατά. Είναι κιόλας νεκρή...

    -Τζακ, εγώ είμαι μέσα...Θα κάνω ότι μου πεις...

    Ξέρετε γιατί τα λέει αυτά αυτό το ΓΕΡΑΚΙ;... ΓΙΑΤΊ ΠΟΤΈ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΔΏΣΟΥΝ ΜΑΖΕΜΈΝΑ ΤΑ 31 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΊΑ....ΘΑ ΤΟ ΠΗΓΑΊΝΟΥΝ ΑΠΌ ΑΎΡΙΟ ΣΕ ΑΎΡΙΟ...

    ΓΡΆΨΕΤΕ ΤΟ ΌΝΟΜΑ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΌΣΑΣΤΕ ΟΛΟΙ..ΠΟΤΕ ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΤΑ 31 ΔΙΣ,
    ΠΟ-ΤΕ....

    Μπούντζουκας Τηλέμαχος... Ο.Π.Λ.Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση