GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τέρενς Κουίκ: «Η Θράκη δεν παραδίδεται στις ορέξεις της Άγκυρας»

- Στην Κομοτηνή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων έστειλε το μήνυμα ότι το κίνημα δε θα επιτρέψει την ίδρυση της Ει...

- Στην Κομοτηνή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων έστειλε το μήνυμα ότι το κίνημα δε θα επιτρέψει την ίδρυση της Ειδικής Οικονομικής Ζώνης, την οποία πολύ θέλει ο τουρκικός παράγοντας με «ατμομηχανή» τους Γερμανούς
- Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τους λαθρομετανάστες είπε πως το πρόβλημα δεν λύνεται ούτε με τις αθρόες μετακινήσεις αστυνομικών και τη δημιουργία στρατοπέδων
«ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΗ ΘΡΑΚΗ»
Στη δραστηριότητα του τουρκικού προξενείου και τις δήθεν ιδιωτικές επισκέψεις Τούρκων πολιτικών προσώπων στη Θράκη, αναφέρθηκε ειδικότερα ο Τέρενς Κουίκ, υποστηρίζοντας πως η επίσκεψη της συζύγου του Τούρκου πρωθυπουργού, μετά του αρχηγού των Γκρίζων Λύκων και πολύ πρόσφατα του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης Ερντογάν, ήταν εξόχως πολιτικές.
«Από την προεκλογική μας περίοδο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος είχε δηλώσει ξεκάθαρα ότι το κίνημά μας θα παρακολουθεί από κοντά τις δραστηριότητες του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, αλλά και εκείνες του ψευδομουφτή. Δεν πρόκειται να δώσουμε κανένα περιθώριο ανοχής στα σκοτεινά σχέδια του βαθέως τουρκικού συστήματος για τη Θράκη. Είχαμε δηλώσει προεκλογικά ότι θα γίνουμε «βεντούζα» επάνω στις δραστηριότητες του τουρκικού προξενείου, είπε και πρόσθεσε πως και ο ίδιος παρακολουθεί το θέμα της Θράκης, δημοσιογραφικά, για περισσότερα από 40 χρόνια».
Μάλιστα σε δύο συναντήσεις που έχει κάνει στο παρελθόν με τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο, συζήτησε ειδικότερα τα ζητήματα της Θράκης, με την ιδιότητα του τομεάρχη Εξωτερικών.
«Εμείς ως Ανεξάρτητοι Έλληνες στέλνουμε το μήνυμα ότι η Θράκη δεν παραδίδεται στις ορέξεις της Άγκυρας και δε θα επιτρέψουμε και την ίδρυση της Ειδικής Οικονομικής Ζώνης, την οποία τόσο πολύ θέλει ο τουρκικός παράγοντας με «ατμομηχανή» τους Γερμανούς, κάτι που διαφαίνεται και με τα αλλεπάλληλα συνέδρια τα οποία γίνονται εδώ με χρηματοδότη κυρίως την Deutsche Bank».
ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Περαιτέρω ο κ. Κουίκ αναφέρθηκε στη πρόσφατη ερώτηση του προς τον υπουργό Εξωτερικών, σχετικά με τα δημοσιεύματα που φέρουν την τουρκική κυβέρνηση να πριμοδοτεί με 500 ευρώ μηνιαίως τα παιδιά της μουσουλμανικής μειονότητας, προκειμένου να σπουδάσουν στο «κρυφό σχολειό» της αίρεσης των «σουλεϊμαντζήδων», αίρεση την οποία έχει ασπαστεί και ο ίδιος ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
«Αυτή η ιστορία με τα 500 ευρώ, είναι κάτι που μας ανησυχεί», είπε και πρόσθεσε πως το κόμμα περιμένει την επίσημη απάντηση του υπουργού Εξωτερικών σε αυτό το σημαντικό θέμα.
Στις δηλώσεις του κ. Κουίκ επεσήμανε ότι η οικονομική συγκυρία της χώρας μας, ευνοεί παρεμβάσεις της Τουρκίας και παραφράζοντας τα λεγόμενα της γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα συμφώνησε πως το μνημόνιο, είναι η κορυφή του παγόβουνου και κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, «βράζουν αρνητικά για μας τα εθνικά θέματα».
«Κάτι αντίστοιχο είπε και στις προγραμματικές δηλώσεις, η μνημονιακή κυβέρνηση. Είχε πει τότε ο κ. Αβραμόπουλος ότι η κρίση και όλο αυτό που γίνεται δυσχεραίνει και τα εξωτερικά μας ζητήματα. Εμείς λέμε ότι το μνημόνιο είναι συνυφασμένο με την εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας, γι’ αυτό και παλεύουμε πολιτικά για να πάρουμε την Ελλάδα μας πίσω».
Ο ίδιος αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν η κυβέρνηση να συζητά με τρίτους, με την τρόικα και τους δανειστές μας, για τον περιορισμό των αμυντικών δαπανών της χώρας, σε μια εποχή που συντελούνται πολύ σημαντικά γεγονότα γεωστρατηγικής σημασίας και ενώ η Ελλάδα επιδιώκει την κήρυξη της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης. Ο κ. Κουίκ υποστήριξε πως με τις περικοπές στην άμυνα υπάρχει στόχος να εξασθενήσει η χώρα για να «είμαστε περίπου παραδομένοι όταν θα αρχίσουν να μπαίνουν μπροστά τα δικά τους τα σχέδια».

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τους λαθρομετανάστες και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης που δημιουργήθηκαν στην Κομοτηνή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, είπε πως «το θέμα της λαθρομετανάστευσης δεν λύνεται ούτε με τις αθρόες μετακινήσεις αστυνομικών που βλέπουμε, ούτε με τη δημιουργία στρατοπέδων που ξεφυτρώνουν ένα-ένα σε όλη την Ελλάδα. Το θέμα χρειάζεται πολιτικές αποφάσεις και έντονες πιέσεις προς την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία σύρεται από τη μύτη από τη γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και δεν εννοεί να αποδεχθεί το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει στην Ελλάδα ότι είναι τύποις και ουσία πρόβλημα ευρωπαϊκό. Μας ανησυχεί το γεγονός ότι ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Δένδιας μίλησε για ένα χειρότερο Δουβλίνο που έρχεται, το Δουβλίνο ΙΙΙ». Λέγοντας πως η Ελλάδα ίσως θα έπρεπε να εγκαταλείψει και τη Συνθήκη Σέγκεν, έκανε λόγο για εποικισμό μουσουλμάνων στο νοτιοανατολικό άκρο της Ευρώπης. Πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι η δημιουργία προσωρινών ταξιδιωτικών εγγράφων στους παράνομους μετανάστες και να πάρουν του δρόμου που επιθυμούν. Επίσης με έξοδα των χωρών τους να επαναπατριστούν».
ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
Σε ό,τι αφορά τα μέτρα των 11,9 δις ευρώ, ο κ. Κουίκ εκτίμησε ότι θα ψηφιστούν τελικά από τους βουλευτές των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Πρόσθεσε δε, πως εκείνη την ημέρα που θα νομοθετεί και θα αποφασίζει η Βουλή για τα νέα μέτρα που θα εξοντώνουν τους πολίτες, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα είναι δίπλα στο λαό.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων επισκέφτηκε, αμέσως μετά την Κομοτηνή, τα Πομακοχώρια της Ξάνθης. Σε όλη αυτή την περιοδεία του ο Τέρενς Κουίκ συνοδεύονταν από τον αναπληρωτή τομεάρχη της κοινοβουλευτικής ομάδας Μακεδονίας-Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

1 σχόλιο

  1. Ο Μεϊμαράκης: Να το Πόθεν έσχες μου, να δούμε και του Χατζηνικολάου (όλο το Πόθεν Έσχες)
    Επτά σπίτια-διαμερίσματα συνολικού εμβαδού 620 τμ., 3 καταστήματα συνολικού εμβαδού 155 τμ και 10 χωράφια δήλωσε στο τελευταίο του Πόθεν Έσχες ο Πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, το έτος 2009. Τη δημοσιοποίησή τους ζήτησε ο ίδιος ζητώντας να κάνει το ίδιο και ο Νίκος Χατζηνικολάου.

    Ειδικότερα στη δήλωση Πόθεν Έσχες του 2009, ο κ. Μεϊμαράκης δηλώνει:
    4 διαμερίσματα στην Αθήνα συνολικού εμβαδού 330 τ.μ.
    3 οικίες σε Ερμιόνη και Αράχωβα, συνολικού εμβαδού 282 τ.μ.
    7 αγροτεμάχια στη Σητεία, και το Γαλάτσι, συνολικού εμβαδού 70 στρεμμάτων
    3 καταστήματα στου Ζωγράφου, εμβαδού 156 τ.μ.
    3 βοσκοτόπια στη Σητεία εμβαδού 45 στρεμμάτων.

    Να σημειωθεί ότι τα περισσότερα από τα παραπάνω ακίνητα προέρχονται από κληρονομιά. Μόνο δύο ακίνητα είναι αγορασμένα από τον ίδιο τον κ. Μεϊμαράκη – πρόκειται για τις δύο οικίες στα Θερμήσια της Ερμιόνης που αγόρασε το 1995 και το 2004 αντίστοιχα.

    Επίσης, στην πλειοψηφία των παραπάνω ακινήτων ο κ. Μεϊμαράκης έχει ένα μερίδιο 33%. Εξαιρούνται οι δύο οικίες στην Ερμιόνη, τα τρία από τα τέσσερα διαμερίσματα στου Ζωγράφου και η οικία στην Αράχωβα όπου έχει το 100%

    Εκτός από τα ακίνητα, ο Πρόεδρος της Βουλής δήλωσε στο Πόθεν Έσχες του 2009 πως διαθέτει 2.202 μερίδια σε αμοιβαία κεφάλαια αξίας 14.596 ευρώ. Παράλληλα, την ίδια χρονιά διέθετε καταθέσεις ύψους 160.000 ευρώ σε Alpha Bank, Εθνική, και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

    Ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε το 2009 εισόδημα 134.000 ευρώ εκ των οποίων τα 100.140 ευρώ ήταν η βουλευτική του αποζημίωση.

    Τέλος, στο Πόθεν Έσχες του ο κ. Μεϊμαράκης δήλωνε πως έχει στην κατοχή του τρία αυτοκίνητα.

    Πηγή: Το Πόθεν Έσχες Μεϊμαράκη: 7 σπίτια, 3 καταστήματα, οικόπεδα & βοσκοτόπια 115 στρεμμάτων [pdf] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/69699#ixzz27h8REVyJ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση