GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"ΜΗ ΣΩΠΑΙΝΕΙΣ-ΜΙΛΑ-ΔΡΑΣΕ"...

Της Μαρίτας Πάλλη.   «ΜΗ ΣΩΠΑΙΝΕΙΣ, ΜΙΛΑ"! "ΠΡΑΞΕ "! " ΖΗΣΕ" και "ΔΩΣΕ" κάτι από τη δική σου ΖΩΗ...

Της Μαρίτας Πάλλη.
 
«ΜΗ ΣΩΠΑΙΝΕΙΣ, ΜΙΛΑ"! "ΠΡΑΞΕ "! " ΖΗΣΕ" και "ΔΩΣΕ" κάτι από τη δική σου ΖΩΗ ΣΤΟ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ».
ΙΣΧΥΡΑ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΣΤΟΥ ΦΙΛΟΠΑΠΠΟΥ.
Κι όμως , η χθεσινή φθινοπωρινή μπόρα που είχε προηγηθεί δεν αναχαίτισε εκείνους τους Αθηναίους συμπολίτες μας, που κρατώντας κάτι από το υστέρημά τους στο χέρι, όπως λίγα τρόφιμα προσφορά για το συνάνθρωπο, θέλουν «τον κόσμο να αλλάζει» και να γίνει ξανά ανθρώπινα δοτικός, ενισχύοντας την άνευ διακρίσεων, κομματικών-ιδεολογικών αποχρώσεων και ιδίου συμφέροντος Αλληλεγγύη μεταξύ των Ανθρώπων. Βάζοντας νου και ψυχή στο σκοπό αυτής της προσφοράς εθελοντές θεατές και καλλιτέχνες έστειλαν χθες βράδυ το δικό τους βροντερό «μήνυμα» έμπρακτης Ανθρωπιάς, από το θέατρο «Δώρα Στράτου» σε μια από τις λιγοστές πράσινες αγκαλιές της Αθήνας. Το λόφο Φιλοπάππου.
Προσφέροντας από το υστέρημά τους μικροί, μεγάλοι, κάθε ηλικίας άνθρωποι, ένα πακέτο τρόφιμα μακράς διάρκειας, αντί εισιτηρίου, συμμετείχαν με ενθουσιασμό, στο μουσικό κάλεσμα του Προέδρου του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων κ.Γιώργου Αποστολόπουλου και της αφιλοκερδώς διοργανώτριας Ιντεραμέρικαν από κοινού με την εθελοντική, επιλεγμένη από τον Μίκη Θεοδωράκη, ομάδα γνωστών και εξαιρετικά ταλαντούχων και στο έντεχνο τραγούδι ηθοποιών. Μαριέττα Ριάλδη, Μπέσσυ Μάλφα, Μέμος Μπεγνής,Ρένος Χαραλαμπίδης,Ελένη Φιλίνη, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Μάνια Παπδημηγηρίου,Στ.Ζαλμάς, απέδειξαν πως «η ισχύς εν τη ενώσει», θεραπεύει και ξεσηκώνει από το λήθαργο της παγκόσμιας δίνης αφυπνίζοντας συνειδήσεις.. Ψυχές και στόμα σε συγχρονισμό τραγούδησαν: «Της Δικαιοσύνης ήλιε νοητέ…μη παρακαλώ σας μη λησμονάτε τη χώρα μου» . Όλοι σύσσωμοι, σε έναν δυνατό εύηχο, υπό της μελωδία της εξαιρετικής ορχήστρας, ηχητικό ομοκραδασμό υπενθύμισαν τη δύναμη της Ελληνικής Ψυχής, που διαπερνά τα όποια σύνορα: Ψυχή και φωνές ενώθηκαν υπό τις μελωδίες της συμφωνικής ορχήστρας του μοναδικού Μίκη Θεοδωράκη. 
Την εκδήλωση που υπενθύμισε χθες πως οι ηθοποιοί πραγματικά «ποιούν ήθος» πάντα και παντού, όταν –πόσο μάλλον εθελοντικά- με ταύτιση νοός, και συναισθήματος υπηρετούν την προαγωγή της Ψυχής δια Αρχών και Αξιών, όπως η Αλληλεγγύη και η Ανθρωπιά,άνευ διακρίσεων, άνοιξε και έκλεισε η βαθιά, αισθαντική φωνή του διαχρονικού Μανώλη Μητσιά ενώ η Μαριέττα Ριάλδη συγκλόνισε με το μονόπρακτο ενάντια στην φοβική επιταγή«ΣΩΠΑ»,πάσης μορφής και φύσης εξουσιαστικής διάθεσης καταναγκασμού στο φόβο. «ΟΧΙ!Μη σωπαίνεις» προέτρεψε! «Μη φοβάσαι»! «ΜΙΛΑ» φώναξε, βάζοντας Ψυχή, κάνοντας τον κόσμο να..συναισθανθεί και να ξεσπάσει σε παρατεταμένα χειροκροτήματα…
Η ανταπόκριση του κόσμου, διέψευσε τους φόβους για αναβολή της εκδήλωσης που τελούσε υπό τη χορηγία τηςInteramerican που έθεσε εαυτήν στο πλευρό των νέων φρέσκων και άφθαρτων ανθρώπων που στελεχώνουν το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων υπό τον Πρόεδρό του κ. Γιώργο Αποστολόπουλο. Έναν νέο, άνθρωπο που στη δημόσια ζωή, υπερασπίζεται Αρχές, οι οποίες υπηρετούν ξεχασμένες για πολλούς ακόμα, Αξίες. Όπως τη άνευ ανταποδοτικότητας, δοτικότητα και την εθελοντική προσφορά σε πείσμα του ατομισμού και της γενίκευσης του φόβου που οδηγεί στην παραλυσία και την απραξία, πολύ συχνά δε και στην απόγνωση.
Ο κ.Αποστολόπουλος,ευχαριστώντας διοργανωτές, χορηγούς και ΜΜΕ αλλά και όλους όσοι, υποστηρίζουν τις πρωτοβουλίες του ΚΥΑΔΑ υπέρ της Ανθρωπιάς, μεταξύ άλλων δήλωσε : «Είχαμε και έχουμε μεγάλες ανάγκες σε τρόφιμα για να προσφέρουμε στο κέντρο. Είναι συγκινητική η καθημερινή εθελοντική προσφορά του κόσμου αλλά δυστυχώς πάντα θα έχουμε ανάγκες. Πως μπορείς να αρνηθείς σε ένα συνάνθρωπό σου που λέει«πεινάω»; Χρειαζόμαστε και πολλές παιδικές τροφές μακράς διάρκειας, καθώς δεν είναι λίγοι και οι οικογενειάρχες που δεν έχουν να δώσουν φαγητό στα παιδιά τους και έρχονται σε μας ζητώντας συνδρομή. Πολλοί απ όσους προστρέχουν σε μας, μέχρι «χθες» δεν είχαν φανταστεί ότι η ζωή τους μπορούσε να έχει οδυνηρές ανατροπές, όπως εξάλλου μπορεί να συμβεί και στον καθέναν από μας. Εμείς έχουμε χρέος να συνδράμουμε και προσπαθούμε με κάθε τρόπο και κάθε μέσο να αφυπνίσουμε κι άλλους, να παρακινήσει ο ένας τον άλλον, στην αλληλοβοήθεια με εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες που να «φωνάζουν»: «Νοιάζομαι», «θέλω και εγώ να προσφέρω όσο μπορώ. Σήμερα έχεις εσύ ανάγκη εμένα, αύριο μπορεί να έχω και εγώ εσενα"! 
Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε δίχως την παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων κ.Καμίνη, λόγω ανηλλειμένων οικογενειακών του υποχρεώσεων- όπως μας πληροφόρησαν από το γραφείο του- τίμησαν με την παρουσία και την προσφορά τους , δεκάδες ανώνυμοι στα mass media, αλλα όμως επώνυμοι, ο καθένας στο περίγυρο του, συμπολίτες μας, με διαδικτυακά και διεθνή media να δίνουν ισχυρό παρόν και τους τηλεοπτικούς σταθμούς alpha ( χορηγός επικοινωνίας) και Star να χαιρετίζουν τις πρωτοβουλίες αυτές.

1 σχόλιο

  1. Άντε ουστ ρε απολιθώματα κολλημένου του ψευδοπολιτισμού και του αβάσιμου "γέλα - χόρευε - τραγούδα, να ξορκίσεις τη βάσανο της προκοπής".

    Ουστ σκατοοπαδοί του βλάκα σαλεμένου ραμολιμέντου Μίκυ Μάους της Ελλάδας, της καλύτερης απόδειξης ισχύος του ρητού "τα στερνά τιμούν τα πρώτα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση