GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οικ. Πράσινοι: Να παραιτηθούν από την ασυλία

Επιβεβλημένη κρίνουν σε ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι Πράσινοι την παραίτηση από την ασυλία των βουλευτών που εμπλέκονται σε υποθ...


Επιβεβλημένη κρίνουν σε ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι Πράσινοι την παραίτηση από την ασυλία των βουλευτών που εμπλέκονται σε υποθέσεις με ενδεχόμενο ποινικό μέρος, «μέχρι να καταργηθεί οριστικά το καθεστώς ασυλίας για πράξεις που δεν έχουν την παραμικρή συνάφεια με την πολιτική ιδιότητα τους».
Επίσης, στην ανακοίνωση αναφέρουν πως «η περιγραφόμενη εμπλοκή του Προέδρου της Βουλής (τρίτο τη τάξει Πολιτειακό Αξίωμα), μπορεί ως τώρα να μην έχει τον παραμικρό αποδεικτικό χαρακτήρα, αλλά η θέση και οι αρμοδιότητες του ως προς την εκκίνηση των σχετικών διαδικασιών και δικαιοδοσιών και το γεγονός ότι «η γυναίκα του Καίσαρα» οφείλει να είναι άμεμπτη, καθιστά την παραίτηση του από το Αξίωμα του Προέδρου μονόδρομο».
Αναλυτικά η ανακοίνωση των Οικολόγων Πρασίνων:
«Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούν επιβεβλημένη την παραίτηση από την ασυλία όσων βουλευτών εμπλέκονται σε υποθέσεις με ενδεχόμενο ποινικό μέρος, μέχρι να καταργηθεί οριστικά το καθεστώς ασυλίας για πράξεις που δεν έχουν την παραμικρή συνάφεια με την πολιτική ιδιότητα τους.
Ευελπιστούν ότι η Δικαιοσύνη θα συνεχίσει την έρευνα σε υποθέσεις που εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα, ανεξάρτητα από τη δικαιοδοσία της Βουλής, αφού στις συντριπτικά περισσότερες ανάλογες περιπτώσεις εμπλοκή προκύπτει και για μη πολιτικά πρόσωπα.
Υπογραμμίζουν ακόμα ότι η περιγραφόμενη εμπλοκή του Προέδρου της Βουλής (τρίτο τη τάξει Πολιτειακό Αξίωμα), μπορεί ως τώρα να μην έχει τον παραμικρό αποδεικτικό χαρακτήρα, αλλά η θέση και οι αρμοδιότητες του ως προς την εκκίνηση των σχετικών διαδικασιών και δικαιοδοσιών και το γεγονός ότι «η γυναίκα του Καίσαρα» οφείλει να είναι άμεμπτη, καθιστά την παραίτηση του από το Αξίωμα του Προέδρου μονόδρομο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση