GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βουλευτής της ΝΔ ζητά πίσω τα γλυπτά της ζωφόρου του Επικουρίου Απόλλωνος...

Τα γλυπτά της ζωφόρου του ναού του Επικουρίου Απόλλωνος θα διεκδικήσει το Υπουργείο Πολιτισμού μετά από Ερώτηση, που κατέθεσε η Βουλευτ...


Τα γλυπτά της ζωφόρου του ναού του Επικουρίου Απόλλωνος θα διεκδικήσει το Υπουργείο Πολιτισμού μετά από Ερώτηση, που κατέθεσε η Βουλευτής Ηλείας, κα. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου. Η Βουλευτής, και κατά την τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο, αλλά και κατά την προηγούμενη είχε ζητήσει από τις ηγεσίες του Υπ.Ποτ να εκκινήσουν όλες τις διαδικασίες για τον επαναπατρισμό των γλυπτών του ναού του Επικουρίου Απόλλωνος, αφού αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του ίδιου του μνημείου.
Στην Απάντησή του το Υπουργείο Πολιτισμού σημειώνει ότι «είναι αυτονόητη η διεκδίκηση της επιστροφής των γλυπτών του Ναού του Επικουρίου Απόλλωνος, ως αναπόσπαστο κομμάτι του ίδιου του μνημείου, καθώς και κάθε άλλης αρχαιότητας που αποδεδειγμένα έχει εξαχθεί παράνομα από τη χώρα». Το Υπουργείο Πολιτισμού εξηγεί επίσης ότι «οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού στο πλαίσιο της ίδιας βασικής και αδιαπραγμάτευτης πολιτικής επιδίωξης για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα, τα οποία αποσπάστηκαν βιαίως κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας από τον χώρο της Ακρόπολης, ετοιμάζουν τους σχετικούς φακέλους και σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία θα χαράξουν την ανάλογη πολιτική διεκδίκησης επαναπατρισμού τους».
Η Απάντηση του Υπουργείου Πολιτισμού στην Ερώτηση, που κατέθεσε η Βουλευτής στις 10 Αυγούστου συνιστά αλλαγή πολιτικής σε σχέση με τη διεκδίκηση των αρχαιοτήτων που έχουν αποσπαστεί βίαια και έχουν κλαπεί ή παράνομα πωληθεί στο εξωτερικό, δεδομένου ότι ο πρώην Υπουργός, κ. Παύλος Γερουλάνος σε αντίστοιχη ερώτηση είχε αποκλείσει την υποβολή αιτήματος επαναπατρισμού οποιασδήποτε άλλης αρχαιότητας, πλην των γλυπτών της ζωφόρου του Παρθενώνα.
Η αλλαγή πολιτικής στο κρίσιμο αυτό θέμα βεβαίως, θα πρέπει να συνοδευτεί σύντομα από συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες ενέργειες, προκειμένου να φέρουν αποτέλεσμα.

3 σχόλια

  1. μπραβο κυρια Αυγερινοπουλου ειστε πολυ σωστη και αποτελεσματικη σε οσα κανετε και δεν αλλαξατε ουτε τωρα που γινατε κυβερνηση. αξιζετε πολλες ψηφους, στις επομενες εκλογες θα τον περασετε και τον Τζαβαρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. να και κάτι καλό και αξιέπαινο από βουλευτή ενός από τα κόμματα που κατέστρεψαν την Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλα αυτο ειναι ενα παγιο αιτημα των παντων.η εν λογω κυρια θα μπορουσε να κανει ουσιαστικοτερες ερωτησεις για τον φτωχο ελληνα,για την ακριβεια των προιοντων,για το κοψιμο μισθων και συνταξεων και για χιλια μυρια προβληματα που ταλανιζουν τον λαο.Αλλα θελει να ειναι αρεστη στην κυβερνηση και κανει ανωδινες ερωτησεις περιστανονταςκαι την ηρωιδα.Αυτους τους πολιτικους εχουμε,αυτους εμπιστευομαστε κατα την γνωστη διαφημιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση