GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας: «Δεν θέλουμε να γίνουν εκλογές...»

«Αν θέλαμε εκλογές θα το λέγαμε χωρίς περιστροφές. Αυτό που έχει σημασία είναι να μην συνεχίσουμε αυτόν τον ολισθηρό δρόμο προς την καταστρο...

«Αν θέλαμε εκλογές θα το λέγαμε χωρίς περιστροφές. Αυτό που έχει σημασία είναι να μην συνεχίσουμε αυτόν τον ολισθηρό δρόμο προς την καταστροφή» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνέντευξη Τύπου από το συνεδριακό κέντρο «Ι.Βελλίδης» της Θεσσαλονίκης, τονίζοντας επιμένοντας σε μία λάθος πολιτική, «οδηγούμαστε σε ένα μακρόσυρτο δράμα».
Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ προέβλεψε ότι εάν ψηφιστούν τα μέτρα των 11,5 δισ. η κυβέρνηση δεν έχει πιθανότητα να μακροημερεύσει και απάντησε με σκληρό τρόπο στην κριτική του κυβερνητικού εκπροσώπου: «Ο Γκρούεζας δεν μπορεί να μιλάει για Μαυρογιαλούρους» είπε.
Απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων (δεν υπήρξε η καθιερωμένη εισαγωγική τοποθέτηση) ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «εκλογές έγιναν πριν από τρεις μήνες» και σε αυτές χάθηκε μία ευκαιρία «κάτω από την πίεση των διλημμάτων και της εξαπάτησης του ελληνικού λαού».
«Αν θέλαμε εκλογές θα το λέγαμε χωρίς περιστροφές» τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι «αυτό που έχει σημασία είναι να μην συνεχίσουμε αυτόν τον ολισθηρό δρόμο προς την καταστροφή».
«Πρώτο μέλημά μας είναι η κοινωνία να αντισταθεί για να μην περάσουν τα νέα μέτρα. Από εκεί και περα, αν η κυβέρνηση δεν είναι ικανή να πραγματοποιήσει τις δικές της δεσμεύσεις, τότε θα κριθεί από την ίδια την κοινωνία και τους βουλευτές που τη στηρίζουν. Εάν δεν μπορεί να εφαρμόσει τις δεσμεύεις της να παραχωρήσει την κυβέρνηση σε άλλες δυνάμεις» συμπλήρωσε.
Ο Αλέξης Τσίπρας εκτίμησε ότι στη χώρα μας αυτή τη στιγμή «συγκρούονται δύο αντιλήψεις»: Η μία ότι η Ελλάδα δεν έχει καμία δυνατότητα διεκδίκησης και διαπραγμάτευσης και ότι η Ευρωζώνη ανήκει στις ισχυρές χώρες, και η δεύτερη ότι η κρίση δεν είναι ελληνικό φαινόμενο, το πρόβλημα είναι δομικό και αφορά την αρχιτεκτονική του ευρώ και ότι αν μία χώρα φύγει, τότε η διακινδύνευση είναι τεράστια.
Σύμφωνα με την δεύτερη αντίληψη, την οποία πρεσβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε ο κ. Τσίπρας, υπάρχουν μεγάλες διαπραγματευτικές δυνατότητες. «Προϋπόθεση βέβαια είναι ο λαός να μας εμπιστευτεί με μία μεγάλη πλειοψηφία» πρόσθεσε.
Ο κ. Τσίπρας απάντησε με αιχμηρό τρόπο και στον ισχυρισμό της κυβέρνησης ότι «αλλάζει το κλίμα»; Αν το κλίμα είναι η διάθεση της κυρίας Μέρκελ να χτυπήσει την πλάτη τον πρωθυπουργό, αυτό είναι δεδομένο, αφού πήγε ως επαίτης, είπε ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι «το κλίμα αλλάζει προς το χειρότερο στην ελληνική κοινωνία».
Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο να περάσουν τα μέτρα σε ένα μόνο άρθρο, σημειώνοντας ότι δεν πρόκειται για διαδικαστικό ζήτημα. Έχουμε δει -είπε- αλαζονική συμπεριφορά απέναντι στους δημοκρατικούς θεσμούς. «Η κατάλυση της δημοκρατίας και των θεσμών είναι πολύ σημαντικό πρόβλημα» πρόσθεσε.
«Εάν ψηφιστούν τα μέτρα των 11,5 δισ. αυτή η κυβέρνηση δεν έχει πιθανότητα να μακροημερεύσει» προέβλεψε ο κ. Τσίπρας και εκτίμησε ότι «το πιο λογικό είναι να βρουν μια χρυσή τομή, να μακρύνουν την περίοδο λιτότητας, να μακρύνουν δηλαδή το σκοινί με το οποίο θα μας κρεμάσουν».
Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε και στην κριτική του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου με αφορμή την ομιλία του προς τους παραγωγικούς φορείς. «Ο κ. Κεδίκογλου μας χαρακτήρισε Μαυρογιαλούρους ενώ καταθέσαμε πρόταση για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας» είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας: «Ο Γκρούεζας [δηλ. ο κομματάρχης στην ταινία «Υπάρχει και φιλότιμο»] δεν μπορεί να μιλάει για Μαυρογιαλούρους».
Σε ό,τι αφορά την απροθυμία Ευρωπαίων να συναντήσουν τον ίδιο και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «μας ανησυχεί ότι κορυφαίοι παράγοντες λειτουργούν με ένα τρόπο που υποτιμούν την ίδια τη Δημοκρατία. Η ΕΕ δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί μέσα σε ένα πλαίσιο κατάλυσης των δημοκρατικών διαδικασιών» είπε. Θύμισε εξάλλου ότι ο Φρανσουά Ολάντ, όσο ήταν υποψήφιος για την προεδρία της Γαλλίας, δεν είχε γίνει δεκτός από την Ανγκελα Μέρκελ.
Ο κ. Τσίπρας στηλίτευσε ακόμη τη δράση της Χρυσής Αυγής, «η δράση της οποίας βρίσκεται έξω από τα όρια της νομιμότητας» και εξέφρασε την εκτίμηση ότι αποτελεί συχνά «το μακρύ χέρι του συστήματος». Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να χυθεί άπλετο φως σε υποθέσεις που εμπλέκονται ακροδεξιοί και προειδοποίησε όσους επιχειρούν να συνδέσουν «τη δράση του λαού που αντιστέκεται με τη δράση αυτών των σκοτεινών ομάδων» ότι είτε επιχειρούν να ξεπλύνουν τη δράση της Χρυσής Αυγής, είτε είναι ανιστόρητοι.
Σε ερώτηση για το ποια θα είναι η άποψη του ΣΥΡΙΖΑ αν ζητηθεί από την Ευρώπη να συναινέσει το κόμμα στο ενδεχόμενο επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του χρέους, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι η στρατηγική του κόμματός του είναι διαφορετική. «Ζητάμε ακύρωση μνημονίου και επαναδιαπραγμάτευση», επισήμανε και πρόσθεσε ότι στόχος είναι «να δοθεί λύση συνολική και ευρωπαϊκή που θα αντιμετωπίζει την αιτία του προβλήματος».
Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει διαγραφή μέρους του χρέους και μορατόριουμ στην αποπληρωμή ακολουθώντας το παράδειγμα τη Γερμανία το 1953, πρόσθεσε ο κ.Τσίπρας.
Σε ό,τι αφορά τις αιτιάσεις ότι μετά τις εκλογές του Ιουνίου ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί μία ήπια αντιπολίτευση και δεν πρωταγωνιστεί, απάντησε ότι στο τρίμηνο που πέρασε από την αναμέτρηση «δώσαμε καθοριστικής σημασίας μάχη μέσα στη Βουλή». «Είμαστε δίπλα σε όσους έχουν πρόβλημα», υπογράμμισε ενώ τόνισε ότι είναι «λανθασμένη η λογική της ανάθεσης σε ένα κόμμα να μας σώσει».
Τέλος σε ερώτημα για όσα καταλογίζουν οι αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ για συμμαχίες με δυνάμεις του χτες, ο Αλ.Τσίπρας είπε ότι το κόμμα είναι «καταδικασμένο να αναζητήσει το καινούργιο σε πρωτόγνωρα μονοπάτια». Οι δυνάμεις της εργασίας που στήριξαν σε μεγάλο βαθμό το κόμμα, είπε ο κ.Τσίπρας, «δεν είναι δυνάμεις του χτες».
«Δεν έχουμε τη δυνατότητα να αναζητήσουμε συμμαχίες με το χτες γιατί οι καταστάσεις είναι διαφορετικές» για να επισημάνει ότι πρέπει «να κρατήσουμε τα θετικά από τις δυνάμεις του κομμουνιστικού και του σοσιαλδημοκρατικού κινήματος» πρόσθεσε.

4 σχόλια

  1. Έτσι είναι οι ηγέτες ρε!

    Τους κρατάνε την ομπρέλα για να μη λιώσουν (φώτο)

    Ώστε να μπορούν αυτοί να έχουν τα χέρια στις τσέπες.

    Δείτε ας πούμε τον...Αλέξη


    ΥΓ. Αυτός ο βλάκας που γεμάτος καμάρι, κρατάει την ομπρέλα του Τσίπρα πόσο υπερήφανος αισθάνεται;
    Μην ξεχάσει να το γράψει και στο βιογραφικό του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ξέρω αν ήταν εκεί ο Πρύτανης της ΧΡΥΣΗΣ τουαλέτας-ρεμούλας
    Μουλόπουλος, να ...αποθεωθεί
    απο τα ρεμάλια των Απλυτων Μπαχαλάκηδων Καταληψιών
    του ΑΠΘ -συνιστωσών του Σύριζα.


    Το μόνο που δεν διευκρίνισε ο Τσίπρας είναι σε ποιο… νόμισμα
    θα υλοποιήσει τις παροχές που εξήγγειλε.

    Με το αλλά Ανδρέ Παπανδρέ σόου,ο Τσίπρας, απέδειξε και στους πλέον δύσπιστους, ότι πολιτεύεται ως Μαυρογιαλούρος παλαιάς κοπής που τάζει στους πάντες τα πάντα.

    Το μόνο που δεν διευκρίνισε είναι σε ποιο… νόμισμα θα υλοποιήσει τις εξαγγελίες του, καθώς και οι πλέον αδαείς στα οικονομικά, γνωρίζουν ότι ευρώ «κόβει» μόνο η ΕΚΤ.

    Τις… δραχμές που ονειρεύονται και τυπώνουν στα εκτυπωτήρια του Σύριζα, μπορούν να τις χρησιμοποιούν για τις συναλλαγές των συνιστωσών τους.

    Η χώρα, δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα και τους συνεταίρους του, και ευτυχώς για την Πατρίδα, είναι και θα παραμείνει στην Ευρώπη και στο ευρώ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕΣ .ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΗΡΑΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΟ ΠΙΟΝ ΣΑΣ. ΑΘΡΗΣΚΟΙ ,ΕΡΓΑ ΜΗΔΕΝ ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ ΚΟΥΦΙΑ.Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΡΙΝΕΤΕ ΣΤΑ ΕΡΓΑ.ΕΣΕΙΣ ΘΕΛΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΑΦΡΙΚΗ , ΑΣΙΑΤΙΚΗ , ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ. ΚΡΙΜΑ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ.ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χοντρό δούλεμα από τον ΣΥΡΙΖΑ ...
    Αφού ολόκληρες ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ έκαναν το ΠΑΝ για να γκρεμίσουν ότι ήταν όρθιο στην χώρα ...
    Αφού σταμάτησαν με διαδηλώσεις ή και με νομικίστικους τρόπους όποιον προσπάθησε να δημιουργήσει κάτι παραγωγικό σε αυτή την έρμη χώρα...
    Πάει στην ΔΕΘ ο Α. Τσίπρας με "εναλλακτική" πρόταση ανοικοδόμησης...!!!


    Με τί χρήματα (και σε ποιο νόμισμα) δεν μας λέει...
    Γιατί πιστεύει ότι θα επιτυχει αυτός όταν απέτυχαν ΠΑΝΤΟΥ
    δεν μας λέει...
    Αλλά βλέπετε όπου υπάρχει "αριστερή" διακυβέρνηση
    (που τα έχει κάνει ΧΑΛΙΑ)
    δεν την λαμβάνουν υπ' όψιν τους σαν παράδειγμα (πχ Βόρεια Κορέα , Κούβα κλπ) προβάλλοντας κάτι γελοίες δικαιολογίες...

    Το αστείο είναι ότι υπάρχουν ακόμα ψηφοφόροι που πιστεύουν ότι μπορεί να γίνει κάτι παραγωγικό από αριστερούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση