GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αισιόδοξη η Μέρκελ ότι η κρίση θα ξεπεραστεί

«Το ευρώ είναι κάτι περισσότερο από ένα νόμισμα. Είναι σύμβολο ειρηνικής ανάπτυξης», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, κα...

«Το ευρώ είναι κάτι περισσότερο από ένα νόμισμα. Είναι σύμβολο ειρηνικής ανάπτυξης», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης «θερινής» συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα, ενώ τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης της πολιτικής ένωσης στην Ευρώπη.
Η κ. Μέρκελ υποστήριξε, επίσης, την ανεξαρτησία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Γερμανού κεντρικού τραπεζίτη Γενς Βάιντμαν, διευκρίνισε ότι «η κρίση χρέους στην ευρωζώνη δεν μπορεί να λυθεί με ένα χτύπημα», εμμένοντας στην άποψή της ότι δεν μπορεί να υπάρξει εγγύηση, χωρίς έλεγχο.
«Η κρίση πρέπει να λυθεί πολιτικά. Τώρα πρέπει να γίνουν όλα αυτά τα οποία δεν έγιναν κατά την εισαγωγή του ευρώ», δήλωσε χαρακτηριστικά η Γερμανίδα καγκελάριος.
Τόνισε ακόμη τη σημασία του ευρώ για τη Γερμανία, η οποία, όπως είπε, ως χώρα εξαγωγών, αύξησε τη δύναμή της μέσω του ευρώ. «Το ζητούμενο τώρα είναι να κάνουμε το ευρώ δυνατό και να ξεπεράσουμε τις υπάρχουσες ανεπάρκειες. Η ανάκτηση της αξιοπιστίας της Ευρώπης θα πετύχει μόνο εάν τηρηθούν οι υποσχέσεις», συμπλήρωσε η κ. Μέρκελ και διευκρίνισε ότι αυτά τα ζητήματα θα κυριαρχήσουν και στην ατζέντα των επόμενων συναντήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η κ. Μέρκελ έκανε λόγο για «επιτρεπτό» πρόγραμμα εφόσον ασκείται υγιής δημοσιονομική πολιτική, ωστόσο, απέρριψε το ενδεχόμενο να λάβει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης τραπεζική άδεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση