GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νυχτοφύλακες και καθαρίστριες "φαντάσματα" στο ΑΠΘ; (ΦΩΤΟ)

Μετά την παρέμβαση του εισαγγελέα για τη «χρυσή» τουαλέτα της Πρυτανείας, τα υπέρογκα έξοδα των σχολών και το πάρτι που αποκάλυψε ο «Ελ...

Μετά την παρέμβαση του εισαγγελέα για τη «χρυσή» τουαλέτα της Πρυτανείας, τα υπέρογκα έξοδα των σχολών και το πάρτι που αποκάλυψε ο «Ελεύθερος Τύπος», ξεπηδούν νέες υποθέσεις...για το διαχρονικό σκάνδαλο στο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Θεσσαλονίκης.
Πρωταγωνιστές της υπόθεσης που αποκαλύπτει η zougla.gr, είναι οι εταιρείες που έχουν αναλάβει την καθαριότητα και φύλαξη των σχολών, με τις αρχές του Ιδρύματος να κωφεύουν και να επιλαμβάνονται του ελέγχου των παρανομιών με αρκετή καθυστέρηση.
Εδώ και αρκετά χρόνια υπάρχουν εργαζόμενοι που απασχολούνται σταθερά στην καθαριότητα του κτιρίου του ΑΠΘ αλλά δεν ανήκουν στο προσωπικό του πανεπιστημιακού ιδρύματος. Συγκεκριμένα, 315 άτομα εργάζονται σε διαφορετικούς εργολάβους, διατηρώντας τα εργασιακά τους δικαιώματα, αφού ο εκάστοτε εργοδότης τους ήταν αυτός που αναλάμβανε την καθαριότητα.
Το κόστος για τα 315 άτομα, όπως αποκαλύπτεται, στοιχίζει στο πανεπιστήμιο 800.000 ευρώ τον μήνα, δηλαδή 2.600 ευρώ το άτομο μικτά. Στις 17 Μαρτίου 2011 ο εργολάβος κοινοποίησε στη Δ/νση Διοικητικού του ΑΠΘ τη λίστα των εργαζομένων στην καθαριότητα του Ιδρύματος για να βγουν οι καταστάσεις μισθοδοσίας. Όμως τα στελέχη της Δ/νσης είχαν ήδη κάνει έρευνα, παίρνοντας παρουσίες των εργαζομένων. Όπως προέκυψε 29 από τα συνολικά 315 δεν είχαν πατήσει το πόδι τους…
Ανύπαρκτος ήταν επίσης ο έλεγχος των πρυτανικών αρχών του Αριστοτελείου, καθώς σύμφωνα με έγγραφα-ντοκουμέντα που παρουσιάζει η zougla.gr μερίδα εργαζομένων στην εταιρεία φύλαξης (Security) που είχε αναλάβει το ΑΠΘ, αντιμετώπιζε ως τσιφλίκι το ίδρυμα. Μέσω εγγράφων αποκαλύπτεται ότι ένας νυχτοφύλακας περιπολούσε τρεις και περισσότερες σχολές, την ίδια ώρα, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που εργάζονταν από το… σπίτι τους. Επίσης, τον Απρίλιο εμφανίζονται στο σύστημα καταγραφής της εργολαβίας 242 άτομα, το Μάιο 235.Μετά από καταγγελίες το πρυτανικό συμβούλιο στις 9-7-2012 συνεδρίασε και αποφάσισε-κατόπιν εορτής- να καταθέτονται μηνιαίως ονομαστικές καταστάσεις και οι θέσεις εργασίες.
Επίσης, διαπιστώνει ότι εδώ και χρόνια, σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχει πλήρης καταγραφή εισόδου και εξόδου των φυλάκων, ενώ καταγράφηκαν περιστατικά, όπου αναγράφεται στο ειδικό βιβλίο μόνο η είσοδος ή η έξοδος…
Ως μέτρο αποφάσισε την παρακράτηση του εργολαβικού ανταλλάγματος από τον ανάδοχο για όσους:
  • Δεν καταγράφονται στο σύστημα
  • Για όσους απουσιάζουν χωρίς λόγο

3 σχόλια

  1. πρεσσ

    για την υποθεση Ασπαιτε Παιδαγωγικο Ινστιτουτο κουβεντα ε???

    εχετε λαβει τις καταγγ΄λιες και μηνυσεις του δρ Κουτσουκου γιατι δεν τις δημοσιευετε?

    Ο Μυλοπουλος του ΑΠΘ τηλεφωνουσε καθε μεραστν Μαρια Δαμανακη τοτε τομεα παιδειας Πασοκ

    μαζι τα φαγανε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 2. Το παράδειγμα της ΑΣΠΑΙΤΕ και του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου
    85 εκατομμύρια ερώ, έβαλε στο χέρι το «παραεκπαιδευτικό της ΑΣΠΑΙΤΕ και του Π.Ι. (μετονομασθέν σε Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής) και όλες οι υποθέσεις που ξεκίνησαν το 2007 με αναφορά του τέως Βουλευτή κ. Καρχιμάκη Μιχάλη (Α.Β.Μ. Ν-07/2328/10-9-2007) και μετά «μπήκαν στα αρχείο»!
    Σε επιστολή που έφτασε πρόσφατα στους Υπουργούς Παιδείας και Δικαιοσύνης και στην Εισαγγελία Αρείου Πάγου, καταγγέλθηκαν τα εξής: Κύριε, Εσείς ως έγκριτος νομικός θα μπορέσετε πολύ γρήγορα να διακρίνετε την «απάτη». Εξέλαβαν κατά την κρίση της κ. Μπότσαρη Μακρή Ευανθίας, την απόσπασή της ως εκπαιδευτικού δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στην Φιλοσοφική Σχολή, ως έργο Π.Δ. 407 ή έργο Ερευνητού. Επίσης οι βεβαιώσεις προϋπηρεσίας από την Σχολή Ικάρων «ελέγχονται»! Έτσι «συμπλήρωσαν» παράνομα την προϋπηρεσία της κ. Μπότσαρη Μακρή Ευανθίας και εξελέγη παραμονές εκλογών απευθείας στην βαθμίδα της Καθηγήτριας στην ΑΣΠΑΙΤΕ, Αυτό ήταν το πρώτο μέρος της απάτης. Η συνέχεια ήταν να οριστεί Αντιπρόεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και να «χειριστεί» παράνομα 85 εκατομμύρια ευρώ Ευρωπαϊκά Προγράμματα. Που πήγαν τα χρήματα αυτά κανείς δεν γνωρίζει. Παρακαλώ να κινηθούν οι διαδικασίες για «κατάχρηση δημοσίου χρήματος και σύσταση συμμορίας». Το τρίτο στάδιο ήταν η συγκάλυψη… Το τέταρτο η αντεκδίκηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και στην Ασπαιτε υπηρχαν κηπουροι που δεν τους ηξερε καινεις

    τα λεφτα ταεπερνε ο εκαστοτε Προεδρος και τα εδινε συ συμβουλους υπουργων τ που τον διορισαν

    το ιδιο κανει ο καθε πρυτανης ή Διευθυντης Σχολειου

    η καθε θεση εχει μι τιμη και κλεβουν το δημοσιο να τα δινουν στους προσατες τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση