GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ωμός εκβιασμός του Μπαγίς στην Αθήνα...

Η υπέρμετρη ματαιοδοξία του Εγκεμέν Μπαγίς ξεσκεπάζει τον πραγματικό ρόλο της Τουρκίας στο θέμα της λαθρομετανάστευσης. Εκβιάζει την Ελλάδα ...

Η υπέρμετρη ματαιοδοξία του Εγκεμέν Μπαγίς ξεσκεπάζει τον πραγματικό ρόλο της Τουρκίας στο θέμα της λαθρομετανάστευσης. Εκβιάζει την Ελλάδα ο Μπαγίς, απαιτώντας κατάργηση βίζας για τους τούρκους πολίτεςΜήπως πρέπει να του θυμίσουμε πως η Τουρκία διαλύεται και η κυβέρνηση Ερντογάν έχει μείνει μόνο με τα εσώρουχά της, μετά τις συνεχείς ήττες από τους Κούρδους; H κλασσική κουτοπόνηρη ανατολίτικη λογική του “δώσε μου κάτι δικό σου, να σου δώσω κι εγώ κάτι δικό σου”, έχει τον καλύτερο εκφραστή της, στο πρόσωπο του Τούρκου υπουργού αρμόδιου για τα θέματα της ΕΕ.
Αυτή η φορά, ο ανεκδιήγητος Μπαγίς, συνέδεσε ευθέως, δύο θέματα άσχετα μεταξύ τους, το θέμα της βίζας που χρειάζονται οι Τούρκοι, για να ταξιδέψουν στην Ευρώπη, με τους λαθρομετανάστες που μπαίνουν στην Ελλάδα, είτε από το Αιγαίο είτε από τον Έβρο. Με απόλυτο θράσος, παραδέχεται, ότι η χώρα του, δεν θα κάνει τίποτε, για να εμποδίσει τη λαθρομετανάστευση, όσο οι Τούρκοι πολίτες θα αναγκάζονται να παίρνουν βίζα για να ταξιδέψουν.
Η κριτική της Ελλάδας προς την Τουρκία στο θέμα της λαθρομετανάστευσης πρέπει να έχει αποδέκτη τις Βρυξέλλες, είπε ο Μπαγίς, τονίζοντας ότι η Ελλάδα είναι αυτή που θα πρέπει να πείσει τα υπόλοιπα 26 κράτη- μέλη της Ένωσης ότι η πολιτική θεωρήσεων της ΕΕ προς την Τουρκία είναι παράλογη.
Μιλώντας στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων “Ανατολή” ο Εγκεμάν Μπαγίς αναφέρθηκε στο θέμα της λαθρομετανάστευσης, συνδέοντας την υπογραφή της συμφωνίας επανεισδοχής εκ μέρους της Τουρκίας, με τις θεωρήσεις που υποχρεούνται να παίρνουν οι πολίτες της Τουρκίας για να ταξιδέψουν στην Ευρώπη.
Αφορμή για τη συνέντευξη του Μπαγίς προς το «Ανατολή» ήταν το πρόσφατο ναυάγιο στα ανοιχτά της Σμύρνης, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 62 λαθρομετανάστες.
Σύμφωνα με τον Εγκεμέν Μπαγίς, έχουν μειωθεί τα περιστατικά αυτούς του είδους, στο Αιγαίο, αλλά αυξάνονται και πάλι λόγω των εξελίξεων στη Συρία..
Ο υπουργός είπε ότι «και οι ελληνικές αρχές εκφράζουν(!) τώρα τελευταία, ικανοποίηση για την αποφασιστικότητα που επιδεικνύει η Τουρκία».
«Πρέπει να εργαστούμε για να εξαλειφθούν οι λόγοι που οδηγούν στη λαθρομετανάστευση και, αφετέρου, να αυξηθεί η προσπάθεια της Τουρκίας και να αφιερώσει κονδύλια, αλλά για να γίνει αυτό, θα πρέπει να εκλείψει η ντροπή των θεωρήσεων που επιβάλλονται στους πολίτες της Τουρκίας» είπε ο Μπαγίς.
Τονίζοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να πείσει τις χώρες μέλη της ΕΕ για την άρση των θεωρήσεων είπε: «Αυτό θα επιφέρει διπλό όφελος για την Ελλάδα. Όταν θα αρθούν οι θεωρήσεις, η Τουρκία θα συγκεντρώσει περισσότερα κονδύλια από τους φορολογούμενους Τούρκους πολίτες και θα προβεί σε πιο σημαντικά βήματα για τη διέλευση από τα σύνορά της, ενώ παράλληλα επειδή θα έχουν αρθεί οι θεωρήσεις, οι πολίτες της Τουρκίας θα ταξιδεύουν περισσότερο προς την Ευρώπη και την Ελλάδα, που είναι η πιο κοντινή χώρα και έτσι θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση