GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Δεν έχουν λόγο οι φαρμακοποιοί να συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις»

Νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό θα εγκαινιάσει, σήμερα, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος στο νοσοκομείο Καλαμάτας, το οποίο χαρα...

Νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό θα εγκαινιάσει, σήμερα, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος στο νοσοκομείο Καλαμάτας, το οποίο χαρακτήρισε «ένα από τα καλύτερα νοσοκομεία της χώρας».
Σε συνέντευξή του στο δημοτικό ραδιόφωνο Τρίπολης, ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην κινητοποίηση των φαρμακοποιών και σημείωσε ότι, σε σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο, παρουσία των προέδρων των ταμείων και του αναπληρωτή υπουργού, αποφασίστηκε να εξοφληθούν οι φαρμακοποιοί εντός του Σεπτεμβρίου και, εντός των ημερών, θα πληρωθούν οι φαρμακοποιοί της Πελοποννήσου, για τον Ιούνιο, ενώ θα λάβουν ακόμη δύο δόσεις, έως τα τέλη του χρόνου.
Υπογράμμισε ότι οι φαρμακοποιοί δεν έχουν λόγους να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, αφού το υπουργείο, από την πρώτη στιγμή, εργάζεται για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του και ανέφερε πως απαιτείται κατανόηση και συνεργασία από όλους, για να αποκλιμακωθεί η ένταση.
Ο υπουργός χαρακτήρισε υπερβολική την επίσχεση των γιατρών, καθώς, όπως είπε, ο ΕΟΠΥΥ πληρώνει τακτικά τους γιατρούς.
Για το ενδεχόμενο μείωσης της κατώτατης σύνταξης του ΟΓΑ, ο Ανδρέας Λυκουρέντζος επισήμανε ότι δεν έχει τεθεί επίσημα τέτοιο θέμα από την κυβέρνηση. Πρόσθεσε, όμως, ότι ευχάριστες επιλογές για έξοδο από την κρίση δεν υπάρχουν και υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση Καραμανλή ήταν αυτή που διπλασίασε τη σύνταξη του ΟΓΑ.
Ερωτηθείς για τη στάση της κυβέρνησης, ως προς το θέμα της σύστασης εξεταστικής επιτροπής σχετικά με το μνημόνιο, ο υπουργός Υγείας είπε πως δεν έχει συζητηθεί στην κυβέρνηση, ενώ, σχολιάζοντας προθέσεις βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας να ψηφίσουν θετικά, ο υπουργός ανέφερε ότι οι βουλευτές μπορούν ελεύθερα να εκφράζουν τις απόψεις τους. Συμπλήρωσε πως «εκείνο που προέχει αυτήν τη στιγμή, είναι να παραμείνει η χώρα στη ζώνη του ευρώ και όλα τα υπόλοιπα θα συζητηθούν εν ευθέτω χρόνω».
Σχολιάζοντας την πρόταση του προέδρου Πρωτοδικών Αθήνας για συγχώνευση των Εφετείων Ναυπλίου και Καλαμάτας σε νέο Εφετείο με έδρα την Τρίπολη, ο υπουργός εμφανίστηκε θετικός και τόνισε ότι «σε κάθε τομέα της δημόσιας ζωής είναι αναγκαίες οι συνενώσεις, οι διοικητικές μεταρρυθμίσεις και οι αλλαγές για τον περιορισμό της σπατάλης του δημοσίου χρήματος, προκειμένου να εξευρεθούν οι πόροι χρηματοδότησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση