GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πύρινος ανεμοστρόβιλος

Ο Chris Tangey κατέγραψε με την κάμερά του ένα πολύ σπάνιο φυσικό φαινόμενο: έναν πύρινο ανεμοστρόβιλο! Ο Chris βρισκόταν στην περιο...

Ο Chris Tangey κατέγραψε με την κάμερά του ένα πολύ σπάνιο φυσικό φαινόμενο: έναν πύρινο ανεμοστρόβιλο!
Ο Chris βρισκόταν στην περιοχή Alice Springs της Αυστραλίας τραβώντας δοκιμαστικές λήψεις για την επόμενή του ταινία, όταν ξαφνικά βρέθηκε μπροστά στο απίστευτο θέαμα!
Σε απόσταση 300 μέτρων μακριά υψωνόταν στον ουρανό μια πύρινη φλόγα 30 μέτρων, η οποία «ακουγόταν σαν πολεμικό αεροσκάφος» όπως είπε ο ίδιος, παρότι δεν φυσούσε εκείνη την ώρα.
Ο «ανεμοστρόβιλος-φωτιά», αλλιώς γνωστός και ως «πύρινος δαίμονας» (fire devil) προκαλείται όταν ένα ρεύμα ζεστού, ανερχόμενου αέρα έρθει σε επαφή με εστία φωτιάς στο έδαφος.
Η φωτιά στη συνέχεια περιστρέφεται και αυτό σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις διαρκεί ένα με δύο λεπτά.
Όμως ο «πύρινος δαίμονας» που αντίκρισε ο Chris διήρκεσε 40 ολόκληρα λεπτά!
«Είχε άπνοια και η θερμοκρασία ήταν περίπου 25 βαθμοί Κελσίου. Ήταν μια πολύ καλή μέρα. Το επόμενο που θυμάμαι είναι ένας άντρας να φωνάζει “τι στο καλό είναι αυτό;” και να γυρνώ και να βλέπω τον 30 μέτρων πύρινο ανεμοστρόβιλο. Έμεινα με το στόμα ανοιχτό» είπε ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση