GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προλειαίνει το έδαφος για πρυσφυγή σε βοήθεια η Ισπανία

Η διάσωση μιας χώρας δεν είναι μια απόφαση «που λαμβάνει κανείς από την μία ημέρα στην άλλη» και η Μαδρίτη θα αναλύσει «με ηρεμία και ...

Η διάσωση μιας χώρας δεν είναι μια απόφαση «που λαμβάνει κανείς από την μία ημέρα στην άλλη» και η Μαδρίτη θα αναλύσει «με ηρεμία και σύνεση» τους όρους μιας ενδεχόμενης προσφυγής στο ευρωπαϊκό ταμείο στήριξης, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος της ισπανικής κυβέρνησης Σοράγια Σάενθ ντε Σανταμαρία.
Η απόφαση αυτή έχει «σημαντικές επιπλοκές για τη χώρα μας και το μέλλον μας και ως εκ τούτου, η κυβέρνηση θα την αναλύσει με αυστηρότητα, λεπτομερώς και ζυγίζοντας κάθε στοιχείο», πρόσθεσε.
«Αυτές δεν είναι αποφάσεις που λαμβάνονται χωρίς σκέψη, ούτε από τη μία ημέρα στην άλλη», σημείωσε.
«Και αυτό θα κάνουμε, θα αναλύσουμε ποια είναι η καλύτερη απόφαση για το μέλλον των Ισπανών και προς το γενικό συμφέρον», κατέληξε.
Λίγο νωρίτερα σήμερα ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών Χοσέ Μανουέλ Γκαρθία Μαργκάγιο δήλωσε ότι η Ισπανία θέλει να γνωρίζει τους όρους οι οποίοι θα της τεθούν προτού ζητήσει ένα σχέδιο διάσωσης, σημειώνοντας ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) πρέπει να «τεθούν σε ισχύ γρήγορα».
Η ΕΚΤ ανακοίνωσε χθες ένα σχέδιο για την απεριόριστη επαναγορά κρατικών ομολόγων διάρκειας ενός έως τριών ετών για τις χώρες της ευρωζώνης που θα το ζητήσουν, αλλά υπό αυστηρούς όρους, μεταξύ των οποίων την υποβολή από τις χώρες επίσημου αιτήματος βοήθειας στο ευρωπαϊκό ταμείο στήριξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση