GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Οι χώρες των δυτικών Βαλκανίων έχουν ευρωπαϊκή προοπτική»

«Οι χώρες των δυτικών Βαλκανίων έχουν ευρωπαϊκή προοπτική και η πρόοδος στην πορεία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση θα ενεργοποιήσει μεταρρυθ...

«Οι χώρες των δυτικών Βαλκανίων έχουν ευρωπαϊκή προοπτική και η πρόοδος στην πορεία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση θα ενεργοποιήσει μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς της κοινωνίας και ισχυρότερη συνεργασία και θα σταθεροποιήσει ολόκληρη την περιοχή», τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι.
Ο κ. Ρομπάι μετά από συνάντηση χθες, στις Βρυξέλλες, με τον πρόεδρο της Αλβανίας Μπουγιάρ Νισάνι κάλεσε την αλβανική κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να καταβάλλουν από κοινού προσπάθειες για να επιτύχουν συγκεκριμένα αποτελέσματα στην εκπλήρωση των 12 αιτημάτων προτεραιότητας που αναφέρονται στη γνωμοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
«Ο σεβασμός του κράτους δικαίου, συμπεριλαμβανομένης της μάχης κατά της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος είναι ζωτικής σημασίας» επισήμανε ο κ. Ρομπάι χαιρετίζοντας την ισχυρή προσήλωση του κ. Νισάνι στη μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης.
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το μέλλον της Αλβανίας είναι στην ΕΕ» ανέφερε ο κ. Ρομπάι υπενθυμίζοντας τη σημασία συνέχισης των πολιτικών μεταρρυθμίσεων και προσθέτοντας ότι η πρόοδος στην πορεία προς την ΕΕ εξαρτάται πλήρως από την Αλβανία και την επιτυχία της στην επίτευξη αποτελεσμάτων σε βασικούς τομείς των μεταρρυθμίσεων.
Ο κ. Ρομπάι διευκρίνισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα αποτιμήσει την κατάσταση τον Οκτώβριο και ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα εξετάσει τη συγκεκριμένη έκθεση το Δεκέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση