GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Χρόνος αλλά όχι χρήματα στην Ελλάδα»

Η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ, σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Οστεράιχ» τονίζει ότι θα δ...

Η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ, σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Οστεράιχ» τονίζει ότι θα δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα για την αποπληρωμή του χρέους της προς τους διεθνείς δανειστές της, αλλά ότι η Αθήνα δε θα λάβει περισσότερα χρήματα.
Ερωτηθείσα από την εφημερίδα «Oesterreich» εάν η Αθήνα θα εξασφαλίσει την επιμήκυνση για την αποπληρωμή του χρέους της, η Φέκτερ δήλωσε: «Ναι. Περιμένουμε ακόμα την έκθεση της τρόικας και η Ελλάδα πρέπει ακόμα να δρομολογήσει κάποια πράγματα, όμως θα επιτύχουμε μια επιμήκυνση χωρίς κόστος».
Η αυστριακή υπουργός δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες. Η Φέκτερ αναφέρεται στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Διεθνούς Νομισματικού ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για το εάν η Αθήνα εκπληρώνει τους όρους του διεθνούς προγράμματος διάσωσης.
Η Φέκτερ στη σύνοδο των ευρωπαίων υπουργών Οικονομίας στην Κύπρο τόνισε ότι είναι πιθανό να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους της, αλλά όχι περισσότερα χρήματα.
Αξιωματούχοι της ΕΕ έχουν δηλώσει στο Ρόιτερς ότι η Αθήνα βρίσκεται πολύ πίσω στο πρόγραμμα μείωσης του χρέους της, αλλά έχοντας γίνει επίπονες προσπάθειες για να στηριχθούν η Ισπανία και η Ιταλία, δεν έχει νόημα να αφήσουμε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει τώρα και να βυθιστεί πάλι η ευρωζώνη στο χάος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση