GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προς το Αύριο

Segway 4×4.   Ονομάζεται DTV Shredder (Dual Tracked Vehicle) και σύμφωνα με τους κατασκευαστές του είναι… αδίστακτο! Ακολουθώντας τη λογική ...

Segway 4×4. 
Ονομάζεται DTV Shredder (Dual Tracked Vehicle) και σύμφωνα με τους κατασκευαστές του είναι… αδίστακτο! Ακολουθώντας τη λογική του ευκίνητου Segway, το σκληροτράχηλο όχημα αντικαθιστά τους τροχούς στο κάτω μέρος με ερπύστριες που του χαρίζουν τη δυνατότητα να κινείται το ίδιο άνετα σε πάγο, πέτρες ή άμμο.
Ο οδηγός στέκεται πάνω σε μια σανίδα που θυμίζει σκέιτμπορντ, δίνοντας εντολή στο όχημα ανάλογα με το πού ρίχνει το κέντρο βάρους του κάθε φορά. Με ισχύ 18 ίππων, ο τετράχρονος κινητήρας του οχήματος «passe-partout» του επιτρέπει να «καλπάζει» στα 50 χλμ./ώρα, ενώ στα σκαριά βρίσκεται ήδη μια νέα έκδοση 48 ίππων με τελική ταχύτητα τα 100 χλμ./ώρα.
Από την άλλη πλευρά, οι ειδικοί της αμερικανικής αεροπορίας δοκιμάζουν ένα παρόμοιο όχημα με δυνατότητα τηλεχειρισμού. Για όσους παρ’ όλα αυτά ενδιαφέρονται να «οργώσουν» την ύπαιθρο – και όχι μόνο – το DTV αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά ως τα τέλη του 2012 προς περίπου 2.100 ευρώ.
Για περισσότερες πληροφορίες: www.bpg-werks.com.
Εξωτικά πιάτα, πρωτότυποι και κλασικοί διατροφικοί συνδυασμοί, γαστρονομικές απόπειρες από βραβευμένους σεφ και ντόπιους αυτοδίδακτους «μάγους» της κουζίνας, κλείνονται σε έναν τεχνολογικό «θησαυρό» γεύσεων και αρωμάτων: oι λάτρεις των γαστρονομικών απολαύσεων έχουν πλέον την εφαρμογή τους!
Ο λόγος για το Foodspotting, ένα δωρεάν app το οποίο ξεπερνά την αξιολόγηση εστιατορίων, παρουσιάζοντας μια φωτογραφική συλλογή ικανή να ενεργοποιήσει και τους πιο «απαιτητικούς» σιελογόνους αδένες.
Ο χρήστης μπορεί να ταξιδέψει σε μακρινά μέρη και να «γευτεί» έστω οπτικά μια σειρά εντυπωσιακών πιάτων και μαζί να βρει αξιολογήσεις άλλων χρηστών ή προτάσεις για προτεινόμενα εστιατόρια.
Σύμφωνα με τους σχεδιαστές της εφαρμογής, η διαφορά της από άλλες κρύβεται στο γεγονός ότι το Foodspotting ρίχνει τον προβολέα πρώτα στα πιάτα και μετά στα εστιατόρια που τα σερβίρουν.
Το Foodspotting διατίθεται για συσκευές Apple και Android.
Ορθοδοντική, ηλεκτρική, τώρα και… υπερηχητική! Η οδοντόβουρτσα Emmi-dent, όπως ονομάζεται, υπόσχεται βαθύ καθαρισμό των δοντιών και γενικότερα της στοματικής κοιλότητας χωρίς καν να ακουμπάει στα δόντια. Το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να της προσθέσει την ειδική οδοντόκρεμα με νανοφυσαλίδες και στη συνέχεια να την τοποθετήσει πάνω από τα δόντια του.
Με τη βοήθεια των υπερήχων ισχύος 0,2 βατ που εκπέμπονται από την κεφαλή της οδοντόβουρτσας, οι νανοφυσαλίδες διαχέονται στην επιφάνεια των δοντιών «σβήνοντας» εκτός από τα υπολείμματα τροφών και τη δυσχρωμία της αδαμαντίνης.
Πέρα από τον βαθύ καθαρισμό των δοντιών, οι υπέρηχοι «σκοτώνουν» τα βακτήρια που φωλιάζουν στα ούλα στη βάση των δοντιών, βελτιώνοντας έτσι τη γενικότερη στοματική υγιεινή και καταπολεμώντας ουλίτιδα, άφθες και κακοσμία.
Η επαναστατική οδοντόβουρτσα υπερήχων μπορεί να αποφεύγει την τριβή των δοντιών, ωστόσο στην τιμή των 150 ευρώ ο βρουξισμός είναι μάλλον αναπόφευκτος…
Ενισχυμένη αφή… ακριβείας υπόσχονται αμερικανοί επιστήμονες στους χειρουργούς με τη βοήθεια της νανοτεχνολογίας.
Πρόκειται για μια τεχνολογικά προηγμένη δακτυλήθρα από «νανομεμβράνη» που στο κάτω μέρος της έχει ενσωματωμένους υπερευαίσθητους αισθητήρες αφής ικανούς να μετρήσουν ιδιότητες όπως π.χ. πίεση, θερμότητα, αντίσταση κ.ά.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο χρήστης μπορεί να λαμβάνει ιδιαίτερα αναλυτικές πληροφορίες γύρω από την επιφάνεια που αγγίζει, μέσω μιας αίσθησης γαργαλητού από μια μικρή ροή ηλεκτρικού ρεύματος που δέχεται. Η ροή αυτή ποικίλλει και ελέγχεται από τον αισθητήρα και καθορίζεται από τις ιδιότητες του αντικειμένου που αγγίζει κάθε φορά.
Μία από τις βασικές εφαρμογές που θα μπορούσε να έχει η δακτυλήθρα βιονικής αφής είναι η ενσωμάτωσή της σε χειρουργικά γάντια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση