GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αχαΐα: «Σκότωσαν» το όνειρο των αγροτών για αξιοποίηση των εκτάσεων με φωτοβολταϊκά πάρκα

Τους είχαν υποσχεθεί ότι ο κάμπος της Αχαΐας μπορεί να γίνει ενεργειακό κέντρο παραγωγής ηλεκτρισμού μέσω των φωτοβολταϊκών που ...


Τους είχαν υποσχεθεί ότι ο κάμπος της Αχαΐας μπορεί να γίνει ενεργειακό κέντρο παραγωγής ηλεκτρισμού μέσω των φωτοβολταϊκών που θα εγκαθιστούσαν μαζικά στα χωράφια τους οι αγρότες. Εκείνοι πείσθηκαν.
Σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο που τα αγροτικά προϊόντα δεν πιάνουν στην αγορά τιμές ικανές να τους προσφέρουν τα προς το ζην, εναπόθεσαν τις ελπίδες τους στην ηλιακή ενέργεια, σύμφωνα με το thebest.gr
Έψαξαν και βρήκαν τρόπους για να αξιοποιήσουν τα χωράφια τους. Είτε καταθέτοντας οι ίδιοι αιτήσεις μέσω δανεισμού, είτε βρίσκοντας εταιρείες που ήταν πρόθυμες να νοικιάσουν τις εκτάσεις τους για 20-25 χρόνια.
Όμως οι ελπίδες τους διαψεύστηκαν στην πράξη. Ελάχιστες περιπτώσεις προχώρησαν. Πολύ λίγα φωτοβολταϊκά πάρκα εγκαταστάθηκαν. Οι αγρότες έμεινα με τα προσύμφωνα στα χέρια.
Η κατάρρευση της χώρας που μεσολάβησε επηρέασε καταλυτικά και τα δικά τους σχέδια. Τα εμπόδια που βγήκαν στην πορεία ήταν ανυπέρβλητα:
-Τα έγγραφα που χρειάζονταν από τις συναρμόδιες υπηρεσίες ήταν ατελείωτα.
-Η ΔΕΗ σε πάρα πολλές περιπτώσεις δεν είχε στο δίκτυο της, την απαιτούμενη επάρκεια χώρου για να μεταφέρει την παραγόμενη ενέργεια.
-Οι εταιρείες δεν μπορούσαν πλέον να κάνουν μεγάλα ανοίγματα για επενδύσεις επειδή οι τράπεζες ήταν επιφυλακτικές αλλά και επειδή η ΔΕΗ δεν ανταποκρινόταν στις οικονομικές δεσμεύσεις που είχε αναλάβει.
-Τέλος και η ΑΤΕleasing, η οποία πλέον βρίσκεται σε εκκαθάριση, έχει «παγώσει» τις διαδικασίες εκταμίευσης των απαιτούμενων κονδυλίων προς του αγρότες.

3 σχόλια

  1. ΚΑΡΑ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΣΚΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΠΟΡΝΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΑΡΧΕΣ.ΟΤΙ ΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΓΥΡΙΖΟΥΝ.ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΚΩΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΤΙΜΟΥΣ ΜΕΣΑ . ΔΕΝ ΤΗΡΗΣΑΤΕ ΤΑ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΒΑΡΒΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευτυχώς και έτσι σώθηκαν τα χωράφια οι ΜΑΛΑΚΕΣ θα τα χάναν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προχωρείστε στις καλλιέργιες, θα σωθείτε οικονομικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση