GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Οφείλουμε να ξανασχεδιάσουμε με όραμα την προοπτική ανάπτυξης»

Είναι εθνική επιταγή να μπει ένα φρένο στην ολισθηρή πορεία της οικονομίας και να σχεδιαστεί η μετάβαση στη «μετα-τροϊκανή εποχή», δήλ...

Είναι εθνική επιταγή να μπει ένα φρένο στην ολισθηρή πορεία της οικονομίας και να σχεδιαστεί η μετάβαση στη «μετα-τροϊκανή εποχή», δήλωσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψη του στην 77η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
«Η ΔΕΘ αποτελεί έναν σημαντικό θεσμό για τη χώρα με ιδιαίτερο συμβολισμό. Αντικατοπτρίζει την εικόνα της πραγματικής οικονομίας, της ανάπτυξης, αντικατοπτρίζει την εικόνα του κόσμου της παραγωγής και της δημιουργίας. Φέτος λαμβάνει χώρα σε ένα ιδιαίτερα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον», είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:
«Η παρατεταμένη ύφεση, αυτή η πρωτοφανής κρίση που έχει πλήξει τη χώρα μας έχει δημιουργήσει συνθήκες ασφυξίας στον κόσμο της πραγματικής οικονομίας. Ο κόσμος του εμπορίου, της παραγωγής, της ευρεσιτεχνίας, της ανάπτυξης, ασφυκτιά και δεν αντέχει άλλο να υφίσταται τις συνέπειες μιας κρίσης και μιας παράλογης δημοσιονομικής πολιτικής.
Αποτελεί εθνική επιταγή να μπει ένα φρένο σε αυτή την ολισθηρή πορεία για την οικονομία, για τον τόπο και για τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας μας. Και οφείλουμε να αλλάξουμε κατεύθυνση, οφείλουμε να ξανασχεδιάσουμε με όραμα την προοπτική ανάπτυξης για την οικονομία.
Οφείλουμε να σχεδιάσουμε τη διαδικασία μετάβασης στη μετα-τροϊκανή εποχή. Και ταυτόχρονα να δώσουμε όραμα και προοπτική σε αυτό που ονομάζουμε παραγωγική ανασυγκρότηση για τον τόπο. Να ξανασταθεροποιήσουμε την οικονομία και να ανακτήσουμε τη χαμένη αξιοπρέπεια για την κοινωνία και για τον λαό μας».
Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, συνοδευόμενος από βουλευτές και κομματικά στελέχη, συναντήθηκε αρχικά με τις διοικήσεις της ΔΕΘ Α.Ε. και της Helexpo Α.Ε. και στη συνέχεια με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στις δύο εταιρίες.
Θα ακολουθήσει συνάντηση με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων και στις 7.30μ.μ. ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» και θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Ελλάδας. Στη 1 αύριο το μεσημέρι θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο «Ι. Βελλίδης».

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση