GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ύποπτος διαφθοράς ο δήμαρχος Λιουμπλιάνας

Μαζί με τους δύο γιους του και άλλα τρία άτομα προσήχθη σήμερα ο δήμαρχος Λιουμπλιάνας, Ζόραν Γιάνκοβιτς στο πλαίσιο έρευνας για οικον...

Μαζί με τους δύο γιους του και άλλα τρία άτομα προσήχθη σήμερα ο δήμαρχος Λιουμπλιάνας, Ζόραν Γιάνκοβιτς στο πλαίσιο έρευνας για οικονομικά εγκλήματα.
Οι αστυνομικές αρχές πραγματοποίησαν νωρίτερα έρευνες στην κατοικία του Ζόραν Γιάνκοβιτς και στο δημαρχείο της σλοβενικής πρωτεύουσας.
Ο Ζόραν Γιάνκοβιτς μετά την ολοκλήρωση της ανάκρισης είπε ότι οι αρχές τον θεωρούν ύποπτο για παρατυπίες κατά την κατασκευή του αθλητικού κέντρου Στόζιτσε, δήλωσε ότι είναι ευτυχής που θα παραδώσει όλα τα έγγραφα και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα αποσαφηνιστούν όλα και θα σταματήσουν οι επιθέσεις των ΜΜΕ εναντίον του.
«Οι έρευνες αφορούν υποτιθέμενη διαρροή χρημάτων κατά την κατασκευή του αθλητικού κέντρου Στόζιτσε», ανέφερε και πρόσθεσε ότι κατηγορείται κατάχρηση αξιώματος και απάτη στην εξασφάλιση ευρωπαϊκών πόρων για το συγκεκριμένο έργο.
Ο κ. Γιάνκοβιτς, επικεφαλής της «Θετικής Σλοβενίας», του μεγαλύτερου αντιπολιτευόμενου κόμματος δήλωσε ότι οι αστυνομικοί συμπεριφέρθηκαν καλά στη διάρκεια των ερευνών και έλαβαν ό,τι ζήτησαν.
Ο δήμαρχος Λιουμπλιάνας δεν θέλησε να κάνει υποθέσεις για ενδεχόμενο πολιτικό υπόβαθρο στην υπόθεση και τόνισε ότι έχει εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και στις άλλες αρχές. «Επιτέλους ήρθαν ώστε να σταματήσουν τα δημοσιεύματα που διοχετεύονταν σε ορισμένα ΜΜΕ. Τώρα οι αρχές έχουν όλα τα έγγραφα και μπορούν να προχωρήσουν», υπογράμμισε.
Κατά την αστυνομική έρευνα στο σπίτι του κ. Γιάνκοβιτς κατασχέθηκαν το ipad του και ο ηλεκτρονικός υπολογιστής της συζύγου του. Στο δημαρχείο κατασχέθηκαν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές του επικεφαλής του γραφείου του κ. Γιάνκοβιτς, του αντιδημάρχου και δύο γραμματέων.
Επιπλέον κατασχέθηκαν όλα τα έγγραφα που αφορούν την κατασκευή του Στόζιτσε, αθλητικού συγκροτήματος, στο οποίο περιλαμβάνεται αρένα με 12.000 θέσεις και ποδοσφαιρικό γήπεδο με 16.000 θέσεις. Για την κατασκευή του Στόζιτσε που άνοιξε τις πύλες του στις 10 Αυγούστου του 2010, συνεργάστηκαν ο δήμος και ιδιωτική εταιρία και το κόστος του ανήλθε στα 120 εκατ. ευρώ.
Ο κ. Γιάνκοβιτς δήλωσε ακόμη ότι δεν καταλαβαίνει τι σχέση έχουν με το Στόζιτσε οι δύο γιοι του Γιούρε και Ντάμιαν, στα σπίτια των οποίων έκαναν επίσης έφοδο οι αστυνομικοί.
Ο δικηγόρος του Αλεξάντερ Τσέφεριν, ο οποίος ήταν παρών στην ανάκριση δήλωσε ότι ο κ. Γιάνκοβιτς δεν συνελήφθη και εξέφρασε έκπληξη για το γεγονός ότι εγκρίθηκε από το δικαστήριο η έρευνα της κατοικίας του κ. Γιάνκοβιτς.
Νωρίτερα ο διευθυντής του Εθνικού Γραφείου Ερευνών (NBI), Ρόμπερ Τσρεπίνκο εξήγησε ότι η σημερινή αστυνομική επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν 120 αστυνομικοί καθώς οι έρευνες σε εννέα σπίτια και 14 εταιρία είχαν επίκεντρο παρατυπίες στην κατασκευή του αθλητικού κέντρου στη Λιουμπλιάνα.
Στη λίστα των αδικημάτων που ερευνώνται συμπεριλαμβάνονται κατάχρηση αξιώματος, απάτη, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, πλαστογραφία ή καταστροφή επίσημων εγγράφων και αποδοχή κερδών ως αντάλλαγμα σε παράνομη διαμεσολάβηση. Τα αδικήματα επισείουν ποινή κάθειρξης έως οκτώ έτη, ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση