GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Οφείλουμε να υπερβούμε τις αδυναμίες στη θέσπιση του ευρώ»

Την αναγκαιότητα μεγαλύτερης ευρωπαϊκής συνεργασίας ώστε να εξέλθει από την κρίση η Ευρώπη, υπογράμμισε σε ομιλία του στο Βερολίνο, ο ...

Την αναγκαιότητα μεγαλύτερης ευρωπαϊκής συνεργασίας ώστε να εξέλθει από την κρίση η Ευρώπη, υπογράμμισε σε ομιλία του στο Βερολίνο, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε.
«Οφείλουμε να υπερβούμε τις αδυναμίες στη θέσπιση του ευρώ και να συμπληρώσουμε την νομισματική μας ένωση μέσω μίας ακόμη στενότερης συνεργασίας στο οικονομικό, χρηματοοικονομικό και δημοσιονομικό επίπεδο», τόνισε ο κ. Βεστερβέλε.
Μάλιστα, ο Γερμανός υπουργός ανέπτυξε τις προτάσεις που επεξεργάσθηκε στη Βαρσοβία ομάδα μελετών για το μέλλον της Ε.Ε., η οποία αποτελείται από τους υπουργούς Εξωτερικών 11 χωρών μελών της. Πρόκειται για τις: Γερμανία, Πολωνία, Αυστρία, Βέλγιο, Δανία, Γαλλία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πορτογαλία και Ισπανία.
Μεταξύ των προτάσεων της ομάδας περιλαμβάνεται και η δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου, το οποίο «θα επέτρεπε μεσοπρόθεσμα στην Ευρωζώνη να επιλύσει μόνη της τα δυνητικά προβλήματα στην οικονομική και νομισματική ένωση».
Ξεχωρίζει, ωστόσο, η πρόταση εκείνη που αναφέρεται στην άρση του κανόνα της ομοφωνίας κατά την επικύρωση των ευρωπαϊκών συνθηκών, ή για την ενίσχυση του ρόλου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση