GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να γίνει κοινωνικό νεκροταφείο»

Δεν πρόκειται να υπάρξει νέα μείωση του κατώτερου μισθού ούτε θα πειραχθεί ο 13ος και 14ος μισθός, διαβεβαίωσε από τη Βουλή ο υπουργός...

Δεν πρόκειται να υπάρξει νέα μείωση του κατώτερου μισθού ούτε θα πειραχθεί ο 13ος και 14ος μισθός, διαβεβαίωσε από τη Βουλή ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, στο πλαίσιο συζήτησης επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για τις εργασιακές σχέσεις, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι θα υπάρξει μία αναπροσαρμογή της διαδικασίας υπολογισμού του κατώτερου μισθού.
«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να γίνει κοινωνικό νεκροταφείο. Σε μια οικονομία που αλλάζει ωστόσο, δεν μπορεί οι εργασιακές σχέσεις να μένουν καθηλωμένες στο παρελθόν», σημείωσε ο υπουργός Εργασίας.
Δεσμεύτηκε, επίσης, πως δεν θα υπάρξει μείωση του κατώτερου μισθού, αλλά αναπροσαρμογή της διαδικασίας υπολογισμού του, όπως και ότι «δεν θα πειραχθεί ο 13ος και 14ος μισθός». Διευκρίνισε, μάλιστα, πως θεωρεί άσκοπη οποιαδήποτε αλλαγή της εργασιακής νομοθεσίας «προτού στεγνώσει το μελάνι της προηγούμενης».
Αναπτύσσοντας την επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κώστας Μπάρκας υποστήριξε πως στην Ελλάδα το χρέος «δεν είναι δημόσιο, αλλά είναι χρέος των πλουσίων – Ελλήνων και ξένων που τζόγαραν στα ομόλογα και ακόμα και σήμερα κερδίζουν απ’ τα επιτόκια».
«Όλοι τους φτιάχτηκαν με τις πλάτες του κράτους» τόνισε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας παράλληλα, πως «το κράτος εγγυήθηκε τα κέρδη τους, τα μετέφερε στις πλάτες του ελληνικού λαού – και τώρα τα διαγράφει χωρίς αποζημίωση για τους μικροομολογιούχους και τα ασφαλιστικά ταμεία».
Σημείωσε, επίσης, πως: «Επειδή το χρέος σας πήγε ως άλλοθι μονάχα μέχρι το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, το 2011 μας είπατε το παραμύθι του μισθολογικού κόστους, με βάση στοιχεία για την ανταγωνιστικότητα από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, του οποίου μοναδική πηγή άντλησης δεδομένων είναι ο ΣΕΒ».
Απαντώντας στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Δέσποινα Χαραλαμπίδου και Χρήστο Καραγιαννίδη, που είχαν εγκαλέσει την κυβέρνηση για «δρομολόγηση των non paper της τρόικας μέσω σχεδιασμένων διαρροών», ο κ. Βρούτσης εξήγησε πως «επρόκειτο για κανονικό e-mail, στο οποίο υπήρχαν ζητήματα τα οποία είχα κουβεντιάσει με την τρόικα, αλλά και ζητήματα που ήρθαν για πρώτη φορά. Αυτά δεν συζητήθηκαν από πλευράς μου, ούτε από την ελληνική κυβέρνηση».

3 σχόλια

  1. ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΨΕΜΑΤΑ ΗΤΑΝ ΟΛΑ.ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΠΕΣΕΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΕ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ, ΚΟΠΡΙΤΕΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΟ ΑΦΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΤΕ ΣΕ ΟΛΟ ΤΩΝ ΣΦΑΓΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΛΕΣ ΡΕ ΞΕΤΣΙΠΩΤΕ ΤΕΝΕΚΕ ΞΕΓΑΝΩΤΕ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ; ΩΣ ΠΟΤΕ ΡΕ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΑΤΕ ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΤΡΕΛΛΑ; ΩΣ ΠΟΤΕ ΡΕ ΔΟΣΙΛΟΓΑ ΚΑΘΙΚΙΑ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ; ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΡΕ ΠΕΤΑΜΕΝΕ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΣΟΥ ΔΥΟ ΓΕΝΝΙΕΣ; ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΟ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙς ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΡΙΔΕΥΕΙΣ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΑ ΠΑΛΙΟΡΟΜΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΕΝΤΕ ΕΞΙ ΜΙΣΘΟΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥ, ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση