GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επενδύσεις και πολιτικό ενδιαφέρον της Κίνας στην Ανατολική Ευρώπη

500 εκατ. δολάρια εντός του έτους για ενίσχυση οικομικών και πολιτιστικών σχέσεων   Δέκα δισεκατομμύρια δολάρια θα επενδύσει η ...

500 εκατ. δολάρια εντός του έτους για ενίσχυση οικομικών και πολιτιστικών σχέσεων
 
Δέκα δισεκατομμύρια δολάρια θα επενδύσει η Κίνα στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, με πρώτη δόση 500 εκατ. δολαρίων εντός του έτους, ανακοίνωσε ο Κινέζος υφυπουργός Εξωτερικών Σογκ Τάο, υπογραμμίζοντας το ζωηρό ενδιαφέρον της χωράς του «να ενισχύσει τις οικονομικές, πολιτικές και πολιτιστικές σχέσεις της» με τις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Πρόκειται για την  υλοποίηση του πρώτου σταδίου των μακράς πνοής σχεδίων που είχε εξαγγείλει ο Κινέζος πρωθυπουργός Γουέν Τζιαμπάο κατά την  επίσκεψη του στη Βαρσοβία, τον περασμένο Απρίλιο δήλωσε ο υφυπουργός.
Το αμέσως επόμενο στάδιο, το οποίο θα αρχίσει να υλοποιείται το 2013, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα φόρουμ για τους νέους πολιτικούς ηγέτες της Κίνας και των χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, παράλληλα με ένα «διάλογο για την πολιτική εκπαίδευση» των  νέων ανθρώπων. Τα σχέδια για το 2014 προβλέπουν συνεργασία στους τομείς πολιτισμού και παιδείας, τεχνολογικών  εφαρμογών και τουρισμού.

Κινεζική αντιπροσωπεία επιχειρηματιών, τραπεζιτών και εμπόρων θα περιοδεύσει στις χώρες της περιοχής τους επόμενους μήνες, αρχίζοντας από την Πολωνία και σε συνέχεια την  Σλοβακία, τις χώρες της Βαλτικής, την Σερβία, την Αλβανία κ.α. με στόχο την ανάπτυξη των σχέσεων σε τομείς παραγωγής από κοινού και ειδικότερα τις “επενδυτικές δυνατότητες”.

Η Κίνα θα οργανώσει  μια «ειδική εκδήλωση για το τουριστικό προϊόν» στις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης στα πλαίσια της  Διεθνούς Τουριστικής Αγοράς του Πεκίνου, τον ερχόμενο Νοέμβριο.

 
Σχόλια αναγνωστών (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση