GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αισιόδοξος ο Σόιμπλε για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ...

Την αισιοδοξία του ότι η η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της και θα παραμείνει στην ευρωζώνη εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βό...


Την αισιοδοξία του ότι η η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της και θα παραμείνει στην ευρωζώνη εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε δηλώσεις του.
«Αν η Ελλάδα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, φυσικά» θα μείνει στην Ευρωζώνη απάντησε ο Σόιμπλε σε σχετική ερώτηση. Σε άλλη ερώτηση αν αισιοδοξεί πως αυτό πρόκειται να γίνει, ο Γερμανός υπουργός απάντησε πως είναι «πάντα αισιόδοξος».
Σχετικά με το ενδεχόμενο της επιμήκυνσης του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής, ο Σόιμπλε ανέφερε ότι «αυτό το ζήτημα δεν το έθεσε ούτε ο Έλληνας πρωθυπουργός στην επίσκεψή του στο Βερολίνο, γνωρίζοντας πως περιμένουμε πρώτα την έκθεση της τρόικας».
Να μην χαλαρώσουν οι μεταρρυθμίσεις, παρά την απόφαση της ΕΚΤ
Παράλληλα, σε συνέντευξή του στην Bild am Sonntag, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών προειδοποίησε ότι οι χώρες της ζώνης του ευρώ που είναι υπερχρεωμένες πρέπει να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα λιτότητας που υποσχέθηκαν, παρά την ανακοίνωση την περασμένη εβδομάδα από την ΕΚΤ μιας σειράς μέτρων υπέρ τους.
Ο Γερμανός υπουργός εκτιμά ότι «μετά την απόφαση της ΕΚΤ, θα ήταν σοβαρό λάθος να βγει το συμπέρασμα, ότι οι προσπάθειες (μεταρρύθμισης), μπορούν τώρα να χαλαρώσουν».
«Τα προβλήματα στη ζώνη του ευρώ δεν μπορούν να επιλυθούν παρά μόνον εκεί όπου υπάρχουν πραγματικά: στα κράτη μέλη», πρόσθεσε, επισημαίνοντας τα δημόσια ελλείμματα ορισμένων χωρών και την ανάγκη για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.
Η ΕΚΤ ανακοίνωσε την Πέμπτη μια σειρά από έκτακτα μέτρα για την αναχαίτιση της κρίσης στη ζώνη του ευρώ, τα οποία περιλαμβάνουν ένα πρόγραμμα απεριόριστης εξαγοράς χρέους των χωρών που δυσκολεύονται να χρηματοδοτηθούν από τις αγορές, όπως η Ισπανία και η Ιταλία. Τα μέτρα αυτά καθησύχασαν τις αγορές και όλα τα χρηματιστήρια σημείωσαν σημαντική αύξηση στον απόηχο της απόφασης.
Ο Σόιμπλε εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι το γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο της Καρλσρούης (Δυτικά ), θα δώσει την Πέμπτη το πράσινο φως, με μια πολυαναμενόμενη ετυμηγορία σχετικά με τον μηχανισμό διάσωσης του ενιαίου νομίσματος (ΕΜΣ).

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση