GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ασμουσεν: Η ΕΚΤ δεν συμμετέχει σε αναδιάρθρωση χρέους

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν μπορεί να συμμετέχει σε μια πιθανή, νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, τονίζει το μέλος της ευρωπ...


Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν μπορεί να συμμετέχει σε μια πιθανή, νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, τονίζει το μέλος της ευρωπαϊκής τράπεζας Γέργκ Άσμουσεν, καθώς πληθαίνουν τα σενάρια και οι φήμες στον οικονομικό Τύπο. Όπως εξηγεί, κάτι τέτοιο θα αποτελούσε απευθείας χρηματοδότηση κράτους, κάτι που απογορεύεται από το καταστατικό της ΕΚΤ.
Παράλληλα, σημειώνει ότι το οποιοδήποτε χρηματοδοτικό κενό προκύψει για την Ελλάδα μπορεί να καλυφθεί μόνο από τις χώρες της ευρωζώνης, ξεκαθαρίζοντας ότι συμμετοχή της ΕΚΤ σε πιθανή επαναχρηματοδότηση του ελληνικού χρέους δεν μπορεί να τεθεί προς συζήτηση.
«Η ΕΚΤ δεν δύναται να συμμετέχει σε οποιαδήποτε αναδιάρθρωση, γιατί κάτι τέτοιο συνιστά χρηματοδότηση κράτους, το οποίο απαγορεύεται» αναφέρει ο Γ.Άσμουσεν σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Die Welt, που πρόκεται να δημοσιευθεί την Τετάρτη, όπως αναφέρει το Reuters.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση