GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εμιράτα: Με πτυχίο πανεπιστημίου θα εργάζονται στο εξής οι Ασιάτες

Νέο μέτρο προκειμένου να μειωθεί η είσοδος των μεταναστών από Ν. Ασία Αποψη του Ντουμπάι, πόλου έλξης πολλών εργατών, κυρίως από...

Νέο μέτρο προκειμένου να μειωθεί η είσοδος των μεταναστών από Ν. Ασία
Αποψη του Ντουμπάι, πόλου έλξης πολλών εργατών, κυρίως από τη Νότια Ασία
 
«Τουρίστες» από κράτη της Νότιας Ασίας που πηγαίνουν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σε αναζήτηση μιας καλύτερης επαγγελματικής μοίρας, πλέον θα πρέπει να διαθέτουν πανεπιστημιακό πτυχίο προκειμένου να πάρουν θεωρήσεις εισόδου (βίζα) για τη χώρα. Ετσι, πλέον πολλοί ηλεκτρολόγοι, συγκολλητές, οικοδόμοι, αγρότες, οδηγοί, ράφτες και καθαριστές από Ινδία, Μπαγκλαντές, Πακιστάν, Σρι Λάνκα και τις Φιλιππίνες αποκλείονται από τη δυνατότητα να εργαστούν στα Εμιράτα λόγω έλλειψης πανεπιστημιακού τίτλου στα χέρια τους.
Το συγκεκριμένο μέτρο ελήφθη από τον Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μάκτουμ, πρωθυπουργό και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης των ΗΑΕ καθώς και κυβερνήτη του Ντουμπάι, προκειμένου να μειώσει την είσοδο ξένων μεταναστών, που πλέον συρρέουν στο πλούσιο κράτος του Περσικού Κόλπου που φημίζεται για τις επαγγελματικές ευκαιρίες που προσφέρει στους μόνιμους κατοίκους του.
«Αποφασίσαμε να υιοθετήσουμε αυστηρότερα μέτρα για τους τουρίστες, ώστε να καταπολεμήσουμε την απότομη εισροή εργατών από πολλές χώρες της γύρω περιοχής που εξάγουν φθηνό εργατικό δυναμικό», ήταν η δήλωση εκπρόσωπου της υπηρεσίας μετανάστευσης των Εμιράτων, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.
Ο πληθυσμός των Εμιράτων ανέρχεται σε περίπου 9,3 εκατ. κατοίκους, σε σχέση με τους 8,4 εκατ. του 2010, σημειώνοντας μέσα στο 2011 μια αύξηση της τάξεως του 10%. Από τους κατοίκους της χώρας, μόνο το 11,5% έχουν την υπηκοότητα των Εμιράτων, καθώς η πλειοψηφία του πληθυσμού (πάνω από 8 εκατ.) αποτελείται από μετανάστες και πολίτες δυτικών χωρών οι οποίοι εργάζονται στις πολυεθνικές που εδρεύουν στην πλούσια χώρα.
Σχόλια αναγνωστών (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση