GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μνημόνιο συνεργασίας των υπουργείων Παιδείας και Εθνικής Άμυνας

Τη βοήθεια των Ολυμπιονικών – Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων για να επισκέπτονται τα σχολεία όλης της χώρας και να μιλούν στου...


Τη βοήθεια των Ολυμπιονικών – Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων για να επισκέπτονται τα σχολεία όλης της χώρας και να μιλούν στους μαθητές για τον Αθλητισμό και ό,τι άλλα θέματα «πέσουν προς συζήτηση», αλλά και τη δυνατότητα σιτήσεως των δασκάλων και καθηγητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαιδεύσεως στις στρατιωτικές λέσχες ακριτικών περιοχών, όπου υπάρχουν περιορισμένες δυνατότητες είναι οι δύο πιο βασικές δράσεις που περιλαμβάνει το Μνημόνιο Συνεργασίας, που υπογράφτηκε πριν από λίγη ώρα στο «Πεντάγωνο», μεταξύ των συναρμοδίων υπουργών Εθνικής Αμύνης Πάνου Παναγιωτόπουλος και Παιδείας και Θρησκευμάτων Κώστα Αρβανιτόπουλου.
Στην υπογραφή παρέστησαν επίσης ο ΥΦΕΘΑ Ναύαρχος ε.α. Δημήτρης Ελευσινιώτης και οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων με επικεφαλής τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μ.Κωσταράκο.
Μιλώντας σχετικώς ο ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος, και αναφερόμενος στις δύο αυτές πρωτοβουλίες, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι οι Ολυμπιονίκες, Παγκόσμιοι πρωταθλητές Αξιωματικοί των Ε.Δ. θα αναλάβουν βάσει ενός προγράμματος που θα εκπονηθεί την πραγματοποίηση διαλέξεων στα σχολεία, γυμνάσια και λύκεια όλης της χώρας, με θέμα την ιστορία, τον αθλητισμό, τον ολυμπισμό και ως ζωντανά παραδείγματα προς τους νέους θα μπορούν να συζητούν μαζί τους μεταλαμπαδεύοντάς τους τις εμπειρίες τους.
Έκανε επίσης λόγο για προγράμματα επισκέψεων μαθητών στα στρατιωτικά μουσεία της χώρας, όπου εκεί θα τους εξηγούνται η ιστορία του μέρους ή της μάχης που έγινε στην περιοχή από τα στελέχη και τους ολυμπιονίκες.
Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία Αρβανιτόπουλου, όπως σε περιοχές όπου δεν υπάρχουν φοιτητικές εστίες να μπορούν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές να τρώνε στις στρατιωτικές λέσχες με τους ίδιους όρους που τρώνε και οι στρατιωτικοί.
Από την πλευρά του ο Κ.Αρβανιτόπουλος, αφού ευχαρίστησε τις Ένοπλες Δυνάμεις για τη βοήθειά τους, τόνισε ότι «ζητάμε από τους νέους εκπαιδευτικούς όπως και από τα στελέχη των ΕΔ να κάνουν ένα δύσκολο λειτούργημα με πενιχρά μέσα.
Και πρέπει η Πολιτεία να τους τα παράξει. Μπορεί να είναι λίγα και είναι , αλλά αυτά μπορεί τώρα η Πολιτεία να δώσει. Και όταν έλθει η ώρα η Πολιτεία θα κάνει αυτό που είναι δίκαιο και θα επανορθώσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση