GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το ισπανικό αίτημα βοήθειας αντιστοιχεί σε πολιτική αυτοκτονία

Το γεγονός ότι η Ισπανία δεν έχει ζητήσει ακόμη τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ωστόσο, προβλέπει νέα μέτρα λιτότητας κα...

Το γεγονός ότι η Ισπανία δεν έχει ζητήσει ακόμη τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ωστόσο, προβλέπει νέα μέτρα λιτότητας και αύξηση των ηλικιών συνταξιοδότησης, σχολιάζει η βελγική εφημερίδα Le Soir.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι αγορές ηρέμησαν και η Ισπανία ελπίζει ότι αυτό θα διαρκέσει, εκφράζοντας την άποψη ότι «το Eurogroup του Σαββατοκύριακου στη Λευκωσία, αποτελούσε την ιδανική ευκαιρία του Ισπανού υπουργού Οικονομίας, Ντε Γκίντο, να εκδηλώσει το ενδιαφέρον για βοήθεια».
Η εφημερίδα αναφέρεται επίσης στις ανακοινώσεις του Ντε Γκίντο για το ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα όριζε ένα ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα οικονομικών μεταρρυθμίσεων. «Στα μάτια ορισμένων παρατηρητών-διπλωμάτες οι οποίοι αναφέρονται από τον ευρωπαϊκό Τύπο κυρίως- θα μπορούσε να είναι το σήμα για μία προσεχή αίτηση βοήθειας, διότι η Μαδρίτη, για να τη λάβει, θα πρέπει να σεβαστεί μία σιδερένια πειθαρχία», επισημαίνει η Le Soir.
«Η Ισπανία προσπαθεί να αντέξει το περισσότερο δυνατόν και η μείωση των επιτοκίων είναι ένα σημάδι ελπίδας. Μπορεί να αποφύγει ένα τέτοιο πρόγραμμα», δήλωσε Ευρωπαίος διπλωμάτης, που επικαλείται η βελγική εφημερίδα.
Ωστόσο, παραμένουν τα προβλήματα της Ισπανίας: ρεκόρ της ανεργίας, ανάπτυξη απούσα, εξουθενωμένες τράπεζες.
«Ο Ισπανός πρωθυπουργός γνωρίζει ότι μία αίτηση βοήθειας αντιστοιχεί σε πολιτική αυτοκτονία», επισημαίνει ακόμη η βελγική εφημερίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση