GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Να οριστούν κόκκινες γραμμές στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν»

Να οριστούν «κόκκινες γραμμές» από τη διεθνή κοινότητα στο Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα ζήτησε για ακόμη μία φορά ο ισραηλινός π...

Να οριστούν «κόκκινες γραμμές» από τη διεθνή κοινότητα στο Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα ζήτησε για ακόμη μία φορά ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, προειδοποιώντας ότι δεν θα περιμένει να δοθεί περισσότερος χρόνος προτού το Ισραήλ αναγκαστεί να δράσει.
«Όσοι στη διεθνή κοινότητα αρνούνται να ορίσουν κόκκινες γραμμές στο Ιράν δεν έχουν το ηθικό δικαίωμα να επιβάλουν μια απαγόρευση στο Ισραήλ», είπε χαρακτηριστικά ο Νετανιάχου σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Βούλγαρο ομόλογό του, Μπόικο Μπορίσοφ, στην Ιερουσαλήμ.
«Ο κόσμος λέει στο Ισραήλ ότι υπάρχει ακόμη χρόνος. Εγώ απαντώ: χρόνος για πιο πράγμα; χρόνος μέχρι πότε;», πρόσθεσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, τονίζοντας πως «το γεγονός είναι ότι κάθε ημέρα που περνά το Ιράν βρίσκεται όλο και πιο κοντά στην πυρηνική βόμβα. Αν το Ιράν ξέρει ότι δεν υπάρχει κόκκινη γραμμή ή καταληκτική ημερομηνία, τι θα κάνει; Ακριβώς αυτό που κάνει τώρα: θα συνεχίσει ανεμπόδιστα να δραστηριοποιείται για να αποκτήσει στρατιωτική πυρηνική ικανότητα, και από κει και πέρα, ατομική βόμβα».
Σημειώνεται ότι το Ισραήλ ζητά από τις ΗΠΑ να ορίσουν μια «κόκκινη γραμμή» στην Τεχεράνη ώστε να την εμποδίσουν να προχωρήσει στην κατασκευή ατομικού όπλου, αλλά η Ουάσινγκτον αρνείται προκρίνοντας τη διπλωματική επίλυση της κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση