GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αύριο το πρωί…κατεπειγόντως

Του Θανάση Νικολαΐδη   ΕΧΟΥΜΕ τις ευθύνες μας, έχουν τις δικές τους. Ατομικές, συλλογικές, συνολικές, ωστόσο, αυτοί κρατού...

Του Θανάση Νικολαΐδη  
ΕΧΟΥΜΕ τις ευθύνες μας, έχουν τις δικές τους. Ατομικές, συλλογικές, συνολικές, ωστόσο, αυτοί κρατούσαν τα κλειδιά. Και άνοιγαν ξεδιάντροπα τον παράδεισο που έστησαν για πάρτη τους και με την ψήφο μας. Σήμερα, τρέμουν τα κλειδιά στα χέρια τους. Η έδρα έχει κάρβουνα και τα υπουργιλίκια είναι πόστα προς…αποφυγήν.
ΔΕΝ είμαστε άκριτα με το λαό (κατά το ο πελάτης έχει πάντα δίκαιο), αλλά αυτός πληρώνει εκών-άκων. Γι αυτό και οφείλουν οι κυβερνώντες και σύμπας ο κοινοβουλευτικός τους περίγυρος να μην κοιμούνται από αγωνία και ταραχή. Και δεν μιλάμε για θεαματικά που εντυπωσιάζουν και επικοινωνιακά που παραπλανούν.
ΤΟΥΣ βλέπουμε αγχωμένους για να γεμίσουν το σακούλι, αλλά «χαύνους και οκνούς» (που λέει κι ο Παλαμάς) να……..
σβήσουν από πάνω τους «λεκέδες» φορώντας τα καλά τους για τον λαό που πένεται και με κλονισμένο το ηθικό του.
ΚΡΑΤΟΣ δικαίου; Ποτέ δεν είναι αργά. Κίνησε, λοιπόν, τις διαδικασίες π.χ. για τον κ. Τσοχατζόπουλο, απόδωσε «ταχεία» δικαιοσύνη, για να μην απειλεί(!) ζητώντας κάποια «ρέστα». Κι αν είναι…γραφτό να του τα πάρουν, τι περιμένουν και κάποιοι έλληνες αραδιάζονται για ένα πιάτο φαΐ στα συσσίτια;
ΓΙΑ τι άλλο να βιαστούν; Να διώξουν πάραυτα γιους και θυγατέρες, γαμπρούς, νύφες και συγγενείς από δίπλα τους, με νόμο «κατεπείγοντα» και με…αναδρομική ισχύ. Κι αν το’ χουν βάρος που διόρισαν στη βουλή παραπανίσιους, να ξαλαφρώσουν ως ευνοιοκράτες και κόμματα…αρχών απολύοντάς τους(;!). Να αρματώσουν ξεσκούφωτους χωροφύλακες απ’ τη φύλαξή τους, για τον κοσμάκη που ληστεύεται και, βέβαια, να μας δείχνουν απ’ την πρώτη ώρα τον ληστή. Για να μη…χορταίνουμε μόνο από φάτσα Θεόφιλου (φονιά του ηρωικού ταξιτζή) ως τρομοκράτη.
ΓΙΑΤΙ τα παλικάρια (και οι νιες), που αγωνιούσαν μη δεν γίνουν βουλευτές, δεν νομοθετούν αύριο το πρωί; Γιατί η Κυβέρνηση «εκτάκτου ανάγκης» αφήνει τους νόμους να χάσκουν απείραχτοι και ο λαός να περιμένει; Οι μεγαλοφοροφυγάδες χαζεύουν το κυνήγι των «μικρών» απολαμβάνοντας την αγωνία τους. Οι θεσιθήρες παραμένουν στο πόστο τους αμειβόμενοι και με κωδικούς ενδοσυνεννόησης για αλληλοστήριξη.
ΚΑΚΑ τα ψέματα. Ο λαός πληρώνει για τα λάθη του. Αυτοί δεν πληρώνουν και δείχνουν να μη γνωρίζουν την πηγή της δύναμής τους. Ζητούν θυσίες χωρίς να τον εμπνέουν, χωρίς να τονώνουν το ηθικό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση