GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυξάνεται ο αριθμός των δραπετών στο Μεξικό

Τους 132 έφτασαν οι κρατούμενοι που δραπέτευσαν χθες μέσω σήραγγας από φυλακή της πολιτείας Κοαχουίλα στο βόρειο Μεξικό, ανακοίνωσαν ο...

Τους 132 έφτασαν οι κρατούμενοι που δραπέτευσαν χθες μέσω σήραγγας από φυλακή της πολιτείας Κοαχουίλα στο βόρειο Μεξικό, ανακοίνωσαν οι τοπικές δικαστικές αρχές.
Οι κρατούμενοι δραπέτευσαν από μια σήραγγα πλάτους 1,20 μέτρο και μήκους 297 μέτρα που είχαν σκάψει σε βάθος 2,9 μέτρων κάτω από παλιό ξυλουργείο. Η έξοδος της σήραγγας βρέθηκε κοντά σε παρατηρητήριο της φυλακής, οι κρατούμενοι έκοψαν τα συρματοπλέγματα και ένας ένας βγήκαν από την περίμετρο των φυλακών.
Οι δικαστικές αρχές της πολιτείας ειδοποιήθηκαν χθες το μεσημέρι από τη διεύθυνση της φυλακής Πιέδρας Νέγρας, κοντά στα σύνορα με τις ΗΠΑ.
Οι μεξικανικές αρχές επικοινώνησαν με τις αρμόδιες αρχές των γειτονικών πολιτειών, αλλά και με τις αρχές των ΗΠΑ για τη λήψη των κατάλληλων μέτρων. Μια μεγάλη επιχείρηση αναζήτησης των κρατουμένων βρίσκεται σε εξέλιξη με τη συνδρομή μεξικανών στρατιωτών, της ομοσπονδιακής αστυνομίας και των Πεζοναυτών.
Ο διευθυντής της φυλακής και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι ανακρίθηκαν και βρίσκονται υπό προσωρινή κράτηση, σύμφωνα με απόφαση του μεξικανικού υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση