GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΚΕ: «Όχι» στην παθητική υποδοχή των μέτρων, «ναι» στη γενική απεργία

Να μη δεχτεί τα βάρβαρα μέτρα με μοιρο­λατρία, αλλά με γενική απεργία καλεί το ΚΚΕ τον λαό, μετά την ολοκλήρωση των επαφών Σαμαρ...


Να μη δεχτεί τα βάρβαρα μέτρα με μοιρο­λατρία, αλλά με γενική απεργία καλεί το ΚΚΕ τον λαό, μετά την ολοκλήρωση των επαφών Σαμαρά με την ευρωπαϊκή ηγεσία και συ­γκεκριμένα με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ.
Με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου ζήτησε να υπάρξει ενημέρω­ση όλων των πολιτικών αρχηγών για τις συζη­τήσεις και όχι μόνο των κομμάτων της συγκυβέρνησης.
Παρά ταύτα, ο Περισσός εκτιμά ούτως ή άλλως ότι η κυβέρνηση των τριών «εξολοθρεύει» ό,τι έχει απομείνει από εργατικά -λαϊκά δικαιώματα στο όνομα της απόσπασης στήριξης (για πόσο ακόμα;) από τους ηγέτες της Ε.Ε.
Σύμφωνα με την τοποθέτηση του κόμμα­τος, ο πρωθυπουργός διαπραγματεύεται για τα συμφέροντα της «πλουτοκρατίας» σε Ελ­λάδα και Ε.Ε. την ώρα που ο λαός βρίσκεται «σε κατάσταση επιταχυνόμενης χρεοκοπίας, από την οποία δεν θα βγει ούτε με το ευρώ ούτε με τη δραχμή, όποια κυβέρνηση κι αν υπάρχει».
Ομοίως, η Αλέκα Παπαρήγα σε δηλώσεις της τόνισε ότι «η προοπτική για τον ελληνικό λαό είναι δραματική».
Σύμφωνα με την κριτική του ΚΚΕ στη συγκυβέρνηση αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ, το πακέ­το των μέτρων πέφτει στην πλάτη του λαού αφαιρώντας ό,τι έχει απομείνει, ωστόσο κυ­βέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση αντα­γωνίζονται στη βάση διαχειριστικών λύσεων του συστήματος και όχι από τη σκοπιά της δι­εξόδου για τον λαό.
Χαρακτηριστικά, η Αλέκα Παπαρήγα ση­μείωσε ότι «όποια μορφή διαχείρισης κι αν επιβληθεί, είτε είναι επιστροφή στη δραχμή, είτε είναι κούρεμα, είτε είναι νέα δάνεια ή ευρωομόλογα, για τον λαό η κατάσταση θα είναι εξαιρετικά δύσκολη και από αυτήν την άποψη ο ελληνικός λαός έστω και τώρα πρέ­πει να συνειδητοποιήσει ότι καμία διαχειριστική πρόταση δεν απαντά στα προβλήματά του, ούτε της κυβέρνησης ούτε της αξιωματι­κής αντιπολίτευσης».
Η λύση, σύμφωνα με το ΚΚΕ, είναι κατ’ αρ­χάς ο λαός να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να υποδεχτεί μέτρα «με γενική απερ­γία, με κλιμακωμένους αγώνες ανάμεσα σε μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις».
Η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ χαρακτήρισε «βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης» την παθητική υποδο­χή με απογοήτευση και μοιρολατρία.
Περαιτέρω, το ΚΚΕ καλεί οι αγώνες να προ­σανατολιστούν στην κατεύθυνση της «απο­δέσμευσης από την Ε.Ε.», της «μονομερούς διαγραφής του χρέους» και της «κοινωνι­κοποίησης όλων των μονοπωλίων».
Αυτή τη γραμμή θεωρούν τα στελέχη του κόμματος ότι την εξυπηρετεί απόλυτα και με τον πλέον επίκαιρο τρόπο για όλο το επόμενο διάστη­μα η ερώτηση που έχει κατατεθεί στη Βουλή για την κατάργηση των δανειακών συμβάσεων, των μνημονίων και των εφαρμοστικών νό­μων, την οποία, όπως διαφαίνεται, σκοπεύει να αναδείξει περαιτέρω.
Προς το παρόν, το μετωπικό συνδικαλιστι­κό σχήμα του ΠΑΜΕ απηύθυνε κάλεσμα σε συνδικάτα, ομοσπονδίες, σωματεία και ερ­γατικά κέντρα να κηρύξουν 24ωρη γενική απεργία για τα μέτρα. Προκειμένου να πιέ­σει προς αυτή την κατεύθυνση, η Δημοκρα­τική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ) απέστειλε σχετική επιστολή στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ σημειώνοντας ότι «δεν νομιμοποιεί­ται και τυπικά και ουσιαστικά να συμμετέχει στον κοινωνικό διάλογο» για την εφαρμογή των μέτρων.
Στο μεταξύ, είναι σε εξέλιξη οι προετοιμα­σίες για το μεγάλο πανεργατικό συλλαλητή­ριο του ΠΑΜΕ και των υπόλοιπων αγωνιστι­κών συσπειρώσεων του κόμματος, το οποίο θα γίνει στα εγκαίνια της ΔΕΘ (8 Σεπτεμβρί­ου) στην πλατεία Αριστοτέλους.

1 σχόλιο

  1. χρηστο μετα την πορεια θα παρω το μαρακι να παμε για φραπεδια στη φωκιωνος και για ψαρακι στο τουρκολιμανο με την μερσεντες του μπαμπα.κατω ο ιμπεριαλισμος ζητω η παλη.
    ο αφισοκολης του κκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση