GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Να γιατί δεν ψηφίζω τα μέτρα...

Άρθρο του Ιωάννη Δ. Μιχελογιαννάκη. Βουλευτή ΔΗΜ.ΑΡ Ν. Ηρακλείου.   Να γιατί δεν ψηφίζω τα μέτρα, αν έρθουν αυτά και με τον τρόπο που ακούγε...

Άρθρο του Ιωάννη Δ. Μιχελογιαννάκη.
Βουλευτή ΔΗΜ.ΑΡ Ν. Ηρακλείου.
 
Να γιατί δεν ψηφίζω τα μέτρα, αν έρθουν αυτά και με τον τρόπο που ακούγεται.
Ήρθε η ώρα να πούμε την αλήθεια στον Ελληνικό λαό, ήρθε η ώρα να μάθει τι έως τώρα έχει φύγει από την τσέπη του και τι έως τώρα έχουν ψηφίσει τα ενοχικά κόμματα. Θα ξεκινήσω με το τι έχει φύγει από την τσέπη του με το μνημόνιο Ι, το μνημόνιο ΙΙ, τα χαράτσια, τις επικουρικές και το μεσοπρόθεσμο και θα καταλήξω με το τι έχουν ψηφίσει τα ενοχικά κόμματα, ώστε να γνωρίζει ο κάθε έλληνας αν είναι πραγματικές ή όχι οι διάφορες ανησυχίες για καλάθια, ισοδύναμα, ρήτρα.
 
Πρώτο μνημόνιο νόμος 3845/2010 ψήφισαν:
Μηδενικές αυξήσεις στο σύνολο του δημοσίου και για το 2011
Ελάττωση 3% των αποδοχών του ευρύτερου δημοσίου τομέα
Κατάργηση 13ου και 14ου μισθού
Μείωση επιδομάτων 8% του δημοσίου.
 Δεύτερο μνημόνιο νόμος 4046/2012 ψήφισαν:
Μείωση γενικού κατώτατου μισθού κατά 22% και για τους νέους κάτω των 25 ετών να μειωθεί κατά 32%.
 Πάγωμα αυξήσεων έως ότου η ανεργία γίνει μικρότερη του 10%
 
Χαράτσια στις συντάξεις
Μείωση 3% έως 15% από την παρακράτηση ΛΑΦΚΑ
Πρόσθετη μείωση ΛΑΦΚΑ σε μικρότερους των 60 ετών και σε πάνω από 1.700 ευρώ σύνταξη
Μείωση 20% για πάνω από 55 ετών και πάνω από 1.200 ευρώ και 40% για πάνω από 55 ετών και πάνω από 1.000 ευρώ.
Νέα μείωση μετά το δεύτερο μνημόνιο 12% για πάνω από 1.300 ευρώ.

Επικουρικές
Μείωση από 3% έως 12% για εισφορές από 300 ευρώ και πάνω.
Μείωση 15% στις επικουρικές των πρώην ΔΕΚΟ.
Μείωση 30% ΕΤΕΑΜ για πάνω από 150 ευρώ.
Μετά το δεύτερο μνημόνιο, μείωση 10% από 200 ευρώ έως 250 ευρώ, 15% από 250 ευρώ έως 300 ευρώ και 20% από 300 ευρώ και πάνω.  
 Μεσοπρόθεσμο (28,2 δις)
Ελάττωση εφάπαξ ανάλογα με τις εισφορές.
Ελάττωση επικουρικών ανάλογα με την ανταποδοτικότητα.
Ειδική εισφορά σύνταξης για μικρότερο από 60 και πάνω από 1.700 ευρώ και αύξηση εισφοράς αλληλεγγύης για πάνω από 1700 ευρώ.
 Ελάττωση κύριας σύνταξης του ΟΓΑ.
Εισφορά αλληλεγγύης δημοσίων υπαλλήλων για ανεργία.
Εισφορά ελευθέρων επαγγελματιών για ανεργία.
Εισφορά ιδιωτικού τομέα για ανεργία.
Τώρα θα πρέπει να πούμε την αλήθεια στο τι έχουν ψηφίσει μέχρι τώρα τα ενοχικά κόμματα.
  1. Το μνημόνιο ΙΙ που ψήφισαν αναφέρει, αύξηση 25% στα τιμολόγια ΟΑΣ, ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΩΣΕ, δηλαδή αύξηση 25% στα εισιτήρια, άρα ή το αποδεχόμαστε ή φέρνουμε νέο νόμο ακύρωσής του.
  2. Το μνημόνιο ΙΙ που ψήφισαν αναφέρει, μείωση 150.000 δημοσίων υπαλλήλων ανάμεσα στο τέλος του 2010 έως το τέλος του 2015, άρα δεν χρειάζεται να ξαναψηφιστεί, αλλά πρέπει να βρούμε τρόπο ώστε αυτοί οι 150.000 να μην απολυθούν.
  3. Το μνημόνιο ΙΙ που ψήφισαν αναφέρει, 15.000 άτομα πλεονάζοντος προσωπικού, μετατίθεται σε καθεστώς εργασιακή εφεδρείας, άρα χρειάζεται να καταργηθεί δια νόμου η εργασιακή εφεδρεία και να βρεθεί τρόπος να μην απολυθούν.
  4. Το μνημόνιο ΙΙ που ψήφισαν αναφέρει, αναπροσαρμογή πληρωμών για τα εφάπαξ, άρα το μόνο που μένει είναι η αναλογική εφαρμογή του, ή η καταψήφιση του
  5. Το μνημόνιο ΙΙ που ψήφισαν αναφέρει, μείωση στις ονομαστικές επικουρικές συντάξεις με σκοπό την εξάλειψη των ελλειμμάτων, άρα πρέπει να προχωρήσουμε ή στην αναλογική εφαρμογή του ή στην κατάργησή του.
  6. Το μνημόνιο ΙΙ που ψήφισαν αναφέρει, αναστολή διατάξεων νόμου για αυτόματες αυξήσεις μισθών (για να υπάρξει αύξηση μισθών και ωρίμανση πρέπει η ανεργία να πέσει κάτω από 10%), άρα οποιοδήποτε καλάθι, οποιαδήποτε ρήτρα, οποιοδήποτε ισοδύναμο χρειάζεται πρώτα νομοθετική κατάργηση των προηγουμένων.
  7. Το μνημόνιο ΙΙ που ψήφισαν αναφέρει, ότι οι ελάχιστοι μισθοί, που ορίζονται από την εθνική συλλογική σύμβαση να μειωθούν κατά 22% και για τους νέους κάτω των 25 ετών να μειωθούν κατά 32%, άρα για οποιαδήποτε αύξηση αργότερα (καλάθι, ισοδύναμα, ρήτρα) χρειάζεται και νομοθετική συνεισφορά από εμάς και νέα θεώρηση από την εθνική συλλογική γενική σύμβαση εργασίας.
  8. Το μνημόνιο ΙΙ που ψήφισαν αναφέρει, ότι καταργούνται οι όροι περί μονιμότητας (συμβάσεις ορισμένου χρόνου που ορίζεται ότι λήγουν σε κάποιο όριο ηλικίας ή στην συνταξιοδότηση) που περιλαμβάνονται σε νόμο ή σε συμβάσεις εργασίας. Αυτό ή το δεχόμαστε ή ζητούμε νομοθετική ακύρωση του.
  9. Το μνημόνιο ΙΙ που ψήφισαν αναφέρει, μείωση των κοινωνικών εισφορών στο ΙΚΑ κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες. Αυτό ή το δεχόμαστε ή ζητούμε την νομοθετική ακύρωση του.
  10. Το μνημόνιο ΙΙ που ψήφισαν αναφέρει, κλείσιμο φορέων ειδικού σκοπού που ασχολούνται με κοινωνικές δαπάνες, οι οποίες δεν αποτελούν προτεραιότητα ΟΕΚ – ΟΕΕ, άρα αν δεν θέλουμε την κατάργησή τους, χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση
  11. Το μνημόνιο ΙΙ που ψήφισαν αναφέρει, κατάργηση περιορισμών στην πρόσβαση και άσκηση επαγγελμάτων (ιδιώτες ιατροί, φυσικοθεραπευτές κτλ), άρα ή συμφωνούμε ή νομοθετούμε για την κατάργηση του.
  12. Το μνημόνιο ΙΙ που ψήφισαν αναφέρει, ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και της ΔΕΠΑ, άρα χρειάζεται νομοθετική παρέμβαση για κατάργησή του.
  13. Το μνημόνιο ΙΙ που ψήφισαν αναφέρει, υλοποίηση του προγράμματος ανανεώσιμων πηγών ενέργειας «ΗΛΙΟΣ», άρα ή το δεχόμαστε ή με νόμο το καταργούμε.
  14. Το μνημόνιο ΙΙ που ψήφισαν αναφέρει, αναθεώρηση αντικειμενικών αξιών, άρα ή τις δεχόμαστε ή τις καταργούμε με νομοθετική πράξη.
 
Από τα παραπάνω φαίνεται, ότι για να ισχύσουν τα καλάθια, τα ισοδύναμα και η ρήτρα χρειάζονται νομοθετικές παρεμβάσεις, που μέχρι σήμερα δυστυχώς δεν ακούγονται ξεκάθαρα. Αν περάσουν τα μέτρα με τον προϋπολογισμό, καταλαβαίνει κανείς ότι ουσιαστικά αυτοκαταργούνται οι λύσεις για ισοδύναμα - ρήτρα. Αν κατέβουν σε ένα άρθρο, να γνωρίζουν ότι συνταγματικά με ένα άρθρο ψηφίζεται μόνο ο προϋπολογισμός του κράτους και η ψήφιση τους με αυτό τον τρόπο πέρα του ότι πάλι ακυρώνει τα ισοδύναμα, ρήτρα, προπάντων λυγίζει, ταπεινώνει, εκβιάζει το βουλευτή, που είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί στο πολιτικό σύστημα του σήμερα.

15 σχόλια

  1. Δεν τα ψηφηζης γιατι εισαι γελοιος
    Π.Κ.ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. στην πραξη οχι στα λογια καραφλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το Πασοκ είναι εδώ..Τατσοπουλος: "Λαθρεπιβατες του ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ".

    Όταν ακόμη και οι ίδιοι οι βουλευτές του κόμματος του Τσίπρα μιλούν για τη σχέση του παλαιού ΠΑΣΟΚ με τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ, οι όποιες προσπάθειες ώστε να πειστούμε ότι αυτό προήλθε από παρθενογένεση μπορούν και επισήμως να χαρακτηριστούν μάταιες.

    Τελευταίο κρούσμα ο Πέτρος Τατσόπουλος, ο οποίος σε συνέντευξη του στο metrogreece.gr μίλησε για τους πρώην "πράσινους" που προσπαθούν να...βαφτούν "ροζ".

    Αναλυτικά τα όσα είπε:
    "Όταν είδαν ότι φούσκωνε το ρεύμα και το παλιρροϊκό κύμα του ΣΥΡΙΖΑ, που από το 4,6% πήγε στο 17% και μετά στο 27% και που σύμφωνα με τελευταίες δημοσκοπήσεις είναι πρώτο κόμμα, με 30%, δεν είχαν πρόβλημα να κατέβουν από το τρένο που πήγαινε να εκτροχιαστεί και να ανέβουν στο τρένο που πήγαινε προς την εξουσία. Εμείς έχουμε ευθύνη να διαλέξουμε την ήρα από το στάρι. Να μη δεχθούμε άκριτα οποιοδήποτε μέλος του ΠΑΣΟΚ."...

    Ζητείται ...φτωχός Συριζαίος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑΝΝΗ!
    ΜΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΝΟΙΩΘΩ ΠΟΛΥ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

    ΜΟΝΟ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΛΜΗ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ

    ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΟΤΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΕΙΧΕ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΓΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ

    ΚΡΑΤΑ ΓΕΡΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτα ειναι μονο οι περικοπες,τα ΦΠΑ και ο φορος εισοδηματος που ανεβαινουν συνεχεια απο το 2008;

    Τελος,δεν κατανοω τα περι εκβιασμου,λυγισματος κτλ του βουλευτη.Ο βουλευτης οφειλει να κανει το καλυτερο για την πατριδα,αυτο λοιπον να πραξει και να καταψηφισει τα μετρα,τα υπολοιπα ειναι σαλτσες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Α ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ Χ.Α..ΕΚΔΟΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ Χ.Α. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ ΚΕΙΜΕΝΑ.

    ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΤΕΥΧΟΣ 132(Μάιος-Ιούνιος 2007) Το εξώφυλλο του τεύχους 132 (Μάιος-Ιούνιος 2007) του περιοδικού «Χρυσή Αυγή» με τον Χίτλερ επί οχήματος να χαιρετάει ναζιστικά μιλάει από μόνο του.

    - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΤΕΥΧΟΣ 64( Ιούλιος 1991) το εξώφυλλο του περιοδικού κοσμεί μία ακόμα (ελληνοπρεπής βεβαίως) σβάστικα και ένας γερμανικός (ελληνοπρεπής βεβαίως) αετός, μαζί με έναν σαλπιγκτή της χιτλερικής νεολαίας.

    Ο Νίκος Μιχαλολιάκος δήλωσε ότι το 1943 θα ήταν ένας απλός και ταπεινός στρατιώτης των SS, «στο Στάλινγκραντ, στη Σεβαστούπολη, στη Κριμαία, στο Βερολίνο, στη μάχη για την υπεράσπιση της Ευρώπης», όπως γράφει στην σελίδα 15 του τεύχους 64 (Ιούλιος 1991) του περιοδικού «Χρυσή Αυγή» - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΤΕΥΧΟΣ 128 (Ιούλιος 2006) καθώς συμπληρώθηκαν 65 χρόνια από την πτήση του Ρούντολφ Ες στην Βρετανία.

    Ποιος ήταν ο Ρούντολφ Ες; Όπως γράφει το επετειακό άρθρο στην σελίδα 24: «Ο Ρούντολφ Ες ήταν η συνείδηση του Ράιχ. Πιστός στον Φύρερ Αδόλφο Χίτλερ μέχρι τέλους, προσωπικός του γραμματέας και Πρόεδρος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής των Γερμανών Εργατών, ονομάστηκε στις 21 Απριλίου 1933, υπαρχηγός του Φύρερ και διάδοχός του μετά τον Γκαίρινγκ». Του αξίζει λοιπόν ένα αφιέρωμα...

    - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΤΕΥΧΟΣ 68 (Ιανουάριος 1992)Στο τεύχος 68 (Ιανουάριος 1992) του περιοδικού «Χρυσή Αυγή» στις σελίδες 7-13 υπάρχει άρθρο με τίτλο: «Στον Άγνωστο Ήρωα», όπου εξυμνείται ως «αγωνιστής πατριώτης», ο Σεβαστιανός Φουλίδης, Έλληνας από τον Πόντο, συνεργάτης των Γερμανών ναζιστών και κατάσκοπος τους στην Ελλάδα, ταγματάρχης των SS, του «Ευρωπαϊκού Στρατού» όπως τα ονομάζει η «Χρυσή Αυγή». «Ο Φουλίδης ήταν πάνω απ’ όλα ένας συνειδητοποιημένος Έλληνας Εθνικοσοσιαλιστής, ταγμένος ολόψυχα στον Μεγάλο Αγώνα κατά της κομμουνιστικής τυραννίας.

    Δεν ήταν ένας απλός τυχοδιώκτης, ένας αρριβίστας μισθοφόρος έτοιμος να εξαφανιστεί στην πρώτη δύσκολη στιγμή. Ήξερε πως με τις ενέργειες του αυτές εξυπηρετούσε την Ευρώπη, τη Γερμανία, μα πάνω απ’ όλα την Ελλάδα...» όπου στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο υποδεικνύεται σαν «πατριωτική στάση» η σύμπραξη με τους ναζιστές.

    Μάλιστα στην σελίδα 12 υπάρχει σκίτσο με την ελληνική σημαία, ένα στρατιώτη των Waffen-SS και έναν αρχαίο Έλληνα πολεμιστή. Όλα αυτά υπό τον τίτλο "Για την Πατρίδα"!--ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΤΕΥΧΟΣ 44 Συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από την 20η Απριλίου 1889 και, όπως φαίνεται από το τεύχος 44 (Απρίλιος 1989), η συγκίνηση όλων των Χρυσαυγιτών είναι μεγάλη. Ο λόγος; Είναι η 100η επέτειος από την γέννηση του Αδόλφου Χίτλερ.

    Όπως λέει το επετειακό άρθρο στην σελίδα 26: «Όλοι οι στρατοί που συγκεντρώθηκαν ποτέ, όλοι οι στόλοι που έπλευσαν, όλα τα κοινοβούλια που συνεδρίασαν, όλοι οι Βασιλείς που βασίλευσαν, όλες οι αποφάσεις των παπών και των ιεροεξεταστών, όλες οι ζωές των αγίων, όλα αυτά μαζί δεν επηρέασαν τον τρόπο ζωής και σκέψεως των ανθρώπων τόσο πολύ όσο αυτός Ο ΑΝΔΡΑΣ. Οι άνθρωπο θα τον θυμούνται για όσο καιρό ακόμη είναι σε θέση να θυμούνται οτιδήποτε»

    -ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΤΕΥΧΟΣ 13 (ΜΑΙΟΣ 1987)Το επίσημο πορτραίτο του Χίτλερ που κοσμούσε τα γραφεία των αξιωματούχων του Τρίτου Ράιχ κοσμεί το εξώφυλλο του τεύχους 13 (Μάιος 1987) του περιοδικού «Χρυσή Αυγή».


    Μπούτζουκας Τηλέμαχος...Ο.Π.Λ.Α


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το τεύχος είναι επετειακό, αφιερωμένο στα 42 χρόνια από την πτώση του Βερολίνου και του Τρίτου Ράιχ. Όπως γράφει το άρθρο στην σελίδα 3 με τον εύγλωττο τίτλο «Χίτλερ για χίλια χρόνια»: «Στις 30 Απριλίου 1987 συμπληρώθηκαν σαράντα δύο ακριβώς χρόνια από την Βαλπούργια Γερμανική νύχτα της 30ης Απριλίου 1945, κατά την οποία ο Αρχηγός του Γερμανικού Ράιχ και οραματιστής της Νέας Ευρώπης Αδόλφος Χίτλερ έθεσε μόνος Του (σ.σ. προσοχή στο κεφαλαίο Τ) τέλος εις την γήινη παρουσία Του»-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΤΕΥΧΟΣ 6 (Αύγουστος-Σεπτέμβριος 1982)

    Στο τεύχος 6 (Αύγουστος-Σεπτέμβριος 1982) του περιοδικού «Χρυσή Αυγή» το εξώφυλλο τα έχει όλα. Σημαίες με σβάστικες, γερμανικό αετό με σβάστικα και φυσικά μία ρήση του Αδόλφου Χίτλερ από το «Ο Αγών μου». Ένα πραγματικά ... ελληνοκεντρικό τεύχος.


    Είμαστε και εμείς εδώ η Ο.Π.Λ.Α, με νεκρούς από την κατοχή που τους πρόδωσαν τα ΧΡΥΣΑ ΧΑΖΑ, τα αριστερά που το παίζουν αριστερά για να είναι ΙΝ τότε θα έλθουν μαζί σας οπως ο Ψαριανός κάτι κουλτουριάρηδες καθηγηταδες έτσι θα φτιάξετε το νέο προκρομ μπορεί να είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ , Η ΑΛΕΚΑ , ΤΟ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΕΛΑ ... εμείς ξύλο από ΕΣΑΣ δεν θα φάμε ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΩΝ ΕΦΩΠΗΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ,ΑΥΤΟΙ ΕΙΣΤΕ ,ΑΡΑ ΟΤΑΝ ΕΛΘΕΙ Η ΩΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΦΑΜΕ ΝΤΕΚΕΔΕΣ..

    Υ.Γ γιατρέ Μιχελογιαννάκη.ΑΚΟΥ γνώρισα έναν τίμιο άνθρωπο που κυνηγά την διαφθορά στο Ηράκλειο κ.Ροκαδακης ΛΕΓΕΤΕ , είναι ο διευθυντής στα Κ.Ε.Π.Α , όμως δεν τους κάνει γιατί τους ΚΛΕΦΤΑΡΑΔΕΣ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΛΑ ,τους στέλνει στον εισαγγελέα... (ΣΟΥ ΛΈΕΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΔΊΚΙΟ ΜΑΖΊ ΣΟΥ, ΑΝ ΕΊΣΑΙ ΑΠΑΤΕΏΝΑΣ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΈΑ) γιατί αυτή η χώρα μπουρδέλο δεν θέλει αυτούς τους ανθρώπους ΓΙΑΤΙ!!!! γιατι εχωμε ΦΑΣΙΣΜΟ -ΠΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ; ΠΙΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΊΑ;

    Ο ΦΑ-ΣΙ-ΣΜΟ ΑΡΕΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ.. Όμως εμείς αυτούς τους ανθρώπους σαν τον κύριο Ροκαδακη θα του υπερασπιστούμε ...ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ;!!!!

    Μπούτζουκας Τηλέμαχος...Ο.Π.Λ.Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΓΙΑΤΡΈ ΑΥΤΟΥΣ ΕΔΏ ΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΆΝΟΥΜΕ ΜΑΣ ΛΈΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΏ ;

    Με την κατάθεση της εκπροσώπου του υπουργείου Οικονομικών άρχισε σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η πολύκροτη δίκη για την υπόθεση υπεξαίρεσης των 51,4 εκατομμυρίων ευρώ στα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης με κατηγορούμενους τον τέως δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, πρώην αντιδημάρχους και υψηλόβαθμους δημοτικούς υπαλλήλους.

    Στην κατάθεσή της η βασική μάρτυρας κατηγορίας, οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερή, παρουσίασε στους δικαστές στοιχεία του πορίσματος που προέκυψε από τις έρευνες που διενήργησε στις δημοτικές υπηρεσίες. Η κ. Τσεμπερή είπε μεταξύ άλλων ότι από τα τέλη της δεκαετίας του 90, διαπιστώθηκαν πλαστογραφίες και άλλες παρατυπίες και κάθε χρόνο δημιουργούνταν όλο και μεγαλύτερα οικονομικά ελλείμματα, χωρίς να γίνεται ο προβλεπόμενος από το νόμο έλεγχος στα παραστατικά. Μεταξύ άλλων αποκάλυψε ότι προϊστάμενοι υπηρεσιών στο Δήμο αρνούνταν να συνεργαστούν και να της δώσουν έγγραφα και, όπως είπε, πολλές φορές χρειάστηκε να παρέμβει ο εισαγγελέας.

    Νωρίτερα, ο πρώην γενικός γραμματέας του Δήμου, Μ. Λεμούσιας, που παραμένει προφυλακισμένος, απευθυνόμενος στους δικαστές είπε ότι είναι αθώος, ενώ φανερά συναισθηματικά φορτισμένος ζήτησε να αποφυλακιστεί. Διαχώρησε τη θέση του από τον βασικό μάρτυρα κατηγορίας, πρώην ταμία στο Δήμο, Π. Σαξώνη, ο οποίος, απευθυνόμενος στους δικαστές, ισχυρίστηκε από την πλευρά του, ότι με εντολή του κ.Λεμούσια υπεξαίρεσε ένα μέρος του παραπάνω χρηματικού ποσού, πλαστογραφώντας παραστατικά έγγραφα.

    Πριν ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία, υποβλήθηκε από εκπροσώπους του τύπου αίτημα για να καλυφθεί και τηλεοπτικά η δίκη, με δεδομένο ότι παρουσιάζει μεγάλο κοινωνικό ενδιαφέρον, αλλά οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν την παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων στην αίθουσα.

    Συγκατηγορούμενοι είναι επίσης, οι πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών, Μ. Ζορπίδης, Α. Γερογιάννης και Θ. Αθανάσαρος, καθώς και 12 πρώην ανώτεροι διοικητικοί υπάλληλοι του Δήμου. Η υπόθεση αφορά στην υπεξαίρεση εισφορών εργαζομένων, που δεν αποδίδονταν στα ασφαλιστικά ταμεία για σχεδόν μία δεκαετία, ενώ οι 18 κατηγορούμενοι δικάζονται για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης, της πλαστογραφίας, της ηθικής αυτουργίας και συνέργιας στις παραπάνω πράξεις, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

    ΤΑΧΡΥΣΑ ΧΑΖΑ ..ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΕΙΡΝΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ; ΚΑΙ ΑΝ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΕΕΕΕ; μας αφήνουν να κάνομε εμείς την βρώμικη δουλειά, για να μας λένε μετά ότι ειμασται ΑΝΤΙ- ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ , ΚΑΙ ΦΩΝΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΤΕΡΩΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟΝ !!!! προστατέψετε τους λίγους τίμιους που υπάρχουν ακόμα στην πόλη μας

    Μπουτζουκας Τηλέμαχος Ο.Π.Λ.Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θα ζήσετε 3 μήνες κολασμένους -Νοέμβριο, Δεκέμβριο, Ιανουάριο.... Θα χυθεί αίμα στην Αθήνα..

    O Τim κάτω από το εφηβικό χαμόγελο κρύβει έναν πολύ σκληρό και πειθαρχημένο χαρακτήρα.

    Όταν γκρεμίζονταν η Lehman Brothers ο Geithner, ήταν από εκείνους που έβαλαν πλάτη για να σωθεί το οικοδόμημα των ΗΠΑ. Αυτό τουλάχιστον οφείλεις να το γνωρίζεις...


    Ο Αμερικανός επισκέπτης είχε φτάσει αργά το απόγευμα από την Ουάσιγκτον και ο Έλληνας συνομιλητής του ήταν ο πρώτος στην λίστα των 7 που έπρεπε να συναντήσει.

    Παλιά καραβάνα της αμερικάνικης διπλωματίας, γνώριζε την Αθήνα καλύτερα από το μενού των McDonald's, εδώ όπου συνήθιζε να γευματίζει καταναλώνοντας 1,5 λίτρο κόκα κόλας.

    Στο πρόσωπο ήταν φτυστός ο παλιός ηθοποιός ...Τζακ Πάλανς-αυτό ήταν το παρατσούκλι του-λίγο πιο κοντός από τον διάσημο σταρ και με μια κοιλιά Έλληνα ταβερνιάρη στην Αστόρια.

    Το αντίθετο από τον τρελαμένο με τα σπορ Τim, ο οποίος ακόμη κι όταν κατέρρεε η Lehman φορούσε το σορτσάκι του και έτρεχε σαν παλαβός στους δρόμους της Ουάσιγκτον.

    Στον «Τζακ» δεν άρεσαν τα σπορ που απαιτούσαν φυσική κόπωση.

    Μπορούσε όμως να αντέξει τρία μερόνυχτα ξύπνιος ώσπου ο συνομιλητής του να υποταχθεί ολοκληρωτικά στο έλεός του.


    Ο Τζακ βρέθηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα τον χειμώνα του 1975, έφηβος ακόμη, όταν η «17 Νοέμβρη» είχε εκτελέσει τον Ρίτσαρντ Γουελς.

    Η οικογένειά του και η οικογένεια του σταθμάρχη Γουέλς μοιραζόντουσαν τα καλοκαίρια τα διπλανά εξοχικά σε συγκρότημα του Long Island και ο Τζακ ήταν φίλος με την κόρη του Μόλυ.

    Στην Αθήνα ο Τζακ είχε κάποιους πολύ καλούς φίλους, δυο τρεις παλιές οικογένειες επιχειρηματιών, οι οποίες είχαν μεσουρανήσει στην κοινωνική ζωή της πόλης στη δεκαετία του 1970.

    Στη συνέχεια, τρομαγμένες από την επέλαση του νεοπλουτισμού και τα κουμπούρια που είχαν πάρει φωτιά, κράτησαν χαμηλούς τόνους κλείνοντας ακόμη και τις επιχειρήσεις τους.


    Μιλώντας μαζί τους ο Αμερικανός είχε όλο το παζλ της εγχώριας πολιτικής ζωής.

    Όσο για τους αριθμούς οι οποίοι συχνά αποτελούν τον αδιάψευστο μάρτυρα ο Τζάκ τους είχε όλους.

    Τις δύο προηγούμενες φορές βρέθηκε στην Αθήνα σαν μέλος της αποστολής που συνόδευε τα στελέχη της νομικής φίρμας Debevoice & Plimpton αλλά και της BlackRock που ακολούθησε.

    Οι αριθμοί που είχε ο Τζακ στην κατοχή του ήταν τα ποσά με τα οποία είχαν λαδωθεί από την Siemens οι συγκεκριμένοι (πολλοί) Έλληνες πολιτικοί.

    Ήταν επίσης τα ποσά που είχαν βγάλει στο εξωτερικό πολιτικοί, επιχειρηματίες και απλοί πολίτες τα τελευταία χρόνια-κάπου κοντά στα 70 δις. Από σε στιγμή θα έφτανε στα χέρια του και η λίστα με τις offshore που είχαν στήσει σε 47 χώρες του κόσμου «επιφανείς» συμπολίτες μας.

    Μπούντζουκας Τηλέμαχος Ο.Π.Λ.Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  10. Οι γνώσεις του Τζακ δεν επέτρεπαν στον συνομιλητή του να ψελλίσει καν λέξεις όπως ηθική, πατρίδα, ιδανικά.

    -Είστε ένα μάτσο σκατά, γαμιόληδες, πουλάτε και την μάνα σας, φτάσατε ως εδώ ληστεύοντας τους προγόνους σας και λεηλατώντας το μέλλον των παιδιών σας...



    Το στόμα του ξερνούσε ακατάπαυστα μπινελίκια για την σκατοφάρα των Ελλήνων.

    Αφού ο υπουργός άκουσε όλο το πρελούδιο ο Αμερικανός μπήκε στο ψητό:

    O Tim και ο Barack πιστεύουν πως η κυβέρνηση Σαμαρά δεν θα δει την Άνοιξη. Θα ζήσετε 3 μήνες κολασμένους -Νοέμβριο, Δεκέμβριο, Ιανουάριο- με τον κόσμο στους δρόμους και με νεκρούς. Θα χυθεί αίμα στην Αθήνα.

    Η κυβέρνηση θα καταρρεύσει και το περιβάλλον θα είναι τόσο εκρηκτικό που δεν θα τολμάτε να οδηγηθείτε σε εκλογές.

    Αλλά ακόμη κι αν παίξετε, μετά από τόσο αίμα, το χαρτί των εκλογών η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που θα είναι ο νικητής, δεν θα αντέξει πάνω από δύο μήνες.

    Εγώ βρίσκομαι εδώ για να επιλέξω τον κορμό της κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας-έτσι θα ονομαστεί-η οποία θα αναλάβει τον Ιούλιο του 2013.

    Θέλω να είσαι μέσα στους 7. Για τον ρόλο σου και την θέση σου θα τα πούμε στο επόμενο ταξίδι μου. Το υπολογίζω στα μέσα του Φεβρουαρίου κι ενώ στην Αθήνα θα κηδεύετε τους νεκρούς από την εξέγερση.

    Τότε αναγκαστικά θα βγουν από το καβούκι τους κάποιοι δικοί σας που σήμερα λουφάζουν.

    Ως τότε, αφού μιλήσω με όλους σας, θέλω να σχηματισθεί μια άτυπη «Κυβέρνηση του Βουνού», όπως είχατε στον εμφύλιο και να έχετετακτικές συναντήσεις παίρνοντας όλες τις προφυλάξεις για να μην διαρρεύουν ονόματα και καεί το εγχείρημα.

    Είναι ο μόνος τρόπος για να γλιτώσετε τον εμφύλιο και τον διαμελισμό.

    Οι Τούρκοι καραδοκούν σαν κοράκια για να κερδίσουν την μισή Θράκη και το μισό Αιγαίο στα Διεθνή Δικαστήρια.

    Αυτή τη φορά δεν θα χρειασθεί να ρίξουν ούτε μια σφαίρα. Τόσο μαλάκες είστε...

    -Θεωρείς ξοφλημένη την κυβέρνησή Σαμαρά;, τόλμησε να ρωτήσει ο Έλληνας υπουργός.

    -Σκατά. Είναι κιόλας νεκρή...

    -Τζακ, εγώ είμαι μέσα...Θα κάνω ότι μου πεις...

    Ξέρεις γιατρέ γιατί τα λέει αυτά αυτό το ΓΕΡΑΚΙ;... ΓΙΑΤΊ ΠΟΤΈ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΔΏΣΟΥΝ ΜΑΖΕΜΈΝΑ ΤΑ 31 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΊΑ....ΘΑ ΤΟ ΠΗΓΑΊΝΟΥΝ ΑΠΌ ΑΎΡΙΟ ΣΕ ΑΎΡΙΟ...

    ΓΡΆΨΕΤΕ ΤΟ ΌΝΟΜΑ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΌΣΑΣΤΕ ΟΛΟΙ..ΠΟΤΕ ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΤΑ 31 ΔΙΣ,
    ΠΟ-ΤΕ....
    Μπούντζουκας Τηλέμαχος Ο.Π.Λ.Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο κ. Σαμαράς είτε να ζητήσει συγνώμη από Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου, είτε να παραιτηθεί.

    Αναμένοντας την δόση

    Του Γιάννη Βαρουφάκη
    «Νυν υπέρ πάντων η επόμενη δόση», λοιπόν. «Αν δεν την πάρουμε», σύμφωνα με τον υπουργό οικονομικών, «θα πεινάσει κόσμος».

    Όπερ μεθερμηνευόμενο, «πρέπει» να αποδεχθούμε όλα τα
    μέτρα που απαιτεί η τρόικα, ακόμα κι εκείνα….που ξέρουμε ότι θα δημιουργήσουν, μεσοπρόθεσμα, μεγαλύτερα προβλήματα από εκείνα που λύνουν.

    Ας πάρουμε την επόμενη δόση και μετά «έχει ο Θεός» – δηλαδή, η κα Μέρκελ η οποία, ευελπιστούμε, αν όλα πάνε κατ΄ευχήν, να δώσει λύσεις στην Κρίση του Ευρώ, λύσεις που να φέρουν στο μέλλον πραγματικές λύσεις και για την Ελλάδα (δηλαδή, κατ’ ελάχιστον, διαγραφή μεγάλου μέρους του δημόσιου χρέους το οποίο επ’ ουδενί δεν θα μπορεί να εξυπηρετήσει η αποδυναμωμένη ελληνική οικονομία).

    Αυτή είναι αναμφίβολα η θέση και το σκεπτικό της κυβέρνησης.

    Κανείς τους δεν πιστεύει, ούτε ο κ. Σαμαράς ούτε ο κ. Στουρνάρας ούτε κάποιος από τα τρία κόμματα που την στηρίζουν, ότι το νέο πακέτο μέτρων θα βοηθήσει στην επίτευξη του στόχων του προγράμματος.

    Γνωρίζουν καλά ότι, με το τραπεζικό σύστημα και το ελληνικό δημόσιο να βουλιάζουν σφικτά αγκαλιασμένα στον ωκεανό της πτώχευσης, οι μειώσεις στις κρατικές δαπάνες της τάξης των περίπου 7 δις (την επόμενη χρονιά) θα μειώσουν το εθνικό εισόδημα τουλάχιστον κατά 10 δις, με αποτέλεσμα οι στόχοι για τα φορολογικά έσοδα της επόμενης χρονιάς να είναι πέρα για πέρα άπιαστοι.

    Γνωρίζουν, με άλλα λόγια, ότι ετοιμάζονται να βάλουν την υπογραφή τους σε σειρά μέτρων που θα φέρουν την Ελλάδα σε χειρότερη κατάσταση τέτοια εποχή του χρόνου απ’ ότι είναι σήμερα.

    Γνωρίζουν πλήρως πως η επιμήκυνση που ζητούν, και να δοθεί, θα θυμίζει εκείνη που πήραμε τον Μάρτιο του 2011 – μια τρύπα στο νερό που μετά από μερικούς μήνες ανάγκασε την Ευρώπη να παραδεχθεί την αποτυχία του Μνημονίου...


    ΑπάντησηΔιαγραφή

  12. Τα ξέρουν όλα αυτά, αλλά πιστεύουν ότι έτσι η Ελλάδα παραμένει εντός του ευρώ και έτσι μπορεί στο μέλλον να διασωθεί πραγματικά, όταν η Ευρώπη (δηλαδή η Γερμανία) αποφασίσει, επί τέλους, να δώσει την συνολική λύση στην Κρίση που υπόσχεται τόσο καιρό.


    Ανεξάρτητα του αν συμφωνεί κανείς με αυτό το σκεπτικό, ένα είναι σίγουρο: Ο κ. Σαμαράς και ο κ. Στουρνάρας έχουν ηθική υποχρέωση να ζητήσουν συγγνώμη, επισήμως και ευθαρσώς, από τον κ. Παπανδρέου και τον κ. Παπακωνσταντίνου αντίστοιχα.

    Πράγματι, το παραπάνω σκεπτικό δεν είναι παρά μια απλή επανέκδοση του Συνδρόμου Παπακωνσταντίνου: να κάνουμε ό,τι μας ζητούν, χωρίς να απαιτήσουμε τίποτα (πέρα κάποιων αιτημάτων τα οποία θα αποσύρουμε με το που μας πουν nein), με στόχο την επόμενη δόση και με το επιχείρημα ότι χωρίς την επόμενη δόση «θα πεινάσει πολύς κόσμος».

    Όπως μπορείτε να φανταστείτε, ακόμα κι όσοι δεν έχετε ξαναδιαβάσει τις απόψεις μου, θεωρώ το συγκεκριμένο σκεπτικό σαθρό, υποδεέστερο των καταστάσεων, και καταστροφικό για την χώρα και για την Ευρώπη.

    Θα ήταν ευχής έργο όχι μόνον να μην μας δώσουν την επόμενη αλλά και να μην μας είχαν δώσει πολλές από τις προηγούμενες καθώς, δεδομένης της αδυναμίας τους να μας διώξουν από το ευρώ, έτσι θα αναγκάζονταν να έρθουν αντιμέτωποι με την πραγματικότητα της Κρίσης όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης.

    Με τις δόσεις να μην δίνονται, η ΕΚΤ θα αναγκαζόταν να βρει μια λύση τόσο για τα τραπεζικά συστήματα όσο και για την κατ’ ελάχιστο χρηματοδότηση των κρατών-μελών έξω από την λογική των δανείων.
    Το αποτέλεσμα θα ήταν η λήξη της Κρίσης από την Ιρλανδία στην Ελλάδα και από την Ισπανία στις ανατολικές επαρχίες της Γερμανίας. Αλλά αυτή είναι μια άλλη, μεγάλη, κουβέντα.

    Δεν θα σταθώ σήμερα σε αυτές μου τις απόψεις. Δεν θα εξηγήσω γιατί τα μέτρα που εισάγονται απομακρύνουν, αντί να επισπεύδουν, την δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος.

    Αντίθετα, θέτω το ρώτημα στους νυν κυβερνώντες: Σε τι διαφέρει το σκεπτικό σας από εκείνο του κ. Παπακωνσταντίνου; Αν, όπως είναι προφανές, είναι ίδιο και απαράλλακτο, τότε παρακαλώ πολύ να ζητήσετε συγγνώμη από τον τέως υπουργό οικονομικών και τον πρωθυπουργό του. Αν διαφέρει, πείτε μας που διαφέρει.

    Η μόνη διαφορά που μπορεί να επικαλεστεί κάποιος κυβερνητικός σήμερα είναι ότι η Ευρώπη φαίνεται να έχει κάνει κάποιες σημαντικές κινήσεις προς την κατεύθυνση μιας επίλυσης, σε σχέση με την κατάσταση που επικρατούσε πέρσι τέτοιον καιρό.

    Για αυτό τον λόγο ίσως οι μεγαλύτερες θυσίες σήμερα να έχουν λογική καθώς, παρά την ανοησία που διακρίνει τα μέτρα που απαιτούν οι της τρόικας να επιβάλουμε, μας κρατούν εντός της ευρωζώνης έως ότου έρθει το ιππικό της κυοφορούμενης επίλυσης και μας… σώσει. Η απάντησή μου σε αυτό το επιχείρημα είναι διττή:
    Πρώτον, δεν αναιρεί την ανάγκη μιας συγγνώμης προς το δίδυμο Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου, καθώς αυτή ήταν η στρατηγική τους: να λέμε ναι σε όλα έως ότου το Άγιον Πνεύμα επισκεφτεί τους ευρωπαίους και ολοκληρωθεί η επιφοίτησή τους.


    ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ


    ΑπάντησηΔιαγραφή

  13. Δεύτερον, κι αυτή είναι η δική μου ερμηνεία των πρόσφατων εξελίξεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καμία τέτοια επιφοίτηση δεν έχει προκύψει, καμία λύση δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Αυτό το τελευταίο αξίζει επεξήγησης με την οποία κλείνω το σημερινό άρθρο.

    Σας θυμίζω ότι στην Σύνοδο του Ιουνίου, Μόντι, Ραχόι και Ολλάντ επέβαλαν στην κα Μέρκελ την ιδέα της άμεσης επανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών της Ισπανίας ώστε να αρχίσει η αποσύνδεση της τραπεζικής κρίσης από την κρίση του δημόσιου χρέους. Η κα Μέρκελ, «στριμωγμένη» από την λατινική αυτή συμμαχία, αποδέχθηκε την ιδέα υπό τον όρο η επιτήρηση του τραπεζικού συστήματος της Ευρωζώνης να περάσει στην ΕΚΤ. Αυτή ήταν η συμφωνία.

    Όλο το καλοκαίρι όμως, η γερμανική πλευρά την υπονόμευε επιμένοντας ότι η συμφωνία αφορά 25 μεγάλες τράπεζες και όχι όλο το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα. Στην πρόσφατη Σύνοδο του Οκτωβρίου, ο κ. Ολλάντ επανήλθε απαιτώντας να μπει τέλος στην υπονόμευση αυτή έτσι ώστε η Συμφωνία του Ιουνίου να εφαρμοστεί εντός του 2013, δίνοντας ανάσες αρχικά στην Ισπανία και στην Ιρλανδία, κατόπιν στην Ιταλία και, χωρίς να το ομολογεί, μειώνοντας τους κινδύνους που αντιμετωπίζει το γαλλικό τραπεζικό σύστημα.

    Και τι έγινε; Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Όποιος άκουσε τον κ. Ολλάντ, αλλά και τα ελληνικά ΜΜΕ, δικαιολογείται να συμπεράνει ότι η γαλλική άποψη επιβλήθηκε, πως η Γερμανία αποδέχθηκε την ενοποίηση του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος εντός του 2013 και πως η αποσύνδεση της τραπεζικής κρίσης από την κρίση δημόσιου χρέους είναι προ των θυρών (και άρα κάτι στο οποίο μπορεί να προσβλέπει και η Ελλάδα).

    ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ


    ΑπάντησηΔιαγραφή

  14. Όποιος όμως άκουσε την ερμηνεία που έδωσε η κα Μέρκελ, καταλήγει στο ακριβώς αντίθετο συμπέρασμα: Σε συνομιλία της με οικονομικούς συντάκτες την περασμένη Παρασκευή το βράδυ, η γερμανίδα καγκελάριος ξεκαθάρισε ότι οι ζημίες των ισπανικών και ιρλανδικών τραπεζών δεν θα επανακεφαλαιποιηθούν από τον μόνιμο μηχανισμό στήριξης, το ESM, χωρίς να καταγραφούν στο δημόσιο χρέος των χωρών αυτών. Πως ο ESM θα βοηθά άμεσα μόνο μεγάλες τράπεζες που αντιμετωπίζουν «φρέσκιες» ζημίες από τούδε και στο εξής.

    Ουσιαστικά, η κα Μέρκελ αναίρεσε τις προσδοκίες όλων περί καταπολέμησης της σημερινής Κρίσης μέσω της πολυπόθητης αποσύνδεσης της σημερινής τραπεζικής κρίσης από την σημερινή κρίση χρέους.

    Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι η Ισπανία ερρίφθη μόλις στον Καιάδα. Μην ξεχνάμε ότι οι ισπανικές τράπεζες, για να συνεχίσουν να λειτουργούν, «τραβάνε» 40 δις από την ΕΚΤ κάθε μήνα.

    Ότι αναγκάζονται, για να επιβιώνουν, να πουλάνε περισσότερα ισπανικά ομόλογα από όσα αγοράζουν, με αποτέλεσμα η ΕΚΤ να είναι σχεδόν ο μόνος οργανισμός που αγοράζει ισπανικό χρέος.

    Ότι το 18% των καταθέσεων στις ισπανικές τράπεζες έφυγε για το εξωτερικό τους τελευταίους 8 μήνες.

    Ότι εντός του 2013, οι ισπανικές τράπεζες πρέπει να αναχρηματοδοτήσουν το 20% των χρεών τους. Ότι το ισπανικό δημόσιο που πρέπει να τις κρατήσει εν ζωή (λόγω της εμμονής της κας Μέρκελ να μην επιτρέψει την άμεση επανακεφαλαιοποίηση των ισπανικών τραπεζών από τον ESM) αναγκάζεται να προβεί σε περικοπές και λιτότητα που καταδικάζουν μια οικονομία με 25% ανεργία στην περαιτέρω συρρίκνωση.

    Εν κατακλείδι, η σημερινή κυβέρνηση βασίζει την στρατηγική της στην ίδια σαθρή λογική του κ. Παπακωνσταντίνου που παρέσυρε την χώρα στο σημερινό τέλμα και έδωσε στην Ευρώπη την ευκαιρία να ρίξει στο ίδιο με εμάς τέλμα σοβαρές χώρες όπως η Ιρλανδία και η Ισπανία (χρησιμοποιώντας πολιτικές που «εξελίχθηκαν» στο ελληνικό «πειραματικό εργαστήρι»).

    Όσο τα εκλογικά οφέλη της κας Μέρκελ από την επέκταση του τέλματος (με την ελεγχόμενη εισαγωγή σε αυτό χωρών όπως η Ισπανία και η Ιταλία) μεγεθύνονται, χώρες όπως η δική μας έχουν εξασφαλισμένη την δόση τους.

    Μπορεί βέβαια να σφάλω. Αν είναι έτσι, τουλάχιστον να ζητήσουν συγγνώμη στον κ. Παπακωνσταντίνου και να τον επαναφέρουν σε κυβερνητικό πόστο.

    Αν δεν είναι, κι έχω δίκιο, τότε να παραιτηθούν πριν κάνουν ακόμα μεγαλύτερη ζημιά στον τόπο και στην Ευρώπη.
    (*) Και που σηματοδότησε τις Συνόδους Κορυφής του Ιουνίου και Οκτωβρίου του 2011 οι οποίες, με την σειρά τους, οδήγησαν (πέραν από την εκπαραθύρωση του κ. Παπανδρέου) στο κούρεμα του Μαρτίου του 2012 (αν δεν θυμάστε την πρόσφατη εκείνη πτώχευση, ρωτήστε τους ομολογιούχους του δημοσίου που έχασαν τα χρήματά τους) το οποίο, μοναδικά στην οικονομική ιστορία της ανθρωπότητας, αύξησε αντί να μειώσει το χρέος μιας υπό πτώχευση χώρας!

    ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γιατρέ, έχεις και εσύ ευθινη για το κατάντημα της πατρίδας μας. Σε λιγότερο βαθμό αλλά έχεις. Υπήρξες ενεργό μέλος της πράσινης τοπικής αυτοδιοικησης στο Ηράκλειο.
    Υπήρξες δεξί χέρι του αμόρφωτου Δημάρχου των εργολάβων, του οποίου ο Γιός αναφέρεται σαν επιχηριματίας απο την ηλικία των 20 χρόνων....
    Καλή είναι η κάθαρση σε κορυφαίο επίπεδο αλλά δεν έπρεπε ταυτόχρονα να γίνει και σε τοπικό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση