GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μόνο με συνέργειες η αντιμετώπιση του κύματος σύρων προσφύγων

Την πάγια θέση της Δημοκρατικής Αριστεράς για την αντιμετώπιση του κύματος σύρων προσφύγων επισημαίνει σε δήλωσή του, ο βουλευτής Β’ Α...

Την πάγια θέση της Δημοκρατικής Αριστεράς για την αντιμετώπιση του κύματος σύρων προσφύγων επισημαίνει σε δήλωσή του, ο βουλευτής Β’ Αθήνας της ΔΗΜΑΡ, Γρηγόρης Ψαριανός, ο οποίος υπογραμμίζει πως «το σύνολο των προβλημάτων με τους μετανάστες, χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα, και τους πρόσφυγες μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με συνέργειες τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο».
Σημειώνει, μάλιστα, πως το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί «με ενέργειες που να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη το σύνολο των παραμέτρων που συνθέτουν τα προβλήματα της αναγκαστικής μετανάστευσης».
Ο κ. Ψαριανός αναφέρει πως στην για την περίπτωση της Συρίας «μιλάμε για αναγκαστική προσφυγιά, εξαιτίας ενός ακήρυχτου και ανεξέλεγκτου πολέμου».
Σύμφωνα με τον βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, τους τελευταίους μήνες έχουν μπει στην Τουρκία περισσότεροι από 400.000 Σύροι πρόσφυγες, προσπαθώντας να αποφύγουν τα δεινά του πολέμου και 150.000 από τους οποίους βρίσκονται ήδη στα παράλια της Μ. Ασίας προσπαθώντας με κάθε τρόπο να περάσουν στην Ευρώπη, δηλαδή στην Ελλάδα, ενώ κάνει λόγο ένα Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών που κατασκευάζουν οι Τούρκοι στην περιοχή της Σμύρνης.
Ο κ. Ψαριανός αναφέρεται, επίσης, στην πρόσφατη επίσκεψη με τη συνάδελφο Νίκη Φούντα στη Σμύρνη με βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, τους Hamza Dag και Ali Aslik, όπου συζητήθηκαν περί τα Ελληνοτουρκικά, ενώ από ελληνικής πλευράς τέθηκετο θέμα της λαθραίας διακίνησης μεταναστών από την Τουρκία προς την Ελλάδα και η ανάγκη να αντιμετωπιστεί και με διμερή συνεργασία το θέμα αυτό.
Η Δημοκρατική Αριστερά, προτείνει άμεσα να αναληφθούν πρωτοβουλίες, ούτως ώστε «σε συνεργασία με τη γειτονική χώρα να επιδιώξουμε από κοινού την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος των Σύρων και όχι μόνο προσφύγων, βασισμένοι στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου για τους πρόσφυγες».
«Και αυτό πρέπει να γίνει πρακτικά τώρα και όχι να αρχίσουμε πάλι την ανάπτυξη φιλολογίας για το πολύ σύνθετο αυτό θέμα. Δηλαδή φιλολογίας για τις ζωές των άλλων», καταλήγει η δήλωση του κ. Ψαριανού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση