GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μαίνονται οι μάχες στο Χαλέπι

Σφοδρές μάχες μαίνονται από νωρίς σήμερα το πρωί στις συνοικίες που τελούν υπό τον έλεγχο των ανταρτών στο Χαλέπι, σύμφωνα με κατοίκου...

Σφοδρές μάχες μαίνονται από νωρίς σήμερα το πρωί στις συνοικίες που τελούν υπό τον έλεγχο των ανταρτών στο Χαλέπι, σύμφωνα με κατοίκους της πόλης.
Οι συγκρούσεις ξέσπασαν στη συνοικία Μπουστάν αλ-Κασρ, στο νοτιοδυτικό Χαλέπι, στη γειτονική συνοικία Ιζάα και νωρίτερα νοτιότερα, στο Σουκάρι, όπου έχουν οχυρωθεί αντάρτες.
Δύο πολίτες σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό της ανατολικής συνοικίας Σαχούρ και στην ευρύτερη περιοχή, δύο πολίτες εκ των οποίων μια γυναίκα σκοτώθηκαν, ενώ αρκετοί τραυματίστηκαν σε βομβαρδισμούς στις περιοχές αλ-Μπαμπ και Σφίρα, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Σύμφωνα με το καθεστώς, οι δυνάμεις του ελέγχουν τη στρατηγικής σημασίας συνοικία Μιντάν στο κεντρικό Χαλέπι, ύστερα από μια εβδομάδα σφοδρών συγκρούσεων. Στα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν χθες σε όλη τη χώρα τουλάχιστον 137 άνθρωποι -72 πολίτες, 41 στρατιώτες και 24 αντάρτες -σύμφωνα με τον ημερήσιο απολογισμό του Παρατηρητηρίου.
Το Ιράν πρότεινε σήμερα στην Αίγυπτο, την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία την αποστολή παρατηρητών από τις τέσσερις χώρες σε μια προσπάθεια τερματισμού της βίας στη χώρα.
Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αλί Ακμπάρ Σαλεχί έκανε την πρόταση αυτή κατά τη σύνοδο της ομάδας επαφής για τη Συρία στο Κάιρο, όπου συμμετείχαν οι τέσσερις περιφερειακές δυνάμεις, μετέδωσε το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Irna και η κρατική τηλεόραση.
Ο Σαλεχί πρότεινε επίσης στους ομολόγους του να διεξαχθεί στην Τεχεράνη η προσεχής σύνοδος της τετραμερούς αυτής ομάδας που συγκροτήθηκε τον Αύγουστο με πρωτοβουλία του αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση