GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας: «Ταφόπλακα» για την οικονομία το νέο πακέτο μέτρων

Αγωνιστικό κάλεσμα για να μην ψηφιστεί το νέο πακέτο μέτρων, το οποίο και χαρακτήρισε «ταφόπλακα» για την προοπτική της οικονομί...


Αγωνιστικό κάλεσμα για να μην ψηφιστεί το νέο πακέτο μέτρων, το οποίο και χαρακτήρισε «ταφόπλακα» για την προοπτική της οικονομίας, απηύθυνε ο Αλ. Τσίπρας, στη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην 77η ΔΕΘ
Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε τη διεκδίκηση της διαγραφής μέρους του χρέους της Ελλάδας ή μιας συνολικής ευρωπαϊκής λύσης η οποία ενδεχομένως να προβλέπει και μορατόριουμ, αναστολή πληρωμών προς τους εταίρους που μας δανείζουν. «Δεν είναι εξωπραγματική η πρόταση αναστολής των πληρωμών στους δανειστές, μέχρις ότου επιστρέψουμε σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, γιατί αλλιώς οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια σε εκτροχιασμό», σημείωσε.
Οσον αφορά στην έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, ανέφερε ότι χρειάζεται ριζική αλλαγή του χρηματοπιστωτικού συστήματος. «Όσο συνεχίζουμε να ταΐζουμε τις τράπεζες, που είναι βαρέλι δίχως πάτο, χωρίς να υπάρχει η στοιχειώδης απαίτηση να μπαίνει μέρος αυτών των χρημάτων στην πραγματική οικονομία, δεν θα βγούμε από την κρίση», εκτίμησε.
Ο κ. Τσίπρας προανήγγειλε ότι το επόμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει πρόταση για τις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις και παρατήρησε πως θα έπρεπε ήδη να είχαν δημιουργηθεί δημόσιες τράπεζες ειδικού σκοπού, για την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας.
Δεσμεύτηκε επίσης για ένα μόνιμο διάλογο με τους παραγωγικούς φορείς, ενώ γνωστοποίησε ότι το επόμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει να προχωρήσει σε μια διαδικασία διαβούλευσης σε περιφερειακό επίπεδο με όλους τους φορείς για την κατάρτιση ενός σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.
Νωρίτερα σήμερα, κατά την επίσκεψη του στην 77η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι η πρωτοφανής ύφεση που έχει πλήξει τη χώρα μας, έχει δημιουργήσει συνθήκες ασφυξίας στον κόσμο της πραγματικής οικονομίας, προσθέτοντας ότι είναι εθνική επιταγή να μπει ένα φρένο σε αυτή την ολισθηρή πορεία.
Ο κόσμος του εμπορίου, της παραγωγής, της ευρεσιτεχνίας, της ανάπτυξης, ασφυκτιά και δεν αντέχει άλλο να υφίσταται τις συνέπειες μιας παράλογης δημοσιονομικής πολιτικής, υποστήριξε. Για το λόγο αυτό, πρόσθεσε, οφείλουμε να αλλάξουμε κατεύθυνση, να ξανασχεδιάσουμε με όραμα την προοπτική ανάπτυξης για την οικονομία, να σχεδιάσουμε τη διαδικασία μετάβασης στη μετα-τροϊκανή εποχή.

4 σχόλια

  1. Ο Τσιπρας… καλει στην Ελλαδα χιλιαδες Συρους προσφυγες!!!

    «Η Ελλάδα θα πρέπει να παρέμβει για να υπάρξει βοήθεια από την ΕΕ και να διερευνηθεί η δυνατότητα φιλοξενίας από την Ελλάδα προσφύγων και να τους δοθεί η δυνατότητα επαναπατρισμού όταν τελειώσει η κρίση στην περιοχή».

    Ποιος το είπε αυτό;
    Μα το παιδί του 15μελούς, ο Αλέξης Τσίπρας στον υπουργό Εξωτερικών, Δ. Αβραμόπουλο.
    Προέτρεψε δηλαδή την ελληνική κυβέρνηση να δεχθεί μερικές χιλιάδες Σύριους, να τους φιλοξενήσει και μετά να τους στείλει στα σπίτια τους, όταν περάσει η κρίση.

    Ας πούμε ότι είμαστε στο πλευρό του αγαπητού Αλέξη για λόγους ανθρωπισμού. Πράγματι, όλος ο κόσμος πρέπει να βοηθά σε τέτοιες τραγωδίες. Αλλά μπορεί να μας εξηγήσει ο κ. Τσίπρας:
    1. Η Ελλάδα έχει πάνω από 1 εκατ. παράνομους μετανάστες τους οποίους δε μπορεί να ελέγξει ούτε καν με τις επιχειρήσεις σαν τον Ξένιο Δία. Πώς θα ελέγξει ακόμη μερικές χιλιάδες;

    2. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντίθετος στα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών καθώς τα χαρακτηρίζει αποθήκες ψυχών και άλλα τέτοια «αριστερά» τσιτάτα. Μήπως να μας πει που θα βάλει τους φιλοξενούμενους Σύριους η Ελλάδα; Εχουμε χώρους για να το κάνουμε; Εχουμε λεφτά, υποδομές; Μήπως όταν ο Αλέξης γίνει πρωθυπουργός θα φέρει την κότα με το χρυσό αυγό;

    3. Αυτή είναι η λύση του ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό;
    Να φέρουμε κι άλλους, να σφαχτούνε με τους υπόλοιπους και να γλιτώσουμε;

    Μιλάμε ο άνθρωπος δεν παίζεται.

    Αν νομίζει ότι με τέτοιες αριστερές ευαισθησίες θα δείξει ανθρωπισμό, την ίδια ώρα μάλιστα που η χώρα περνά η ίδια μεγάλη ανθρωπιστική κρίση, τότε είναι σε άλλο πλανήτη.

    Και είναι επικίνδυνος για την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ψηφηζω για πολλα χρονια διαφορετικους χωρους .
    Αυτη τη φορα θα ψηφησω τον ψευτομαγκα τον Τσιπρα να παει με τσαμπουκα στην Ευρωπη για να τους εξηγηση οτι ειναι υποχρεωμενοι να μας ταιζουν γιατι ειμαστε οι μαγκες του πλανητη.
    Π.Κ.ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «Η Ελλάδα θα πρέπει να παρέμβει για να υπάρξει βοήθεια από την ΕΕ και να διερευνηθεί η δυνατότητα φιλοξενίας από την Ελλάδα προσφύγων και να τους δοθεί η δυνατότητα επαναπατρισμού όταν τελειώσει η κρίση στην περιοχή».

    πού το λέει αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το μόνο που δεν διευκρίνισε ο Τσίπρας είναι σε ποιο… νόμισμα θα υλοποιήσει τις παροχές που εξήγγειλε σήμερα...


    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, απαντώντας σε όσα ανέφερε στην ομιλία του ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ.

    Με το σημερινό του σόου,
    ο κ. Τσίπρας, απέδειξε και στους πλέον δύσπιστους, ότι πολιτεύεται ως Μαυρογιαλούρος παλαιάς κοπής που τάζει στους πάντες τα πάντα.

    Το μόνο που δεν διευκρίνισε είναι σε ποιο… νόμισμα θα υλοποιήσει τις εξαγγελίες του, καθώς και οι πλέον αδαείς στα οικονομικά, γνωρίζουν ότι ευρώ «κόβει» μόνο η ΕΚΤ.

    Τις… δραχμές που ονειρεύονται
    και τυπώνουν στα εκτυπωτήρια του Σύριζα, μπορούν να τις χρησιμοποιούν για τις συναλλαγές των συνιστωσών τους.

    Η χώρα, δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα και τους συνεταίρους του, και ευτυχώς για την Πατρίδα,
    είναι και θα παραμείνει στο ευρώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση