GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έτοιμη να βοηθήσει στη λύση του Κυπριακού η Βρετανία

Την ελπίδα ότι η ανακάλυψη υδρογονανθράκων στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη θα αποτελέσει κίνητρο για την επίλυση του Κυπρια...

Την ελπίδα ότι η ανακάλυψη υδρογονανθράκων στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη θα αποτελέσει κίνητρο για την επίλυση του Κυπριακού και όχι αντικίνητρο, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Ουίλιαμ Χέιγκ, ο οποίος έγινε σήμερα δεκτός από τον Πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια στο Προεδρικό Μέγαρο.
Μετά τη συνάντηση, ο κ. Χέιγκ διαβεβαίωσε ότι η Βρετανία υποστηρίζει το δικαίωμα της Κύπρου να αναπτύξει τους πόρους της και είναι έτοιμη να βοηθήσει στο κοινό όραμα για λύση του Κυπριακού, από την οποία θα επωφεληθούν όλοι οι Κύπριοι. Επίσης ανέφερε ότι όλη η Ευρώπη ανησυχεί για την έλλειψη προόδου στο Κυπριακό, αλλά, τόνισε ότι η λύση πρέπει να προέρχεται από τους Κυπρίους για τους Κυπρίους.
Νωρίτερα ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος ζήτησε ενεργότερη εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κυπριακό, ώστε να διαφανεί πόσο συμβατές προς το ευρωπαϊκό κεκτημένο θα είναι οι προτάσεις, που θα κατατίθενται από την τουρκική πλευρά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, είτε είναι, είτε δεν είναι διαπραγματευτής η Τουρκία.

2 σχόλια

  1. ΟΙ ΕΓΓΛΕΖΟΙ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΣΤΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ!!! ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΡΗ ΜΑΛΛΟΝ. ΑΛΛΙΩΣ ΧΑΛΑΣΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση