GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο «μικροσκόπιο» του ΣΔΟΕ Μεϊμαράκης, Λιάπης, Βουλγαράκης

Σε μεγάλη υπόθεση φοροδιαφυγής και παράνομου πλουτισμού φέρονται να εμπλέκονται σύμφωνα με καταθέσεις μαρτύρων ο πρόεδρος της Βουλής Β...

Σε μεγάλη υπόθεση φοροδιαφυγής και παράνομου πλουτισμού φέρονται να εμπλέκονται σύμφωνα με καταθέσεις μαρτύρων ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, οι πρώην κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης Καραμανλή, Γιώργος Βουλγαράκης και Μιχάλης Λιάπης και μια εταιρεία real estate του Ιωάννη Καρούζου, κουμπάρου του Β. Μεϊμαράκη.
Η εφημερίδα Real News αποκαλύπτει έρευνα των εισαγγελικών Αρχών και του ΣΔΟΕ που βρίσκεται σε εξέλιξη για σκάνδαλο δισεκατομμυρίων ευρώ, με αγοραπωλησίες ακινήτων την περίοδο 2005 -2008 σε περιοχές – φιλέτα της Αττικής και όχι μόνο, αγοραπωλησίες, που σύμφωνα με τις καταγγελίες μαρτύρων ήταν «βιτρίνα» για να καλυφθεί «μαύρο» χρήμα πάνω από δέκα δισ. ευρώ.
Οι αγορές, σύμφωνα με τις καταθέσεις, γίνονταν μέσα από εταιρία real estate του ομίλου του Ιωάννη Καρούζου, ο οποίος είναι κουμπάρος του Ευάγγελου Μεϊμαράκη.
Η εταιρεία του, όπως αναφέρει η Real News, παρουσίαζε μέχρι το 2004 περιορισμένη επιχειρηματική δραστηριότητα. Η ανεξήγητη έκρηξη πλούτου του επιχειρηματία από το 2005 κι έπειτα και η άνεση με την οποία εξασφάλιζε ιλιγγιώδη ποσά μέσω τραπεζικού δανεισμού, βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» των Αρχών, οι οποίες προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης.
Τα πολιτικά πρόσωπα εμπλέκει σε μηνυτήρια αναφορά του, τον Οκτώβριο του 2010 ο κτηματομεσίτης Ιωσήφ Λιβανός, ο οποίος συνεργάστηκε στο παρελθόν με τον κ. Καρούζο. Όπως περιγράφει, ο πρώην συνεργάτης του του αποκάλυψε ότι στην όλη επένδυση συμμετείχαν οι τρεις τότε υπουργοί και ο εφοπλιστής, ο οποίος είχε αναλάβει μαζί με τη σύζυγο του Ιωάννη Καρούζου να εξάγουν μεγάλα ποσά μέσω ξένης τράπεζας στην Ελλάδα σε γειτονική χώρα και από εκεί σε άλλες, μέσω offshore εταιρειών.
Σύμφωνα με άλλη κατάθεση, του Γιώργου Ζωγραφάκη, ο οποίος είναι πρώην συνεταίρος του Ιωάννη Καρούζου, οι υπουργοί έδιναν τα χρήματα από μίζες στους νομίμους εκπροσώπους του ομίλου και εκείνοι αναλάμβαναν το ξέπλυμα και στη συνέχεια την αποστολή των χρημάτων στο εξωτερικό με προσωρινό σταθμό γειτονική χώρα.
Όταν ο χορός των εκατομμυρίων ολοκληρώθηκε, σύμφωνα πάντα με τις καταθέσεις και τις μηνυτήριες αναφορές, οι εμπλεκόμενοι αποφάσισαν να οδηγήσουν την εταιρία του ομίλου Καρούζου σε πτώχευση για να σβήσουν τα ίχνη τους.
Σε δήλωσή του, ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης αναφέρει: «Μόλις επέστρεψα από το εξωτερικό, πληροφορήθηκα την ανάμειξη του ονόματός μου σε υπόθεση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Real News.
Δηλώνω με κατηγορηματικό τρόπο ότι ουδεμία εμπλοκή έχω και τη Δευτέρα το πρωί θα προσέλθω στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να ζητήσω την άμεση διερεύνηση και διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης. Αυτονόητο είναι ότι επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου».
Άμεση ήταν η αντίδραση και του πρώην υπουργού Μιχάλη Λιάπη. «Δεν γνωρίζω ούτε τον κ. Ζωγραφάκη ούτε τον κ. Καρούζο. Αισθάνομαι οδυνηρή έκπληξη για το γεγονός ότι αναμιγνύουν το όνομά μου. Το θεωρώ απάνθρωπο. Τη Δευτέρα καταθέτω μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του συγκεκριμένου κυρίου», ήταν το σχόλιο του κ. Λιάπη στο Real.gr, ο οποίος πήγε το απόγευμα του Σαββάτου στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλανδρίου και υπέβαλε τη μήνυση.
Μέσω του λογαριασμού του στο facebook, ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Βουλγαράκης έδωσε τη δική του απάντηση για την κατάθεση που αποκαλύπτει η εφημερίδα.
«Ας σταματήσει πια αυτή η τακτική της λάσπης στον ανεμιστήρα! Δεν γνωρίζω ούτε κατ όψη,απολύτως ΚΑΝΕΝΑ απ τα αναφερόμενα πρόσωπα στο ρεπορτάζ της Real News και πολύ περισσότερο δεν έχω σχέση με τα αναγραφόμενα. Έδωσα ήδη εντολή να κινηθούν οι απαραίτητες νομικές διαδικασίες εναντίον όσων ισχυρίζονται αυτά τα μυθεύματα».
Ο Γιώργος Βουλγαράκης δηλώνει στο Real.gr ότι τη Δευτέρα θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, υποβάλλοντας μήνυση εναντίον των προσώπων που εμπλέκουν με την κατάθεσή τους το όνομά του στην υπόθεση.

5 σχόλια

  1. ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΤΟΠΟΣ ΠΕΡΝΑ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΙΤΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΧΩΡΙΣ ΑΣΥΛΙΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ 2011.ΕΑΝ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙΣ ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΙ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ ΘΑ ΤΥΜΩΡΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΔΙΚΑΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΤΕ!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταγγελία πικραμένου πρώην κτηματομεσίτη για ξέπλυμα 10 δισ. ευρώ από Βουλγαράκη, Λιάπη και Μεϊμαράκη...
    ___________
    μόνο 10 δις;
    100 δις και βάλε είναι...

    [Βρήκαμε δουλειά να ασχοληθούμε... αλλά πολύ φτήνια ρε γαμώτο!
    Μόνο 10 δις;
    Ο Καρχιμάκης τα υπολογίζει σε τουλάχιστον 100 δις...

    Η αξιοπιστία της καταγγελίας φαίνεται από το ότι ο πρώην συνέταιρος κτηματομεσίτης
    (που μάλλον δεν μπόρεσε να λύσει τις διαφορές του με τον συνέταιρό του, τον κουμπάρο του Μειμαράκη και μετά από 4 χρόνια θυμήθηκε να καταγγείλει) ήξερε ότι τα λεφτά ήταν από μίζες!

    Οπότε είμαστε σίγουροι ότι βρήκαμε ποιοι φταίνε...

    όπως και ο Κουκουβίνος ήξερε ότι ο Καραμανλής ήταν πίσω από το Βατοπαίδι.

    Φυσικά δεν υπάρχει κανένα άλλο στοιχείο πέρα από την κατάθεση του πικραμένου και πιθανώς ριγμένου πρώην συνεταίρου του κουμπάρου του Μειμαράκη... ούτε τραπεζικοί λογαριασμοί ούτε τίποτα.

    Απλά τα πρόσωπα είναι τα πιο ευάλωτα μιας και διοικούσαν υπουργεία με προμήθειες οι οποίες όμως είχαν υπογραφεί από το ΠΑΣΟΚ.

    Δηλ. για παράδειγμα ο Μειμαράκης γιατί να πάρει μίζα;
    Επειδή δεν έκανε καμιά σοβαρή προμήθεια όταν ήταν στο ΥΠΕΘΑ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να ποιοι είναι οι 24 από τους 32 που ελέγχονται αυτή την περίοδο

    [Όπως είπε προχθές στη Βουλή ο Στουρνάρας πρόκειται για τα ονόματα που ελέγχονται αυτή την περίοδο και όχι για ονόματα που υπάρχουν αποδείξεις για παράνομο πλουτισμό... δε νομίζω πχ. να περίμενε την πολιτική για να πλουτίσει ο Γιάννης Ιωαννίδης ή Βόζενμπεργκ...]

    Μέχρι στιγμής είναι γνωστά τα 24 από τα 32 ονόματα της λίστας και η διαρροή τους, σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται με κυβερνητική εντολή! Τα υπόλοιπα ονόματα ανακοινώνονται από την εφημερίδα στην έκδοση της Κυριακής...
    Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ζήτησε από τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να μεταβιβαστεί ο φάκελος του ΣΔΟΕ με τα στοιχεία των πολιτικών προσώπων, που φέρονται να ελέγχονται, στον εισαγγελέα, μαζί με πλήρη περιγραφή της κατάστασης. Ζήτησε επίσης, να παράσχει το ΣΔΟΕ στον εισαγγελέα κάθε δυνατή βοήθεια που θα ζητηθεί για το θέμα αυτό.

    Για την ιστορία στην λίστα υπάρχουν 16 ονόματα από τον χώρο της ΝΔ, 5 από το ΠΑΣΟΚ, 1 από το ΚΚΕ, 1 από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και 1 από το ΛΑΟΣ.

    Τα ονόματα είναι:

    1. Ντόρα Μπακογιάννη (ΝΔ – Επικρατείας)
    2. Κώστας Δρούτσας (ΚΚΕ – Ευρωβουλευτής)
    3. Κυριάκος Βελόπουλος (ΛΑΟΣ – Α’ Θεσσαλονίκης)
    4. Σπήλιος Λιβανός (ΝΔ – Αιτωλοακαρνανίας)
    5. Γιάννης Ιωαννίδης (ΝΔ – Α’ Θεσσαλονίκης)
    6. Γιώργος Αλογοσκούφης (ΝΔ – Α’ Αθηνών)
    7. Θοδωρής Ρουσόπουλος (ΝΔ – Επικρατείας)
    8. Παναγιώτης Μελάς (ΝΔ – Α’ Πειραιά)
    9. Φεβρωνία Πατριανάκου (ΝΔ – Λακωνίας)
    10. Σήφης Βαλυράκης (ΠΑΣΟΚ – Χανίων)
    11. Γιώργος Ορφανός (ΝΔ – Α’ Θεσσαλονίκης)
    12. Γιώργος Τριφωνίδης (ΝΔ – Πρέβεζας)
    13. Μανώλης Μαυρομάτης (ΝΔ – Α’ Αθηνών)
    14. Βίβιαν Μπούζαλη (ΝΔ – Καστοριάς)
    15. Νίκος Σηφουνάκης (ΠΑΣΟΚ – Λέσβου)
    16. Συλβάνα Ράπτη (ΠΑΣΟΚ – Ευρωβουλευτής)
    17. Άκης Γεροντόπουλος (ΝΔ – Έβρου)
    18. Ελίζα Βόζενμπεργκ (ΝΔ – Α’ Αθηνών)
    19. Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη (ΝΔ – Α’ Αθηνών)
    20. Απόστολος Κράτσας (ΝΔ – Β’ Αθηνών)
    21. Ελένη Κουντουρά (Ανεξάρτητοι Έλληνες – Α’ Αθηνών)
    22. Δημήτρης Πιπεργιάς (ΠΑΣΟΚ – Εύβοιας)
    23. Στέλιος Ματζαπετάκης (ΠΑΣΟΚ - Ηρακλείου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. χρυση αυγη και κατευθειαν στους φουρνους..
    αυτα τα βρωμομουνα
    εκτος που εκλεψαν δις,
    προστατευαν και τον καθε βρωμιαρη απατεωνα ταξιτζη,φαρμακοποιο,εφοριακο,δικηγορο,μηχανικο,δημαρχο,νονο της νυχτας..
    τον καθε νταβα που επινε το αιμα του κοσμου..

    στους φουρνους αλητες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν θα ειναι μακρια η μερα που στο Συνταγμα θα στηθουν κρεμαλες.
    Ουτε η μερα που καποιοι απο δαυτους θα σαπισουν στην φυλακη.
    Παρτε το χαμπαρι αλητες,οταν λιμοκτονει ο λαος το ματι του γυριζει αναποδα και δεν περνει χαμπαρι απο κολλαριστα κοστουμια και χρωματιστες γραβατες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση