GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανησυχίες Μπαν Γκι-μουν για την κρίση στη Μέση Ανατολή

Την επίτευξη μιας λύσης στο Μεσανατολικό ζήτησε εκ νέου ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Γκι-μουν, προειδοποιώντας ότι «η...

Την επίτευξη μιας λύσης στο Μεσανατολικό ζήτησε εκ νέου ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Γκι-μουν, προειδοποιώντας ότι «η πόρτα μπορεί να κλείνει, για τα καλά», ενώ τόνισε παράλληλα, ότι η συνεχιζόμενη εξάπλωση των εβραϊκών οικισμών στην περιοχή υποσκάπτει την ειρήνη.
«Η λύση των δύο κρατών είναι η μόνη βιώσιμη επιλογή. Ωστόσο, η πόρτα μπορεί να κλείνει για τα καλά», είπε ο Μπαν στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού. «Η συνεχιζόμενη ανάπτυξη ισραηλινών οικισμών στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη υπονομεύει σοβαρά τις προσπάθειες για την ειρήνη. Πρέπει να υπερβούμε αυτό το επικίνδυνο αδιέξοδο», πρόσθεσε.
Αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις Ιρανών, Ισραηλινών και Αμερικανών αξιωματούχων ο Μπαν υπογράμμισε ότι απορρίπτει τις απειλές για ανάληψη στρατιωτικής δράσης από ένα κράτος εναντίον ενός άλλου.
Ο γενικός γραμματέας εμφανίστηκε επίσης ιδιαίτερα ανήσυχος και για την κατάσταση που επικρατεί στην υποσαχάρια Αφρική, η οποία απαιτεί μια «συντονισμένη προσπάθεια» εκ μέρους της διεθνούς κοινότητας. «Η φτώχεια, η ξηρασία και οι εντάσεις μεταξύ κοινοτήτων απειλούν τη σταθερότητα όλης της περιοχής», τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση