GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το παρασκήνιο πίσω από την «πολεμική» στάση της Ιπποκράτους

Υπάρχει ένα παρασκήνιο πίσω από την πολεμική στάση που επέλεξε το ΠΑΣΟΚ απέναντι στη ΝΔ τις τελευταίες μέρες, και το παρασκήνιο ...


Υπάρχει ένα παρασκήνιο πίσω από την πολεμική στάση που επέλεξε το ΠΑΣΟΚ απέναντι στη ΝΔ τις τελευταίες μέρες, και το παρασκήνιο αυτό εξελίχτηκε στην τελευταία σύσκεψη όλων των οργάνων στην Ιπποκράτους, αλλά και σε διάφορες συναντήσεις που είχε ο Ευάγγελος Βενιζέλος με βουλευτές του κόμματος.
Το βέβαιον είναι, ότι η επιλογή της σύγκρουσης με τη ΝΔ και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά δεν ήταν πολιτική εισήγηση της ηγεσίας, αλλά μια γραμμή την οποία επέβαλλαν οι βουλευτές.
Στο ΠΑΣΟΚ είχαν αποφασίσει ότι θα ψηφίσουν τα μέτρα, όποια και αν είναι αυτά.
Ο πρώτος λόγος είναι ότι δεν θέλουν να ακυρώσουν τα όσα έκαναν τα δύο τελευταία χρόνια, με τεράστιο πολιτικό κόστος, στο ΠΑΣΟΚ ειδικά δεν θα το συγχωρούσε κανείς αυτό.
Ο δεύτερος, ότι τρέμουν το ενδεχόμενο να πέσει η κυβέρνηση και να προκηρυχθούν νέες εκλογές, για το ΠΑΣΟΚ, αυτό είναι ισοδύναμο της πολιτικής εξαφάνισης. Η μόνη επιλογή που έχει είναι να στηρίξει, ελπίζοντας σε βελτίωση της κατάστασης σε βάθος χρόνου.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ δεν βράζει, που καλείται για μια ακόμα φορά να στηρίξει οριζόντια και ακραία επώδυνα μέτρα.
Μετά την επιβεβαίωση, ότι ο όγκος των μέτρων θα προέλθει από μισθούς και συντάξεις, σύσσωμοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είχαν αποφασίσει να εμφανιστούν στη βουλή, να υπερψηφίσουν τα μέτρα, αλλά και να επιτεθούν χωρίς έλεος στη ΝΔ για διετή κοροϊδία της κοινής γνώμης.
«Επί δύο χρόνια ο Σαμαράς μας έψηνε το ψάρι στα χείλη και μας έλεγε ότι έχει ισοδύναμα και ότι γίνεται αλλιώς με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να κυκλοφορήσουμε στο δρόμο. Που είναι λοιπόν τα ισοδύναμα; Γιατί κορόϊδευε; Τώρα μας ζητάει υπευθυνότητα; Δεν πρέπει να τα ακούσει;» Αυτό ήταν το μήνυμα που εισέπραξε ο Βενιζέλος και από τους 30 βουλευτές του και αυτό θα ήταν το περιεχόμενο που θα είχαν οι ομιλίες τους στη Βουλή.
Βλέποντας το κλίμα, ο Βενιζέλος αποφάσισε να το κάνει γραμμή και μανιέρα. Αυτό ήταν το μήνυμα της δήλωσης της Φώφης, που προκάλεσε χθες κυβερνητική αναστάτωση.
Όσοι καταλαβαίνουν από διαπραγματεύσεις με την τρόικα (και στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι λίγοι αυτοί) είχαν και άλλους λόγους να είναι οργισμένοι. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ χαρακτήριζαν απαράδεκτο να κόβονται και άλλο μισθοί και συντάξεις επειδή οι περικοπές που εμφάνισαν στην τρόικα κάποιοι υπουργοί της ΝΔ ήταν αστείες και προτάθηκαν μόνο και μόνο για να απορριφθούν και να εμφανιστεί ο υπουργός ότι προστατεύει τα συμφέροντα των υφιστάμενων του και να εξασφαλίσει ψήφους – ως τέτοιο παράδειγμα ανέφεραν τον Πάνο Παναγιωτόπουλο στο υπουργείο Άμυνας. Και καμία κατανόηση δεν είχαν για υπουργούς με ανάλογη συμπεριφορά που ολιγώρησαν μπρος στις περικοπές.
Το τρίτο σημείο που εξόργισε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ήταν η μυστικοπάθεια σε σχέση με τα μέτρα και οι διαρροές, ότι τους έχει δοθεί πλήρης κατάλογος.
Στη συνάντηση με το Στουρνάρα μάλιστα, ο Σαχινίδης πρότεινε να φύγουν, αφού δεν θα μάθαιναν αυτό που ήθελαν. Αν κάτι δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς στον βουλευτή Λάρισας είναι η επάρκεια και η γνώση του αντικειμένου, ήταν ο μόνος που παρακολούθησε το μνημόνιο από την αρχή ως το Μάιο του 2012.
Όταν λέει, ότι δεν υπήρξε κοινοποίηση του πλήρους πακέτου των μέτρων, καθώς και ότι δεν δόθηκε η λίστα με τα 11,5 δισ.ξέρει πολύ καλά για το τι μιλάει.
Άσχετο βέβαια, αν ο Σαχινίδης αντιλαμβάνεται, γιατί στην τελευταία συνάντηση των ειδικών των κομμάτων με τον Στουρνάρα δεν δόθηκε το πλήρες πακέτο μέτρων. Την μετρολογία, επί μια ολόκληρη εβδομάδα δεν θα μπορούσε να την αντέξει η κυβέρνηση.

3 σχόλια

  1. Ελαφρως ασχετο αλλα επικαιρο φιλοι μου:

    ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΩΣ να συλληφθουν και να εκτελεστουν ΟΛΑ τα σκυλια της αλητοσυμμοριας πασοκ.

    20-30 τετοια σκυλια , ας πουμε για πρωτη δοση..

    Αφου παρουμε το .."κολαει" ,οι θηλειες δουλεψουνε κανονικα,τοτε αλλους 50 σκυλους της αλητοσυμμοριας πασοκ σκυλια..

    Και ..συνεχιζουμε..
    Συμφωνειτε φιλοι μου??

    τζων


    Υ.Γ
    Αυτο το χοντρο αρρωστο αηδιαστικο κητος "τουρκογλου-μπενιζελο" εχει καταλαβει οτι η επομενη σταση ειναι η κρεμαλα??

    Ε?? Ρε ψυχοπαθη,ρε χοντρο γουρουνι,εχεις καταλαβει οτι εισαι προς εκτελεση,αχρηστο γουρουνι??

    Κυριοι Χρυση Αυγη και θα το δουμε αυτο το γουρουνι κρεμασμενο σε κανενα δενδρο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε βαρύ κλίμα η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για τα 11,9 δισ. ευρώ

    Σκέφτονται πως να με φορολογήσουν αυτοι!

    που εχουν διπλους μισθους και συνταξεις των 10.000 ευρώ μηνιαίως
    Ακίνητη περιουσία και χιλιάδες δουλικά να τους υπηρετούν.

    ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ-ΛΑΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. "«Πράσινο φως» για την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ από το ΤΑΙΠΕΔ"

    Το χρυσορυχείο που λέγεται ΟΠΑΠ, έχει ταίσει και ταίζει με χρυσά κουτάλια ένα καραβάνι κρατικοδίαιτους γύφτους.

    Αργήστε λίγο ακόμη να τον ιδιωτικοποιήσετε,
    γιατί έχει και άλλο καραβάνι από πίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση