GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προ των πυλών η συμφωνία για τη φορολόγηση των «ελβετικών καταθέσεων»...

Συναντήσεις με θέμα τη φορολόγηση των ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία έχει σήμερα και αύριο, Δευτέρα, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυ...

Συναντήσεις με θέμα τη φορολόγηση των ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία έχει σήμερα και αύριο, Δευτέρα, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, η σχετική συμφωνία είναι «προ των πυλών».
Σήμερα Κυριακή, ο υφυπουργός θα έχει συνάντηση με τον επικεφαλής της Ένωσης Ελβετικών Τραπεζών και τη Δευτέρα με τον Ελβετό ομόλογό του Mίκαελ Άμπουλ.
Η συμφωνία Ελλάδας – Ελβετίας αναμένεται να υπογραφεί εντός του Σεπτεμβρίου, κατά τα πρότυπα αντίστοιχων συμφωνιών που έχουν συνάψει οι ελβετικές Αρχές με τη Γερμανία, την Αυστρία και τη Βρετανία.
Οι καταθέτες θα έχουν δύο επιλογές: είτε να διατηρούν την ανωνυμία τους, με αντάλλαγμα τη φορολόγηση των καταθέσεων κατά 20%-30%, είτε να αποκαλύπτουν τα στοιχεία τους και να υπόκεινται σε έλεγχο από τις αρμόδιες Αρχές. Το ελληνικό δημόσιο μετά από αυτή την κίνηση προσδοκά να εισπράξει μέχρι και 6 δισεκατομμύρια ευρώ.

2 σχόλια

  1. ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΑ ΚΑΛΤΣΟΝ ΛΑΜΟΓΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε, δεν γαμιέστε που νομίζετε ότι μας δουλεύετε. Μόνον 20 δις ευρώ είναι καταθεμένα στην Ελβετία ;
    Από το 1981 που δόθηκαν τα πακέτα Ντελόρ και τα θαλασσοδάνεια που ακολούθησαν στην συνέχεια, αυτός ο πακτωλός από τις αρπαχτές που είναι καταθεμένα στον Άρη ; . μα δεν γαμιέστε. Μασάει η κατσίκα ταραμά ;
    Ρε καραγκιόζηδες σίγουρα θα βάζετε σαν όριο από το 2009 και μετά τι κατατέθηκε. Πούστηδες τα τόσα δις που δανεισθήκατε που πήγαν ; Γιατί δεν κάνετε αυτό που πρότεινε το 2010 ο Γάλος ευρωβουλευτής, να ελεγχτούν όλες οι καταθέσεις των Ελλήνων στο εξωτερικο εάν δικαιολογούνται τα ποσά αυτά και εάν είναι δηλωμένα στην εφορία.
    Κάντετω εάν τολμάτε ρε καθάρματα να επιστρέψουν επιτέλους τα αρπαγμένα δις, να γεμίσουν τα συρτάρια του δημοσίου που θέλετε από τις περικοπές μόνο να τα γεμίσετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση