GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παπαρήγα: «Να μην κοπούν άλλες δαπάνες από τον τομέα της Υγείας»

Δηλώσεις για τις εξελίξεις στον ΕΟΠΠΥ, έκανε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη συνάντησή της με τον αναπληρωτή...


Δηλώσεις για τις εξελίξεις στον ΕΟΠΠΥ, έκανε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη συνάντησή της με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάριο Σιαλμά.
Όπως δήλωσε η κ. Παπαρήγα: «Γνωρίζοντας ότι το πρόβλημα του ΕΟΠΥΥ και το πρόβλημα της Υγείας είναι και μακροχρόνιο και ιδιαίτερα οξυμένο λόγω της κρίσης, είμαστε υποχρεωμένοι να διεκδικήσουμε το εξής:
Καταρχήν να μην κοπούν άλλες δαπάνες από τον τομέα της Υγείας και μάλιστα αυτές πρέπει να αυξηθούν, ξέροντας ότι τα 11,5 έως 20,5 δισ. που απαιτούν οι πιστωτές, η ΕΕ θα κοπούν από το Υπουργείο Εργασίας και το Υπουργείο Υγείας στο μεγαλύτερο μέρος τους. Εκεί εύκολα κόβονται εις βάρος του λαού.

Ένα ζήτημα λοιπόν είναι η χρηματοδότηση, η επιστροφή των οφειλών και πάνω απ’ όλα αυτό που διεκδικούμε είναι να ξεκινήσει πολιτική στον τομέα της Υγείας από την πρωτοβάθμια δωρεάν ισότιμη για όλους περίθαλψη. Τότε μπορούμε να μιλάμε ότι μπορεί να υπάρξει μια λογική μείωση των δαπανών στις άλλες βαθμίδες της Υγείας, γιατί μόνο όταν η Υγεία απευθύνεται σε όλο τον πληθυσμό τότε περιορίζονται και οι ασθένειες και οι πολυφαρμακίες κλπ.
Αλλιώς αυτό που λέγεται «περικοπή της σπατάλης» στην ουσία θα οδηγήσει  στην μείωση των κοινωνικών δαπανών που χρειάζονται για το λαό. Έτσι όπως είναι σήμερα τα πράγματα η έννοια σπατάλη έχει πολλές ερμηνείες, σπατάλη μπορεί να θεωρείται η πρωτοβάθμια περίθαλψη και η πρόληψη, σπατάλη μπορεί να θεωρείται να πάρεις το κατάλληλο φάρμακο, σπατάλη μπορεί να θεωρείται να κάνεις την κατάλληλη εξέταση.

1 σχόλιο

  1. ΟΧΙ

    ΘΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση