GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ίδρυση γραφείου του ΕΟΤ στην Κωνσταντινούπολη

Την ίδρυση γραφείου του ΕΟΤ στην Κωνσταντινούπολη εξήγγειλε η Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία συναντήθηκε το μεσημέρι στο Φανάρι με τ...


Την ίδρυση γραφείου του ΕΟΤ στην Κωνσταντινούπολη εξήγγειλε η Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία συναντήθηκε το μεσημέρι στο Φανάρι με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ενώ παράλληλα διέψευσε τις πληροφορίες περί πώλησης του κτηρίου του ελληνικού προξενείου στη Σμύρνη.
«Είναι ένα παραδοσιακό διατηρητέο κτήριο το οποίο η ελληνική κυβέρνηση έχει πρόθεση όχι απλώς να το κρατήσει, αλλά μάλιστα να το αναβαθμίσει, να το στηρίξει. Η παρουσία η ελληνική στη Σμύρνη είναι εξαιρετικής και καίριας σημασίας. Δεν τίθεται ζήτημα πώλησης», διευκρίνισε η υπουργός Τουρισμού που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη έπειτα από επίσημη πρόσκληση του Τούρκου ομολόγου της, Ερτουγρούλ Γκιουνάι.
Όσον αφορά στη διευκόλυνση Τούρκων πολιτών ως προς τις θεωρήσεις, η υπουργός είπε ότι το πιλοτικό πρόγραμμα που εφαρμόστηκε το καλοκαίρι ήταν μια κίνηση της Ελλάδας για να υπάρξει διευκόλυνση στις θεωρήσεις Τούρκων να επισκέπτονται τη χώρα μας και την Ευρώπη. «Υπάρχουν ιδέες για να υπάρχει η δυνατότητα αυτή και στις θρησκευτικές εορτές», σημείωσε.
Απαντώντας σε ερώτηση αν τίθεται θέμα υπογραφής κάποιας διμερούς συμφωνίας, η υπουργός τόνισε ότι το 2010 υπογράφηκε συμφωνία μεταξύ των υπουργών Τουρισμού. «Εμείς θα προτείνουμε να γίνει ένα τουριστικό φόρουμ στην Αθήνα με εκπροσώπους του ιδιωτικού τομέα των δύο πλευρών, ώστε το πολιτικό πλαίσιο το οποίο ήδη υπάρχει να βρει και πρακτική εφαρμογή», πρόσθεσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ.
Για το ενδεχόμενο να πωληθούν οικόπεδα σε ελληνικά νησιά του Αιγαίου και σε Τούρκους, η υπουργός τόνισε ότι το θέμα των επενδύσεων είναι θέμα που απασχολεί και το υπουργείο τουρισμού και συνέχισε: «Το υπουργείο μας μαζί με το υπουργείο Περιβάλλοντος επεξεργάζεται την αναθεώρηση του ειδικού χωροταξικού για τον τουρισμό και από εκεί θα δώσουμε τις κατευθύνσεις, σε ποιες περιοχές της χώρας, ποια αναπτυξιακά έργα μπορούν να γίνουν. Είμαστε ανοιχτοί στους επενδυτές, αλλά αυτά θα κριθούν κάθε φορά ανάλογα με την πρόταση και τις προϋποθέσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση